Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

alergia siedzę i ryczę

Polecane posty

Gość gość

już nie mogę wytrzymać z tym gównem :o alergia na pyłki mnie wykończy, non stop kicham, dosłownie cieknie mi z nosa- tak, że nic nie mogę zrobić, zużywam dziennie dwa kartonowe pudełka chusteczek, do tego pokrzywka, zapalenie spojówek. Wiem, że są gorsze choroby, ale mi się przez alergię odechciewa żyć. W pracy ledwo wytrzymuje, cieknie mi z nosa, z oczu lecą łzy, nie mogę patrzeć na monitor, aż mnie skręca. co roku nowe leki, które nic nie dają, leki antyalergiczne do tego sterydy. Byłam odczulana przez 6 lat, po czym zrobiło mi się tylko gorzej :( nikt mi nie umie pomóc, nie wiem co mogę zrobić, tak się na prawdę nie da funkcjonować, jestem u kresu załamania nerwowego :(

Gość gość
te leki to i tak syf. po takiej Claritinie Active i tak lało mi się z nosa, a tylko serce bolało i bezsenność.

Gość gość
A myślałaś o odczulaniu?

Gość gość
Mam podobnie, nie jesteś sama w tym gównie. Też mi sie nie chce żyć, a co będzie jak trawy zaczną kwitnąć, lepiej nie mówić. Zamknąć się w domu i czekać na jesień :(

Gość gość
Ja jestem opuchnięta i wyglądam jakbym tydzień piła alkohol.Czuję się koszmarnie.Nic nie pomaga.

Gość gość
no to witam w klubie... ja też wyglądam jak dziwadło... zapuchnięte i zalzawione oczy, woda cieknąca z nosa i zachrypnięty głos jak u alkoholika... i tak co roku to gowno mnie trzyma przez miesiąc- potem stopniowo ustępuje... zamiast cieszyc się wiosną - ja już w zimie myślę o tym co mnie czeka...

Gość gość
Odrobaczaliscie sie ?

Gość gość
:D Jakbym o sobie czytała Najlepsze, ze w tym roku praktycznie nie mam objawów, no moze znikome. Nie mam pewności, ze to to ale zaczełam suplementować spiruline, staram sie zdrowiej odzywiac, jem produkty bogate w witamine C, ograniczyłam nabiał, laktoze

Gość gość
Ja mam tak samo, bylam szczepiona co tydzien przez 6 lat i tez nic nie pomoglo, moze troche objawy sie zmniejszyly. Ale to nic. Ja mam w dodatku alergie na slonce, to jest dopiero masakra, ladna pogods na dworze, slonce... a ja musze okna zaslaniac, niestety nie zdazylam i juz mam paskudna wysypke, ktora okropnie boli i swedzi :(

Gość gość
Przeleczcie sie na lamblie i inne pasożyty. Poczytajcie o tym w necie. I duuuuużo wit C uszczelnia komórki

Gość GochaKocha
Biedna! Biegnij do apteki po http://www.langsteiner.eu/pl/produkty/ectoalerg-spray-do-nosa-20-ml/ - on łagodzi te okropne objawy alergii. To spray więc działa od razu, nie musisz czekać aż coś wchłonie jak tabletka:* Jejku, znam to i Ci współczuję - ja zanim zaczęłam go stosować to myślałam że mi odpadnie nos i cała skóra z niego:( ALe nie bój się, to pomaga

Gość gość
Pić wapno 2-3 razy dziennie, najlepiej bezcukrowe, bez sztucznych dodatków: Calcium Teva, Krystalicznie Czyste, Calcium One (Rodzina Zrowia).

Gość Psycholog i Terapeuta
Jeśli chodzi o typowo medyczne aspekty, inni Forumowicze pewnie już doradzili metody, które warto wypróbować. Jeśli nie prowadzi Twojej terapii żaden lekarz, może warto się zgłosić. Ja ze swojej strony mogę zaproponować terapie w Gabinecie Równowago Psychofizycznej, skupiając się głównie na aspektach psychologicznych i energetycznych. Wielu moich Klientów i Pacjentów nauczyło się panować nad umysłem i radzić sobie z codziennymi trudnościami, które były wywołane m.in alergią. Nawet jeśli dolegliwości nie ustąpią całkowicie, dzięki pracy z umysłem zmniejsza się dotkliwość tego typu doświadczeń, a dzięki pracy energoterapeutycznej zdarza się, że "choroba" się cofa. Jeśli jesteś z Wrocławia, zapraszam do Gabinetu, jeśli spoza, a chcesz się rozwijać, możesz skorzystać z tzw. Pomocy Online - poprzez wymianę wiadomości mailowych. Dzięki tym formom pomocy uczysz się właściwych metod radzenia sobie w sytuacjach trudnych, także w chorobie. Sprawdź na czym to polega www.rozwinskrzydla-centrum.pl albo napisz: kontakt@rozwinskrzydla-centrum.pl

oj współczuje, u mnie jak alergia dopada to oczy mi łzawią i katar niemiłosierny. Istne cierpienie ;( Do oczu to starazolin wkraplam i nawet pomaga