Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mlodamamaqqqqq

Od jakiego rozmiaru wyprawka dla noworodka?

Polecane posty

Gość mlodamamaqqqqq

Kompletuje wyprawkę dla syna. Zaczęłam od ubranek w rozmiarze 56, czyli kilka sztuk z każdego rodzaju ciuszków. Ostatnio przeczytałam żeby nie kupować 56 tylko zacząć od 62.. I się przeraziłam.. jak to jest?

Gość gość
Ja niebawem sama bede kompletowac wyprawke. Szwagierka kupowala 60 i 62/64, bylo ok. Kolezanka od 64 zaczela i coreczka w 3 tyg dorosla prawie do tego rozmiaru, spioszki byly ciut za duze ale nawet pielegniarki w szpitalu powiedzialy, ze to nie przeszkadza bo dzieciatko ma luzno i wygodnie, latwiej uczyc sie na poczatku ubierac i ubranka starcza na dluzej:)

Gość gość
Ja zaszelam od 62 a jak sie mala urodzila to musialam kupic kilka spioszkow i bodziakow rozm 56 a ze moja coreczka wazyla 3640 wiec do najmniejszych nie nalezala. W tozm 62 sie wrecz topila. Pochodzila w 52 z 3 tyg potem juz przeszlysmy na wiekszy. Zalezy od Ciebie bo to w sumie dziecku nie przeszkadza ze ma lekko za duze ciuszki, ja nie moglam patrzec jak lezy w takim wielkim worku :) :) :)

Gość gość
ja kupowałam od 56, syn się urodził 52cm i używaliśmy romiaru56 do prawie 4mcy

Gość gość
Od 56 cm, a jak czasem przewiduje się nieco mniejsze dziecko niż przeciętnie to nawet od 50 cm...Ubrania nie mogą być dużo za luźne, bo nie trzymają wtedy ciepła, a 62 cm najczęściej na początek jest dużo za duże...

Gość gość
bardzo duzo osob twierdzi ze najlepiej zaczynac od 62, ale w praktyce wiele dzieci rodzi sie o wiele mniejszych. ja tez sie na tych poradach przejechalam, bo dziecko urodzilo mi sie 50cm, i rozmiar 50 nosilo przez miesiac, 56 przez kolejne 2, a rozmiar 62 przydal sie dopiero w 4 miesiacu zycia.

Gość gość
Moja córka jak się urodziła miała 55 CM i ważyła 3970. Przez co najmniej 2 miesiące miała ubranka na 56, w większych się topila. A tak jak ktoś pisał, nie da się zakładać dużo za dużych ubranek..

Gość gość
62

Gość gość
Up

Gość gość
Taaak 62...moja córa ma 10 tyg i dopiero od dwóch zakładam jej 62... Urodziła się długa 52 i w rozmiarze 62 by utoneła. Nie słuchaj innych jak masz rozmiar 56 to dobrze napewno mały ponosi trochę... Bo tak duże dzieci rzadko się rodzą na które 56jest za małe...

Gość mlodamamaqqqqqq
Dzięki za odpowiedzi :-) uspokoiłam się :-)