Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy mogę się nie zgodzić na badania DNA naszego dziecka kiedy on nalega

Polecane posty

Gość gość

On powziął watplipowsci czy jest ojcem naszej corki - domyslam sie ze jego byla ktora nie mogla przebolec tego ze z powodu dziecka wzielismy slub, namowila go do tego. Wrocilismt do polski po 8 latach, corka ma 7 lat, on poinformowal ze chce badania dna. Ja nie moge sie na to zgodzic. Co bedzie jezeli zrobi bez mojej zgody i wyjdzie ze nie jest ojcem? Czy to ze zrobil to bez mojej zgody spowoduje ze sa niewazne? Jak wyjsc z tego impacu?

Gość gość
Nie ma znaczenia czy on jest bilogicznym ojcem, bo to on wychowywał naszą córkę, był przy niej w każdej chwili, itd... To jest prawdziwe ojcostwo.

Gość gość
Możesz się niezgodzić, a jemu nic do tego!

Ale jest czy nie?? Nie masz prawa go tak okłamywać. A jest również prawnym opiekunem, jak zrobi po kryjomu to co ma do tego czy będą ważne czy nie, będzie wiedział czy go okłamałaś tak czy tak.

Gość gość
Jak będzie chciał zrobić to twoje zdanie nie ma nic do rzeczy. Wystarczy, że weźmie włos dziecka czy szczoteczkę do zębów i prywatnie zrobi bez twojej wiedzy.

Gość gość
No i co, sąd i tak nic nie zrobi bo jest 6 miesięcy po fakcie 🖐️

Gość gość
Tematy założony został przez faceta.

Gość gość
jak się uprze to się wywinie, a jeszcze dziecku może powiedzieć. W każdym razie autorka ma przesrane.

Gość gość
słuchaj kobieto, nie okłammuj go,przecież wiem z kim masz to dziecko, znam cie mieszkamy obok siebie pamiętasz? powiedz mu prawde bo i tak się dowie

Gość gość
Zasadnoczo tak, jest 6 miesięcy na zaprzeczenie ojcostwa. Ale ojciec dziecka ma jeszcze jedną furtkę. Art. 86 kodeksu rodzinnego mówi, że powództwo o zaprzeczenie ojcostwa może wytoczyć także prokurator i jego nie obowiązuje te 6 tygodni, czyli może to zeobic zawsze, nawet jak dziecko ma 15 lat. Ojciec dziecka musi napisać wniosek do prokuratury i dobrze go uzasadnić (a jeszcze lepiej jakby miał tam znajomości). Co do badania to jak o tym już wspominal i zaczął nalegać, to na pewno je zrobi prywatnie nawet bez twojej wiedzy. Później ewentualnie jak sprawa pójdzie do sądu to sąd może nakazać zeobić oficjalne badanie i wtedy nic na to nie poradzisz. Poza tym takie badanie może mu się przydać jak będzie chcial wziać rozwód z orzeczeniem o twojej winie.