Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

z dwa tygodnie temu Ewa Wachowicz powiedziała w Top Chef

Polecane posty

Gość gość

że jak była dzieckiem to dostawała od mamy do szkoły kanapkę która polegała na tym że to była kromka chleba z jajecznicą myślę tyle czasu i nie mam pojęcia jak ktoś pakuje do szkoły kanapka z jajecznicą przecież to się rozwali i rozleci w tornistrze, wy rozumiecie o co jej chodziło i jak to można transportować,nurtuje mnie to już dłuższy czas

Gość gość
Wierzysz we wszystko co mówią w TV "celebrites"?

Gość gość
A może tą kromkę chleba osobno miała i w osbnym pudełku jajecznice ?

Gość gość
nie wyobrażam sobie i nie moge wpaść na pomysł jak można wziąć kanapke z jajecznicą wg mnie to nielogiczne. osobno jajecznica i chleb ? raczej nie, wyraźnie powiedziała że mama jej dawała kanapkę z jajecznicą do szkoły zapakowana kanapka z jajecznicą musi ohydnie wyglądać po rozpakowaniu

Gość gość
Przecież jak się owija folią to przecież nic się nie rozwala. Nie rozumiem was. Ja często dostawałam takie kanapki do szkoly i nic się nie rozwalało.

Gość gość
a ta zimna jejecznica jest dobra po rozpakowaniu ?

Gość gość
kanapke z usmażonym jajkiem nigdy nie jadłas? mój dziadek zawsze taka robil jak gdzies jeździliśmy pociągiem w dalsza drogę nie wiem z czego robisz sensacje :O

Gość gość
jadłam kanapke z usmażonym jajkiem ale do zjedzenia od razu natomiast nigdy żeby pakować i gdzieś to brać, zimna jajecznica jest wg mnie ohydna , jak ludzie to jedzą bo ja nigdy nie widziałam w życiu czegoś takiego a mam 43 lata

Gość gość
W moich stronach (niedaleko rodzinnej miejscowości p. Ewy) tez tak się jadło, choć raczej było to jajko sadzone a nei jajecznica. Dodam, że w czasach kiedy zapewne ona chodziła do szkoły, folia aluminiowa czy spożywcza była fikcją, papierem śniadaniowym się owijało, moje drogie:) a jak nie było, to gazetą.

Gość gość
to mogła powiedzieć że jajko sadzone a nie jajecznica, jajko sadzone to zupełnie coś innego niż jajecznica jajecznica jest pulchna , rozbełtana , zmieszane białko z żółtkiem a sadzone to taki zbity naleśnik wyraźnie powiedziała - jajecznica , ona pod wpływem chleba jest zmiażdżona robi się zimna ciapa która nie nadaje się do jedzenia

Gość gość
nic trudnego nawrzucać jajecznicy na kromke chleba z masłem i przykryć go drugą kromką posmarowaną masłem czy ja muszę wam wszystko tłumaczyć niedorozwoje?

Gość gość
ale nie odpowiedziałas na pytanie, jak samkuje taka zimna jajecznica zmiażdżona ? czy to nadaje się do zjedzenia ? bo wg mnie wzbudza odruch wymiotny