Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy są tu kobiety, które w ciąży ćwiczyły, chodziły na fitness, siłownię?

Polecane posty

Gość gość

Wiadomo, nie chodzi o forsowanie się, ale czy chodziłyście np. pobiegać na bieżni, pojeździć na stacjonarnym rowerku, porobić trochę ćwiczeń na macie itd., z lekkimi ciężarkami. albo czy ćwiczyłyście w domu? Ja przed ciążą chodziłam raz w tygodniu na siłownię i nie wyobrażam sobie w ciąży nic nie robić...źle bym się czuła waga szłaby bardzo w górę.. ale czasem się zastanawiam, czy to na pewno bezpieczne. ekarz mówi, że tak, ale są obok mnie osoby typu teściowa czy matka, one strasznie psioczą na te moje ćwiczenia, twierdzą, że zaszkodzę dziecku, że to, że tamto, odbiera mi to całą radość z ćwiczeń. Bo jak ktoś ci tak mąci, to zaczynasz się zastanawiać czy jesteś złą matką. Oczywiście teściowa i matka mają nadwagę a sportu żadnego nie uprawiają i nie uprawiały i ani myślą uprawiać.

Gość gość
hej! ja ćwiczyłam i dzięki temu fajnie wyglądałam :) Tutaj wklejam linka do artykułu, żeby osoby które zaraz zaczną byc moze po nas jechać, zobaczyły, że czas wyjść z ciemnogrodu. https://parenting.pl/portal/jak-cwiczyc-na-silowni-w-ciazy jak widac ciaza nie jest przecwwskazaniem do cwiczen

Gość gość
Raz w tygodniu, to chyba towarzysko...

Gość gość
14:09 mi wystarcza, by mieć rozmiar S / 36 i wyglądać dobrze. Chodziłabym częściej ale w ciąży nie jest wskazana przesada w żadną stronę. Chodzę jeszcze na spacery i lekki trucht.

Gość gość
14:09 a Ty ile razy w tygodniu chodzisz w brzuchem na siłkę, więcej niż 3? Nie przesadzasz z tym kultem ciała?

Gość gość
Ja do 5 miesiąca chodziłam biegać raz-dwa razy w tygodniu - jeżeli mdłości mi pozwalały... później już miałam jednak zbyt duży brzuch. Biegałam spokojnym tempem i nie więcej niż 5 km. Oprócz tego basen dwa - trzy razy w tygodniu.

Gość gość
Ja chodzę na pilates. Dla ciężarnych organizują u nas raz w tygodniu

Gość gość
Ale no ten 1 raz na tydzień PRZED ciążą to nie jest dużo :P Więc tu nie ma mowy o jakiejś super aktywności. Ważne by w trakcie ciąży nagle nie zaczynać zrywów, utrzymuj dotychczasową aktywność, możesz zmniejszać obciążenie, wykonywać mniej forsowne ćwiczenia. Najlepiej z lekarzem pogadac pbo każda może mieć indywidualne zalecenia

Gość gość
do tego jeszcze od czasu do czasu joga. Za siłownią akurat nie przepadam. Z tego co wiem, większość aktywności można spokojnie kontynuować w ciąży, jeżeli przebiega prawidłowo. Najlepiej na najbliższej wizycie zapytaj się lekarza prowadzącego, powinien ci podpowiedzieć. Jedyna rzecz, to powinnaś unikać nadmiernego wysiłku i nie dopuszczać do zbyt wysokiego tętna, ale aktywność fizyczna jest jak najbardziej wskazana w ciąży.

Gość gość
Chodziłam na siłownię - klasy dla ciężarnych, i pływałam 3 x w tygodniu prawie do końca ciąży. Poród był b. lekki.