Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

W jakim kraju na świecie byście się urodzić i dlaczego akurat tam?

Polecane posty

Gość gość

Ciekawi mnie zdanie ludzi w jakim kraju chcieli być żyć gdyby mieli wybór. Ja osobiście chciałbym się urodzić w Argentynie, Piękny kraj, fascynująca przyroda, otwarci i zabawowi ludzie, w dodatku świetnie w Piłkę no i chyba każdy chciałby być takim pięknym latynosem!

Gość licealistka97
W Korei Północnej żeby móc służyć jej przywódcy, którego uwielbiam a nigdy nawet Go nie zobaczę na żywo :( Koreańczycy ciągle mają to szczęście :(

Gość gość
Izrael, ale teraz obecnie. Żydzi to obecnie elita, uprzywilejowana kasta ludzi, bardzo inteligentni i wpływowi. Poza tym podoba mi się judaizm i kultura żydowska.

Gość gość
haha z tą koreą to mi poprawiłaś humor :) A tak poważnie to ja chyba chciałbym mieszkać w Norwegi. Wbrew obiegowej opini kraje skandynawskie są piękne. Przyroda Norwegi powala tak samo a pewni bardziej niż przyroda Argentyny a w dodatku. Co nie jest bez znaczenia Norwegowie to niesmaowicie bogaty kraj, jest ich raptem 4 miliony i są w stanie utrzymać się tylko z połowu ryb. A mają jeszcze wiele innych dochodów. Tam nie ma biedy każdy obywatel jest bogaty. No i w statystykach to widac prowadzą chyba najlepsze życie w Europie

Gość gość
gość dziś Żydzi i ich kulutra mnie odraża!!! Ja tak jak chyba większość ludzi wybrałabym Brazylię ewentualnie inny kraj Ameryki Łacińskiej. Piękni ludzie, piękna kolorowa kulutra radość życia, i co najważniejsze cały rok ciepło

Gość gość
18:25 Mogą Cię, nas odrażać, ale liczą się w świecie jak mało który naród.

Gość gość
gość dziś To akurat prawda,

Gość licealistka97
"haha z tą koreą to mi poprawiłaś humor usmiech.gif" A ja nie mam dobrego humoru! Bo mówię poważnie a pewne rzeczy mnie smucą, założyłam nawet temat, który każdy albo olewa, albo robi sobie ze mnie jaja :/ Bezsensu :(

Gość gość
Wszyscy będą Pisali tak jak autor Argentyna, albo gość Brazylia, bo wiadomo tam jest cieplo, wyuzdane laski, wszystko opiera się na imprezie. A ja powiem inaczej: Islandia. Bogaty kraj, niesamowicie tajemniczy krajna Lodu i Ognia. Utrzymuje się z turystyki. Pół roku mają dzień Pół roku noc. Czy może być coś bardziej fascynującego? W dodatku są tak bogaci że rząd może ich samych utrzymać

Gość gość
"jeżeli miałbym urodzić się znów to tylko w Polsce i tylko tu". Nie ma żadnego innego państwa, które ma tylu bohaterów i piękną historie związaną z nimi. Dlatego tylko moja ukochana Polska:-) Cześć i chwała NIEŚMIERTELNYM!

Gość gość
gość dziś O matko widzę , że do tematu dorwał się uczestnik marszu niepodległości. Jakich bohaterów kto o nich słyszał? Za granica znają tych naszych bohaterów? O jakich my bohaterach mówimy jakimś gościu który zginął w Powstaniu Styczniowym? Powstania nie były tylko w Polsce, nie wiem o jakich my mówimy bohaterach. na świecie znani są dwaj JAN PAWEŁ II i Lech Wałesa.

Gość gość
A co mnie obchodzi zagranica i kapuś Bolek? Kocham Polske i chvj ci do tego!

Gość gość
ja też wolę Polskę :) 😍

Gość gość
Polska ma najładniejsze godło i flagę 😍

Gość gość
i Polska ma super prezesa <3

Gość gość
Wydaje mi się, ze powinnam urodzić się w jakimś afrykańskim kraju, gdzie o cywilizacji nie slyszano i ten kto silniejszy wygrywa. Być może od dawna wachalabym kwiatki od spodu...oj, jakie kwiatki (na pustynnym uboczu).. ha ha :) pewnie życie bez wartości moralnych i skrupułów jest straszne, jednak z pewnością wyszlabym na tym lepiej niż obecnie. Wszystkich jest mi szkoda, pomagam, wspieram... w drugą stronę lipa...

Gość gość
gość dziś Kolega ma racje, Ja akurat miałem okazje w swoim życiu być w kilku miejscach. Pracowało się w delegacjach i w Europie i poza nią. W dodatku podróżuje z żoną po całym świecie. I wiecie co ? nie ma piękniejszego kraju niż Polska. Wiem że to brzmi jak slogan ale tak jest. Nasza tradycja, niesamowita Historia, są ludzie na świecie którzy fascynują się Polską historią a w ogóle nie są Polakami. (Norman Davis) Nie ma kraju który by miał tyle obrzędów, tyle tradycji, Święta Bożego Narodzenia to chyba najpiękniejsze święta jakie są obchodzone na świecie. Obcokrajowcy są zafascynowani tym jak u nas to wygląda. Jesteśmy niezwykle rodzinnym krajem. Rodzina to wielka wartość w innych krajach tego nie ma. Jesteśmy niesamowitymi patriotami zobaczcie, że u nas miłość do ojczyzny jest naprawdę duża. Zobaczcie miłość polaków do Jana Pawła II A miłość Niemców do Benedykta albo Argentyny do Franciszka. To jest właśnie Polska. My potrafimy być niesowitymi patriotami i łaczyć się w jedno. Dalej, nie ma kraju tak otwartego, to że latynosi są otwarci możecie sobie opowiadać i powtarzać takie utarte slogany. Tak nie jest. Oni w ogóle nie są otwarci, mało tego zamykają sie we własnym gronie. W dodatku Polacy są niesamowicie mądrzy, My naprawde mamy wysoką wiedze przeciętny latynos nie wie połowy tego o świecie co wie Polak. Przyroda? Mówicie że piękna przyrode ma Argetnyna albo Norwegia. A w Polsce? zobaczcie że nasze życie wyznaczją 4 pory roku. w Niewielu miejscach na świecie są widoczne 4 pory roku. My mamy 6 klimatycznych pór roku. Mamy morze, góry, niziny wyżyny, zamki wspaniałą architektórę, i wspaniały klimat. Tak moi drodzy kiedy u nas w sierpniu były tropikalne upały w Holandi czy Angli temperatura o 10 stopni niższa i pochmurne dni. Nienarzekajmy więc ze mamy zły klimat bo mamy dobry klimat. Rozrywka? nie znam drugiego takiego kraju na świecie gdzie piłoby się i bawiło w taki sposób. Polskie Wesela są najlepsze na świecie. To wszystko a znacznie więcej czyni nas uważam najlepszym krajem na świecie. Polska ma coś w sobie z Zimnej Północy, Gorącego Południa, Zaściankowego Wschodu i Postępowego Zachodu. Jesteśmy Sercem Europy z najpiękniejszą historią i martyrologią na świecie

Gość gośćśćć
Dla mnie to Polska jest najpiękniejsza i najlepsza :) Na marszu niepodległości jeszcze nigdy nie byłam ale wszystko przede mną. Szkoda tylko że w Polsce tak mało prawdziwych Polaków, bo teraz większość ma wyprane mózgi tą całą lewacką retoryką, poprawnością polityczną itd :(

Gość gość
Wiecie za co jeszcze kocham ten kraj. Za coś co będzie za niedługo Wiosenne Burze. Nie wiem to jest zjawisko które powinni pokazywać w Europie i na świecie. Maj, parno duszno i nadchodzi czarna Chmura z której leje ciepły wiosenny deszcz. Po wszystkim czuć ozon, i potęgę przyrody, To jest niesamowite, Pamietam z dzieciństwa jak u Babci doświadczyłem takiej bury. Byłem wtedy na dość wysokim wzniesieniu widok był niesamowity.

Gość gość
G****o mamy a nie klimat, chciałbym tam gdzie cieplej, mam dość 9 zimnych miesięcy i z łaski ciepłego tylko lata.

Gość gość
O właśnie... burze już by mogły być :-)

Gość gość
gośćśćć dziś Spokojnie nie jest tak źle. Tylko TVN i wyborcza kreują tą lewacką poprawność. A jak wyjdziesz na ulice młodzi ludzie to sami patrioci. W PORÓWNANIU Z ZACHODEM MAMY NIESAMOWITYCH PATRIOTÓW. tam jest dramat. Połowa Francuzów nie czuje się Francuzami nie wie nic o swoim narodzie. To sami inne kraje

Gość gośćśćć
gość dziś no wiadomo że tam jest gorzej z patriotyzmem, ale obawiam się że w Polsce też do tego dojdzie :(

Gość gość
gość dziś 9 zimnych miesięcy? Człowieku. Masz 2 miesiące zimy. Styczeń i Luty. A każdy inny miesiąc jest cieplejszy niż jeszcze był 30 lat temu. Nie narzekaj, bo lepszą pogode to masz tylko na dalekim południu gdzie rzeczywiście, lato jest cały rok. Mamy lepszą pogodę niż Niemcy, Holandia , czy inne kraje na zachód od nas. Mamy kupe słonecznych dni. Nie jest źle. W dodatku Jesień ta prawdziwa też ma swój urok

Gość gość
gośćśćć dziś nie dojdzie, odpowiedni ludzie są u władzy. Zobaczcie na obchody 1050 lecia Chrztu Polski. Nigdzie na świecie nie ma takich obchodów. a one ciągle trwają

Gość gośćśćć
gość dziś no oby do tego nie doszło

Gość gość
Nienawidzę burzy.

Gość gość
W DODATKU MAMY piękne kobiety