Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Bruno Shatyn

Kaczka na taczkę czyli WYBORY WYBORY... archiwum13

Polecane posty

Gość gość
nie zauważyłem tego błędu licząc mln X 10 tys ...no chyba każdy najgłupszy zauważy że to nie może być 10mln

Gość gość
Kijowski dał dzisiaj dvpy. Pokazał prawdziwą twarz KOD- tchórze i śmierdziele :-D:-D:-D

Gość gość
Mądry jak Petru Odważny jak Kijowski To teraz dwie największe obelgi :-D:-D:-D:-D

Gość gość
w żydowskiej kulturze 'wyższej bankowości ' takie pomyłki -literówki są karane tysiąckrotnie :classic_cool:

W czwartek złoty znowu był najsłabszą walutą naszego regionu. Analitycy wskazują m.in. na sprawę listu ministra finansów do prezesa TK. Ok. godz. 17.30 za euro trzeba było zapłacić 4,42 zł, za dolara 3,87 zł, za franka szwajcarskiego 4,00 zł, a za funta 5,62 zł.xx"Dobła zmiana"... Dobranoc

Gość do Bruno Shatyn
Czytam Cie człowieku i się cieszę, że chce Ci się i potrafisz tak spokojnie i rzeczowo tłumaczyć absurdy i nieodpowiedzialną politykę pis. Zarówno w sferze gospodarczej, ale bardziej społecznej- o czym się w zasadzie nie mówi. Mnie już się ni chce tego tematu poruszać ze znajomymi bo dowiaduję się że ten czy tamten jest oszołomen nadal wierzącym w religię smoleńską maciarewicza, czy spisek wszystkich kolesi przeciwko "naprawczemu" rządowi. I niestety po pewnym czasie słysząc nawet że jestem "lewakiem oderwanym od tajemnego koryta" - k***ica mnie bierze i szlag trafia. Moja wrodzona miłość do bliźniego znacząco się chwieje. Pozdrawiam i życzę wytrwałości. Jeszcze będzie przepięknie... ;)

List Szałamachy do Rzeplińskiego świadczy o nerwowości w rządzie. A także o irracjonalnej wierze we własną propagandę, która głosi, że to opozycja - do której PiS zalicza także prezesa TK - wykorzystuje ogromne wpływy międzynarodowe, by szkodzić polskim interesom - czyli kursowi złotego czy ocenie wiarygodności polskiego długu. Konsekwencje obcięcia ratingu nie byłyby katastrofalne, ale mogłyby kosztować budżet państwa kilka miliardów złotych.xGdy rating zostanie obniżony, to powie: to nie moja wina, a tym bardziej moich politycznych szefów, lecz Rzeplińskiego i opozycji. A może i Tuska.xAgencje ratingowe oceniają ryzyko związane z inwestowaniem w danym kraju lub w danej firmie, na przykład z kupowaniem obligacji. Standard & Poor's uznał, że w Polsce rośnie ryzyko polityczne. Czyli trudno przewidzieć, co jeszcze wymyśli rząd, a Sejm uchwali, skoro działalność TK została zablokowana. Agencje ratingowe mają wystarczająco wiele informacji o tym, co się dzieje w Polsce, i podejmą decyzję na podstawie swoich analiz.xx"Dobła zmiana"....:O

Gość otulona_snem
barramek na yt jest fajny filmik Cejrowskiego,gdzie w prosty sposob radzi jak sie mozna najezdzcow arabskich pozbyc,a raczej ich wysadzania sie w powietrze -kule wystarczy spryskac,a raczej puscic w eter ze jest spryskane swinska krwia,od razu liczba wybuchowych by spadla

Jak powiedział Żaryn, otwarcie zastrzeżonego zbioru IPN pomoże rozwiać kilka legend, które narosły wokół tych dokumentów. Jego zdaniem, wiele z nich da nam odpowiedź na temat tego, w jaki sposób tworzył się w Polsce kapitalizm.xWedług słów Żaryna odtajnienie zbioru może obalić kilka mitów na temat powstania kilku polskich fortun. Senator Prawa i Sprawiedliwości zaznacza, że ujawnione zostaną tylko te dokumenty, które nie będą zagrażać bezpieczeństwu państwa.xxCzyli nie wszystko zostanie ujawnione a tylko to na co zezwoli cenzura.A więc np dokumenty pana X który pełni teraz wysokie funkcje państwowe nie zostaną ujawnione bo to zagrażałoby bezpieczeństwu państwa...Ale dokumenty pana Y który jest teraz w opozycji zostana ujawnione...:D

Przypomnijmy, że pod koniec kwietnia Sejm znowelizował ustawę o IPN, dotyczącą trybu wyboru prezesa tej instytucji. Po zmianach kandydat na prezesa będzie wyłaniany w konkursie ogłaszanym przez Kolegium IPN.xWedług nowych przepisów prezesa IPN będzie powoływał Sejm, za zgodą Senatu, na wniosek Kolegium IPN, które będzie zgłaszać kandydata spoza swego grona.xRada IPN zostanie zastąpiona właśnie przez Kolegium, którego dziewięciu członków będzie powoływać Sejm, Senat i prezydent. Likwidacji ulegnie również Rada Ochrony Pamięci Walk i Męczeństwa.xxCzyli wszystkich będzie powoływac Jarosław K.I znowu "dobła zmiana"...:O

Jeden z komentarzy....x IPN spytany o to ile osób cywilnych zamordowała banda Ognia odpowiedział że nie wie i ich to wcale nie interesuje. Bo to były zwykłe morderstwa kryminalne a te uległy przedawnieniu. Za to każda kula wystrzelona przeciw bandzie Ognia to zbrodnia komunistyczna i nie uległa przedawnieniu. Dziś wiemy ile i jakiej amunicji wystrzelał oddział KBW w walce z bandą, wiemy ilu i jakiej mocy żarówkami świecono na przesłuchaniach schwytanych członków bandy ale nie wiemy ile osób zabiła banda Ognia. Wiemy za to że rządy Czechosłowacji a obecnie Słowacji reagowały na Ognia tak jak my na Katyń. Tylu Górali Słowackich wymordował. Gdy na organizowaną przez IPN akademię ku czci Ognia przybyli przedstawiciele słowackiego IPNu aby powiedzieć co o nim myślą, zostali wyrzuceni za drzwi.

otulona_snem dziś dokladnie to co napisalam z mala poprawka do - "wolna"xxAle to napisałaś pod tekstem dotyczącym dwóch różnych rzeczy.Do której odnosi się twój komentarz?

Gość gość
Gimbusy murem za prezydentem :-D twittują pod hasztagiem #AndrzejDudaYouAreOurBae Ponad 3 tysie twittów i pierwsze miejsce w trendach. Brawo małolaci!

Bo albo - albo.Albo jest gruba kreska i odcinamy się od przeszłości albo rozliczamy.A u nas usiłuje się trochę to i trochę tamto.

otulona_snem dziś to sie badz uprzejmy cofnac i przeczytac raz jeszcze,do jakiego to cytatu odnioslamxxW tym cytacie mowa o dwóch rzeczach.Twój komentarz dotyczy obydwóch?

Gość gość
Żal wam dvpe ściska ścierwa ludzkie upss... gorszy sorcie, że mamy wspaniałego prezydenta za którego nie trzeba się wstydzić! Druga kadencja pewna!:-D:-D:-D

Nie mam problemu.Jak ci napisałem, cytat mówi o dwóch sprawach.Czy twój komentarz dotyczy obu czy jednej?To za trudne pytanie dla ciebie?

otulona_snem dziś odnioslam sie do konkretnego cytatu,wiec sie domysl xxWystarczyłoby wyjaśnienie ale skoro ono dla ciebie jest za trudne to po swojemu to zinterpretuje.

Gość gość
Jak człowiek pomyśli ze jeszcze rok temu prezydentem był niejaki Bronek to wydaje to się niemozliwe.Na szczescie teraz mamy prezydenta inteligentnego

Gość gość
Już nie musicie się wstydzić, Bronek nie będzie już prezydentem i nie złamie już Konstytucji.

Gość Myrevin
{ Dziś wiemy ile i jakiej amunicji wystrzelał oddział KBW w walce z bandą, wiemy ilu i jakiej mocy żarówkami świecono na przesłuchaniach schwytanych członków bandy ale nie wiemy ile osób zabiła banda Ognia. } <<>> IMHO, nie wiemy ile amunicji wystrzelały róże oddziały KBW. Ja służyłem w KBW, pisałem kiedyś o tym. Nawet jako dowód wklejałem zdjęcie strony z mojej książeczki wojskowej. Wg niej przez dwa lata nie miałem żadnej broni. Do dokumentów tworzonych przez komunistyczny aparat, w ogóle bym podchodził z wielkim dystansem. Oczywiście do "teczek Kiszczaka" też. No i jak ktoś używa retoryki komunistów, "banda Ognia", to nie warto z nim wdawać się w rozmowy. Bo już samo to świadczy o tym że chodzi o propagandę a nie prawdę historyczną.

otulona_snem dziś odnioslam sie do konkretnego cytatu,wiec sie domysl xxWystarczyłoby wyjaśnienie ale skoro ono dla ciebie jest za trudne to po swojemu to zinterpretuje.

gość dziś Już nie musicie się wstydzić, Bronek nie będzie już prezydentem i nie złamie już Konstytucji.xxNigdy to mu się nie zdarzyło w przeciwieństwie do Dudy.

Gość gość
Pojawił się nowy trend #kijowski :-D starzy i młodzi śmieją się z tchórzostwa kijowskiego :-D:-D:-D

Gość gość
Z Bronka była nieustanna beka.Z prezydenta Dudy duma.Strzeże konstytucji mimo jej łamania przez prezesa TK i jego PO .Szacun