Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

certyfikat FCE pytanie

Polecane posty

Gość gość

Witam, mam pytanie, czy jest taka możliwość, żeby się zdawało tylko część pisemną bez ustnej? A jeśli nie ma to czy jest w ogóle taki egzamin znajomości jęz. ang. że zdaje się tylko część pisemną? Np. jak ktoś ma jakieś problemy z mówieniem i nie dałby rady na ustnej części to czy może tylko pisemną zdawać?

Gość gość
Ty chesz zdawac certyfikat jak sie boisz mowic po ang? Hahahaha daruj sobie

Gość gość
Egzaminy ze znajomości języka zdaje się właśnie po to, żeby sprawdzić poziom zarówno w piśmie, jak i w mowie. Po to uczysz się języka obcego, żeby się komunikować. Jeśli masz kłopoty z mówieniem i nie za dobrze pójdzie ci na części ustnej, FCE i tak możesz zdać, jeśli pozostałe części pójdą ci wystarczająco dobrze.

Gość gość
Dokładnie, potwierdzam powyższa wypowiedz. Tez miałam taki problem . Ale udało mi sie . Oprócz przygotowań w domu poszłam na specjalny kurs przygotowujący do fce. Jestem mega zadowolona. W Szkole Tfls profesjonalnie mnie przygotowali

Gość gość
Miałam podobnie ale przełamałam lek przed mówieniem na zajęciach w szkole tfls .Miałam super lektorke Vivian w szkole tFLS. . Zajęcia nie były nudne a przy okazji swietnie sie bawiłam i przełamałam lek. Teraz jak cos mowię to nie mysle jaki czas , jaki operator i co po czym mam mowić tylko mowię. I jest swietnie .

Gość gość
Żeby zdać dobrze fce moim zdaniem trzeba pójść na kurs do szkoły TFLS . Mnie pomogli