Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

chce spać z nami

Polecane posty

Gość gość

Nie wiem co się dzieje!! Córka ma 17 mies przez ostatni rok spala sama w łóżeczku i nawet sama usypiala a tu nagle z dnia na dzień nie da się włożyć do łóżeczka!! Budzi się w nocy i musze brać ja do łóżka bo nie chce usunąć. Usypiac w dzień tez trzeba z nią i to na łóżku. . Doradzcie co mam robić drogie mamy bo juz nie mam sił

Gość gość
Dzieci mają takie fazy. Mój spał w łóżeczku, potem przestał chcieć i spał z nami w łóżku, potem spanie z nami mu przestało wystarczać i chciał tylko spać wtulony w nas, albo NA NAS (np. na brzuchu męża). Mąż powiedział, że tak długo być nie może i zaczął go z powrotem uczyć spać w łóżeczku. Wszystkie metody niestety opierają się na zostawianiu płaczącego dziecka, ja nie miałam do tego serca, chciałam ulec, ale jakoś się udało po 3 dniach. Teraz śpi sam w łóżeczku, ale budzi się co 2h i uśnie ponownie tylko na rękach

Gość gość
Nie miałabym serca zostawić płaczącego lub budzącego się z niepokoju dziecka. To maleńkie, bezbronne dziecko. W końcu się sam oduczy, kiedy dojrzeje do tego. Widział ktoś nastolatka śpiącego z mamą albo na taty brzuchu?

Gość gość
Tak oduczy się. . Ale boję się że spadnie mi z łóżka np. Poza tym męczące jest spanie z dzieckiem