Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Maz przeszedl na emeryture. Ratunku!

Polecane posty

Gość gość

Maz przeszedl na emeryture od 1. marca i paleta sie po mieszkaniu albo potrafi caly dzien czytac ksiazki. Jak tylko wyjde do kuchni to on za mna. Widze, ze mu sie cholernie nudzi, ale ja nie pracuje w dzidzinie rozrywki. Jak jest u Was w takiej sytuacji?

Gość gość
Niech idzie na ćwierć albo pół etatu zanim kompletnie sfiksuje

Gość gość
W jakim wieku przeszedł na emeryturke?

Gość gość
Teraz nie chce :( Mamy dacze i moglby tam pojechac i cos porobic po zimie, ale mowi ze jest za zimno. Boje sie, ze wpadnie w depresje. Mial wysokie stanowisko i czesto wyjezdzal. Musial przejsc na te emeryture, bo firme przeniesli do innego kraju.

Gość gość
Tym bardziej powinien pójść do jakiejś pracy, namów go jakoś, nawet jeśli się mocno opiera

Gość gość
kup mu karnet na basen albo niech zajmie się tą daczą, co że zimno? nie ma swetra albo kurtki? Zagoń go do jakiegoś zajęcia bo jak ty przejdziesz na emeryturę to go zostawisz jak tak zdziadzieje.

Gość gość
gość dziś dokładnie

Gość gość
W wieku 65 lat. Ja tez jestem juz na emeryturze, ale pracuje spolecznie w organizacji Save a child. Dzisiaj bylam u okulisty razem z nim, bo chcial sie przejsc!!! Zawsz bylam sama i dawalam sobie doskonale rade. Jestesmy malzenstwem od 42 lat. Ja zwariuje!

Gość gość
Albo go zagonisz do jakiegoś zajęcia, albo będzie Ci w domu ciągle wisiał nad głową. Twój wybór ;-)

Gość gość
Czytanie książek to za mało, jeśli zdrowie mu pozwala niech zacznie uprawiać jakiś sport, rower, basen, bieganie, siłownia cokolwiek dopasowane do wieku i stanu zdrowia, oprócz tego podziel obowiazki domowe, praca na daczy, chyba jest tam kawałek ziemi, niech coś sadzi i uprawia, nawet pielegnacja trawnika jest jakimś pożytecznym zajęciem. Albo wciągnij go do działalności w jakiejś fundacji. Człowiek powinien mieć zajęcie po przejściu na emeryturę bo inaczej zacznie wymyslać choroby albo dziwaczeć.

Gość gość
Maja, po co wstawilas cos, co nie ma nic wpolnego z moim problemem? Przeszkadzam Ci w czyms?