Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gość ma kłopotyy

Pracodawca zawyżył moj przychód

Polecane posty

Gość Gość ma kłopotyy

Jestem studentką. Pracowałam bez umowy przez kilka miesięcy, umowy do teraz nie otrzymałam. Babka u której pracowałam wysłała mi PIT z zaniżonyn przychodem. Pieniądze dostawałam do ręki, jedynym dowodem że zrobiłam tam więcej jest zeszyt w którym podpisywałam kwotę którą otrzymałam danego miesiąca. Napisałam do niej list aby zrobiła korektę i udostępnianila mi te dokumenty (o ile można to tak nazwać) odnośnie wynagrodzenia, ale odmowila twierdząc że że byłam u niej zatrudniona na umowę zlecenie więc nie ma obowiązku pokazania mi ewidencji czasu pracy. Teraz pytanie do Was. Czy na umowie zlecenie mam prawo do wglądu dokumentów na podstawie których wyliczyła mi przychód? No i jak mam się rozliczyć? Dodam że kobieta jest niezłą kombinatorką, a zwolniłam się sama bo nie mogłam wytrzymać jej docinek i krzyków.

Gość gość
Doradzi ktoś?

Gość gość
Pracowałaś tam na czarno, to norma w naszych czasach. Wykazała ci taki dochód jak w zusie i us. Pewnie niczego ci więc nie skoryguje. Po co c***it z wyższym dochodem? Aby płacić wyższe podatki na tych złodziei?

Gość gość
wysokie podatki płacą tylko frajerzy i ci którzy nie mają wyjścia

Gość gość ma kłopotyy
Przepraszam za błąd w tytule, ona mi zaniżyła przychód. Z tego co wyczytałam to musze się rozliczyć z prawdziwych przychodów a nie z takich jakie podał płatnik. Tylko jak mam wykazać swój przychód skoro pieniądze dostałam do ręki a jedyny dowód ile tych pieniędzy było dokładnie posiada ona i nie chce mi ich udostępnianić? Nie mam umowy, żadnych przelewów, listy obecności. Mogę rozliczyć się wpisując mniej więcej przychód jaki otrzymałam i jako dowody załączyć pisma od niej?