Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chwila która trwa

takie życie chcę

Polecane posty

Gość chwila która trwa

Chciałabym..... chicałabym żyć naprawdę. Całą sobą byc tu w tej sekundzie... szczęśliwa. Odkąd pamiętam - czekam. Czekam na coś. Na to coś, co musi sie wydarzyć bym mogla zaczac byc szczęsliwym człowiekiem. Miajają miesiące, lata... a ten warunek nie następuję, więc ja wciaż nie mogę poczuć się szczęśliwa. A WY? czy jest coś na co czekacie w życiu?

Gość gość
Chupacabra (wym. /tʃupa'kabɾa/; hiszp. La Chupacabra, również chupacabras – dosł. wysysacz kóz, z hiszp. chupar – ssać, la cabra – koza) – legendarne latynoamerykańskie zwierzę, obiekt badań kryptozoologii, którego istnienia nie udało się wiarygodnie potwierdzić. Jej rzekome występowanie powiązane jest z Portoryko (skąd pochodzą pierwsze informacje o tym zjawisku), Meksykiem i południowymi stanami USA. Nazwa rzekomego zwierzęcia wzięła się stąd, iż ma ono napadać na zwierzęta domowe i wysysać z nich krew. Opisy stworzenia znacznie różnią się od siebie. Pierwsze relacje z rzekomych spotkań pochodzą z 1990 z Portoryko, od tego czasu chupacabra miała być spotykana najdalej na północ w Maine i najdalej na południe w Chile. Pomimo że wiele osób twierdzi, iż chupacabra może być rzeczywiście istniejącym zwierzęciem, większość naukowców uważa ją za legendarne stworzenie, rodzaj współczesnego mitu. Opisywana jest przez rzekomych świadków jako duże i ciężkie zwierzę, wielkości małego niedźwiedzia, wyposażone w szereg kolców na grzbiecie, ciągnący się od szyi aż do nasady ogona. Według innych zeznań stworzenie to jest nienaturalnie szybkie i potrafi przeskoczyć drzewo. Kryptozoolodzy sugerują, jakoby chupacabra była nieznanym gatunkiem zwierzęcia lub kosmitą. Istnieje również teoria, wedle której chupacabra jest domowym zwierzęciem kosmitów. Według świadków często jej atakom towarzyszą dziwne znaki na niebie.

Gość gość
Czekam na prawdziwą miłość;)

Gość gość
ale... el chupacabra ,że co? że być jak zwierzę co JEST i nie kombinuje, bo dąży do tego by ZASPOKAJAĆ swoje potrzeby, nawet jak innych to boli? (albo już nie, bo ich zeżre) ;)

Gość gość
A ja czekam aż znajdę swoje miejsce na świecie. Koniec syndromu bezdomności w kolejnym wynajmowanym mieszkaniu. Kto tak nie ma ten nie zrozumie. Przegwizdane