Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak liczyć te miesiące

Polecane posty

Gość gość

Jak liczy się miesiące ciąży? Skoro jest w 24 tygodniu ciąży to w którym miesiącu jestem.? Wsumie dla mnie to nie ma znaczenia ale ktokolwiek mnie widzi to pyta " który to już miesiąc? " na co ja odwiedzam ze 24 tc a ta osoba " to który to wkoncu miesiąc? " i więź tu takiemu wytłumacz ze sama nie wiem :(

Gość gość
A na jaki miesiąc masz termin?

Gość gość
Na środek sierpnia

Gość gość
Przyjmuje się, że: - 1 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 1 do 4 tygodnia, - 2 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 5 do 8 tygodnia, - 3 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 9 do 13 tygodnia, - 4 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 14 do 17 tygodnia, - 5 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 18 do 22 tygodnia, - 6 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 23 do 27 tygodnia, - 7 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 28 do 31 tygodnia, - 8 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 32 do 35 tygodnia, - 9 miesiąc ciąży trwa w przybliżeniu od 36 do 40 tygodnia. Zobacz: Badania w kolejnych tygodniach ciąży. Ciąża dzielona jest również na trzy trymestry: - 1 trymestr trwa w przybliżeniu od 1 do 14 tygodnia, - 2 trymestr trwa w przybliżeniu od 15 do 27 tygodnia, - 3 trymestr trwa w przybliżeniu od 28 tygodnia ciąży do porodu.

Gość gość
1 miesiąc - 0-4,5 tyg. 2 miesiąc - 4,5-9 tyg. 3 miesiąc - 9-13,5 tyg. 4 miesiąc - 13,5-18 tyg. 5 miesiąc - 18-22,5 tyg. 6 miesiąc - 22,5-27 tyg. 7 miesiąc - 27-31,5 tyg. 8 miesiąc - 31,5-36 tyg. 9 miesiąc - 36-40 tyg.

Gość gość
Autorko, tydzień w którym jesteś dziel na 4 i otrzymasz miesiac w kótrym jesteś ;)

Gość gość
Gość 17:06 tak to nie działa bo jak by była w 37 tyg ciąży to jest w uchodziło by z twojego toku myślenia ze jest w 10 miesiącu :o wiec nie wprowadzaj dziewczyny w błąd

Gość gość
37 / 4 = 9,25 - czyli 9 miesiąc ciąży. Tylko dla 40 tc ciązy można powiedziec, że wychodzi 10 :{