Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gabriela34

Swinki Morskie!

Polecane posty

Witajcie, moji drodzy, zakładam tego bloga natemat, naszych kochanych , zwierzątek prosiaczków!. Swinek Morskich w tym temacie dowiecie się jaką odpowiednią dietę zalecam waszym małym zwierzakom oraz o ich zdrowiu! Ponieważ sama posiadam Dyzia Jest w swietnej kondycji i zawsze słodko kwiczy i szaleje!. Zapraszam!.

-Dieta, zawsze róbmy dużo soczystych sałatek , z ogurków i warzyk czy owoców , są też owoce,i warzywa zakazane! Których nasze prosiaki niemogą sporzywać! podam przykład na soczystą sałatkę! ogórek pokrojony na cieniutkie plasterki,papryka,najlepeij czerwona bądz jaką macie w domu,możecie też dodać nasiona z papryki ponieważ zawierają witaminy którę są , również bardzo potszebne Kolejnym warzywem , Pomidorek vaniliowy naprawde kawałeczek,i lisć sałaty.Dodam jeszcze że można dodawać zieleninkę taką jak, mlecze , z ogrodu najlepeij umyte oczyszczone bardzo dokładnie, koperek,fioletową sałatę lisć , pekinski oraz marchewke pokrojona na troszeczkę większe plasterki trochę grubsze ale nie za wielkie tak gotową porcje dajemy do miseczki i Gotowe! pyszna sałatka! Mniam! Am Am! Tak samo możemy zrobić z sałatką owocową , bądz miksując , warzywa z owocami to też bomba witaminowa dla swinki, ale jedzenie to nietylko zdrowa dieta i ******le, również bieganie pusćmy, naszego prosiaka na około 7 godzin aby pobiegał po naszym pokoju uważajać i mieć szczelnie zamknięte drzwi schowane kable wtedy unikniemy problemów z poniszczonymi rzeczami zakup kolby - kolba musi być z naturalnych nasion takich jak zboże , polane miodem czy mieszanaka ważywna z nasionami i chrupkami taką kolbe możecie zakupić wszędzie jest dostępna, dla chomików i dla naszych swinek iż scierają sobię na tej kolbie zęby i dodatkowo dodaję to dużo witamin +c i innych witamin . jeżeli niemacie jeszce jakiejs , miseczki jeżeli macie nowiuteńką swinkę najlepiej dajmy te jedzenie do pokrywki od słoika lub szklanej małej miseczce. możemy też zrobić przepyszne ciasteczka dla swinek dużo przydatnych filmików znajdziecie na YouTube! zapraszamy! Robie ten Blog ponieważ kocham , zwierzęta ! bez nich moje rzycie by było dsc złe ale czuję do nich ogromną sympatię i wszytskie kocham myslę że pomogłam zadawajcie pytania ja zchęcią na nie odpowiem!!

Gość gość
Jakie świnki? Kawie domowe, moja droga ;)