Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak prowadzić otwarty dom?

Polecane posty

Gość gość

Rodzice mojej koleżanki prowadzą coś w rodzaju otwartego domu, mają grupę przyjaciół którzy wiedzą, że zawsze mogą do nich wpaść (i wpadają), a do tego organizują liczne "przyjęcia" (choć to głupia nazwa, bo ogólnie chodzi o wieczory kiedy wpada do nich koło 8-10 osób i sobie dyskutują itp.) Chciałabym zorganizować coś takiego u siebie, choć oczywiście na mniejszą skalę bo mieszkam w kawalerce ;) Ale ogólnie nie wiem jak się za to zabrać, bo u mnie w domu nigdy nie było takich zwyczajów. Jak zachęcić znajomych żeby ot tak wpadali do mnie i to jeszcze "przyzwyczaić ich" że nie muszą się zapowiadać? Spotkaliście się z takimi zwyczajami? Ja bardzo bym chciała dojść kiedyś do takiego stadium jak rodzice koleżanki, na chwilę obecną to wystarczyłoby mi jakoś zacząć...

Gość gość
Oni wpadają tam, bo czują się dobrze w towarzystwie gospodarzy :). Ludzkie samopoczucie, w niewielkim stopniu, zależy od Twoich marzeń.

Gość gość
Daj ogłoszenie na dworcu.

Gość gość
Dodam, że ta koleżanka też nie wie jak to się robi, a jej rodzice odziedziczyli tradycję od dziadków. Po prostu u nich w domu zawsze tak było...

Gość gość
Nudzi ci się? Do mnie wpadają i nie wiem jak ich oduczyć

Gość gość
Otwórz bramę i drzwi na oścież, a nad brama umieść wielki szyld: "DOM OTWARTY"

Gość gość
U mojego meza jest taki dom I odkad tu mieszkam krew mnie zalewa. Nie posiedzisz spokojnie bo stale ktoś sie zwali na głowę a ty musisz siedzieć. Czekam z utęsknieniem aż tesciowa odejdzie na tamten świat wtedy skończę z tymi wkurzakacymi zwyczajami