Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MizantropiaOdraza1994

Czy ludzie mieszkający w domach się nie boją np. włamywaczy?

Polecane posty

Gość gość
W dzielnicy, gdzie mieszkają rodzice, przez 20 lat nie było kradzieży, włamania, napadu, kompletnie nic, nawet otrutego psa. Mają alarmy niektórzy, monitoringi, kamery jakieś, bardziej strachliwi i to tyle. Niestety mieszkam w bloku i tu naokoło jakieś atrakcje, napady, włamania, mnie gonił narkoman, jedni karmią koty, drudzy je trują. To nie jest stary blok, taki z lat 90, ma tylko 4 piętra, ale obok jest blokowisko, a tam patologia, musieli założyć monitoring, bo babcie się bały wyrywania torebek. U mnie co z tego, że domofon, kiedy sąsiadka z parteru każdego wpuści, wystarczy się podać za roznosiciela ulotek i już wchodzisz, gdzie chcesz. Wiem też, że każdy obcy samochód budzi podejrzenie i sąsiedzi obserwują, tam u rodziców i kiedyś wezwali policję po darmo. U mnie natomiast jeszcze się ucieszą jak ci samochód porysują, ludzie są obojętni i wredni, walczą o wyeksmitowanie psów z bloku, szkoda gadać. Dom nie musi być duży, taki, żeby go ogarnąć, jak nie jest ktoś leniem albo kaleką da radę. Trzeba dbać, nie przesadzać z ilością roślin do obrabiania i zwierząt nie za dużo, bo to męczące. Po prostu każdy powinien znaleźć sobie miejsce, które mu pasuje, ja się wynoszę póki co do szeregowca. Da się żyć wszędzie, znam bloki, gdzie ludzie są w porządku i domy, gdzie sąsiedzi się nie tolerują i nie zareagują na nic, więc nie uogólniajmy. Dom okraść chyba trudniej, w bloku bez przerwy ktoś chodzi, pełno samochodów, nikt nie zauważy nawet, że kradną. Ja się boję dużych bloków i wind akurat, takich obskórnych, budowanych jeszcze za Gierka

Gość gość
wróciliśmy właśnie ze spaceru z psem i większość balkonów, prawie wszystkie okna na parterze mają kraty. Tak jest bezpiecznie w wielkich blokach z betonowej płyty. Pies w domu też nie uratuje przed bandytami, bo potraktują go środkiem odurzającym albo gazem, a jak się obudzi dawno ich nie będzie. Trucie psa tylko wzbudzi podejrzenia, że ktoś coś knuje :-) Tak naprawdę to wszędzie mogą nas napaść i zatłuc, niekoniecznie terroryści, w Polsce mamy też pełno bandytów i zwyrodnialców, pobiją, okradną. Wszyscy mamy równe szanse:-(

Gość gość
Sądzę, że niezależnie gdzie się mieszka istnieje ryzyko że złodziej się dostanie i weźmie co będzie chciał. U mnie na osiedlu rzadko kiedy zdarzają się włamania a na pewno nikt o tym nie mówi. Poza jednym przypadkiem gdzie sąsiadowi w nocy ukradli drzwi z samochodu od strony kierowcy , alarm się nie włączył, pies nie zareagował.. Także po takim incydencie zainwestował w kamery cctv na wypadek kolejnego incydentu i zobaczymy czy kamery się sprawdzą - http://www.miwiurmet.pl/

Gość gość
zawsze jak trup leży całymi tygodniami w mieszkaniu to w bloku, nigdy w domu. przypadek? :D

Gość gość
Po co kyos miałby włamywacze się do domu. Nikt nie trzymaj gotówki w domu, elektronika jrst dosyć tania a samochód łatwiej ukraść z parkingu niż z garażu. Ps. Wiele się wyjaśniło a propo autorki. "Całe życie w blokach" już mnie nie dziwią jej zj****e teksty.

Gość gość
A czy ludzie farbujacy wlosy boja sie odrostow? Czy ludzie palacy papierosy boja sie, ze na swiecie zabraknie nikotyny? Ile masz lat, 6? Pytanie z najnizszej polki, kompletne dno.

Gość gość
Wszędzie chyba jest ryzyko włamania ale raczej mniejsze będzie na strzeżonych osiedlach typu Villa Campina, na zamkniętym i strzeżonym osiedlu z kamerami czułabym się bezpiecznie.

Gość gość
Ja tam się obawiam, dlatego zamontowałam drzwi antywłamaniowe w mieszkaniu. Montowała mi je firma http://www.abra.szczecin.pl/ , sprawdzili się doskonale.

Gość gość
od zawsze mieszkałam w takim domu i to blisko lasu i nic się nie działo, to prędzej w blokach gdzie jest straszna anonimowość jest większe ryzyko a takie osiedla jak villa campina są całkowicie bezpieczne skoro monitorowane i chronione przez 24h na dobę http://www.villacampina.pl/content/bezpiecze%C5%84stwo