Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kat uczuciowy

Alkoholizm, PROSZĘ ...... Stop

Polecane posty

Gość Kat uczuciowy

Witam mam barta co pije, nie wiemy co robić. Jego partnerka jest bez radna moja mama jest bezradna a ja mam mu chce wpie**olić i zostawić na pastwę losu bo to ciągnie się już zbyt długo. widzę cierpienie mojej mamy i nie mogę tego znieść. jest dobrym człowiekiem na prawdę ale ten alkohol go niszczy.Jest słaby psychicznie nie daje sobie rady w najmniejszych problemach , zgania wszystko na innych ze to ich wina o nie widzi w sobie żadnej. Idealizuje swoja osobę, kłamie innym o swoim życiu, a ze mieszka zagranica możne ubarwiać życie w opowieściach jak sobie dusza zapragnie. W Polsce rodzina ma go za ideała zaś mnie za tą gorszą , matka nigdy nie sprostała sytuacji jak naprawdę . Ostatnim czasie alkohol już jest codziennością oraz doszły do tego kłamstwa i oszustwa pieniężne.

Gość kat uczuciowy
proszę w sumie nie wiem o co , jesteśmy bez silni nie wiemy jak do niego dotrzeć, żyje przeszłością żalami pretensjami w sumie o nic, jest agresywny jak sie mu powie ze ma sie leczyć, lub ze ma problem. Raz deklaruje sie ze pójdzie do psychologa , mam dosyć tej patologi

Gość gość
no to żyj swoim życiem a w jego życie się nie wtrącaj - on już wybrał jak chce żyć!

Gość kat uczuciowy
łatwo mówić, ale chcemy go ratować na tym polega miłość, rodzinna, taka jest prawda bo kiedy upadamy to własnie oni nam pomagają wstać . Każdy z nas chce na kimś polegać, chce abyśmy mieli wsparcie, nawet jak żle robimy . Chce ostatni raz pomoc postarać sie ostatni serio ale chce dać z siebie 100%

Gość kat uczuciowy
kiedyś tez tak mówiłam to go zostaw sam sobie to zgotował sam chce to niech tak żyje do momentu gdzie ja sama nie wpadłam w tarapaty i wtedy okazało się ze najbliższy zdziałali cuda. Jestem szczęśliwa choć trochę przecierpiałam ale warto było i wiem ze warto żyć.

Gość kat uczuciowy
widać ze temat nikogo nie interesował bardzo przepraszam ze jest nudny i pospolity ze nie ma zdrady oraz puszczania sie na prawo i lewo , bo takie tematy mają branie sory banalny temat ale prawdziwy szukam rady pomocy nie wiem czego porostu chce porozmawiać a nie mam z kim

Gość trance45
Alkoholizm to trudna choroba i na pewno nie jest łatwo wyleczyć się z niej samemu, bez pomocy i wsparcia innych. Warto przyjrzeć się terapiom grupowym, jak i indywidualnym - zarówno dla osób uzależnionych, jak i współuzależnionych. To niestety choroba, z którą zmaga się nie tylko uzależniony, ale też jego najbliższe środowisko. Skuteczne terapie proponuje: http://pracownia-alterego.pl/