Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

przegrane zycie

Polecane posty

Gość gość

za pare tygodni stuknie mi 40stka. bilans życiowy -sama, bez partnera,dziecka,bez znajomych -kiepska praca -mieszkanie z rodzicami -popadam w depresje -nieudane randki -brak perspektyw na lepsze jutro. nic tylko się powiesić :-(

Gość gość
Niedlugo skoncze 37 lat Sama, bez partnera Za granica, bez znajomych Niedawno stracilam prace Mieszkam w wynajetym, malym mieszkaniu, zero oszczednosci Musze jeszcze splacac kredyt studencki, a ciagle mam marne umowy i zero stabilizacji zawodowej Uwierz mi, nie jestes sama

Gość gość
Tule was :*:*:*:* Ja 20 lat Samotny

Gość gość
To teraz wypisze Wam kilka plusow: 1)Jestescie zdrowe. 2) facet nie zostawil was samej z dzieckiem 3)Macie dostep do internetu, pradu 4)Mialyscie dostep do edukacji, potraficie sie poprawnie wypowiedziec( na swiecie istnieje miliony analfabetow, glownie w krajach trzeciego swiata) 5)) macie czas by myslec o ,,przegranym zyciu´´, zyjecie w czasach pokoju, w czasie wojen ludzie nie maja na to czasu. Glowa do gory :)

Gość gość
Ale po co sie przescigiwac w tym kto ma gorzej? Lepiej sie zastanowic co mozecie zmienic.

Gość gość
Ja jestem inny niż większość bydła. Zawsze bd sam.

Gość gość
wiem,ze inni mają gorzej,ale ciezko pogodzic się z tym,ze nie spelnily sie moje marzenia chociaz wcale nie byly jakies wygorowane-rodzina,dzieci, wlasne mieszkanko lub mały domek. nic a nic się nie spelnilo. jak zyc dalej???? skad brac energie zebyrano zwlec sie z lozka i isc do pracy?

Gość gość
Dobra, ale osoba do 30tki moze jeszcze cos zmienic. Potem jest trudno, szczegolnie jak sie jest przed 40tka albo po

Gość gość
Ja nie zmienię, bd tułał sie sam

Gość gość
13:17 otoz to....zawsze moze byc gorzej. Ja sama tez cudow nie mam....zero meza, dzieci, 29 lat, mam tylko kota, slaboplatna prace, mieszkanie wynajete, ale staram sie myslec pozytywnie ;)))) np.dzis...majowka a ja siedze na kafe....ale patrzac w statystyki jestem szczesliwa, ze nie umarlam we snie ....mam jeszcze jeden piekny dzien i ode mnie zalezy co dzis zrobie ;))) pozdrawiam.

Gość gość
-w lipcu 24 lata -prawiczek Do 92: -nigdy nie miałem dziewczyny (nie ty pierwszy i nie ostatni) -brak znajomych (znajomi to jakas idealizacja. Ci co maja wielu znajomych zwykle ograniczaja sie do powierzchownych kontaktow. Prawdziwych, zyczliwych ludzi spotyka sie nieslychanie rzadko. A przyjaciol ma sie w dziecinstwie) -brak pracy (sama sie nie znajdzie, trzeba jej intensywnie szukac. I sie nie poddawac!) -brak matury (w wieku 24 lat moze zrobic zaocznie mature i do 30 studia - nawet pracujac! -brak studiów (patrz powyzej) -popsute zęby (nalezy o nie zadbac, isc do pracy i znalezc sobie dobrego dentyste) -krzywy zgryz (nawet ludzie po 30sce nosza aparaty na zeby) -nadwaga (najmniejszy problem: wystarczy odrobina dyscypliny) Powodzenia!

Gość gość
dziewczyno,ale Ty masz 29 lat. więc teoretycznie wszystko przed toba. conajmniej 60 procent moich znajomych wyszlo za maz po 30stce(spotkaly kogos rowniez po 30stce, urodzily dziecko ok.35 r.z) ja mam 40 lat wiec na co ja mam liczyc?????????

Gość Zenon 25
Czy można być zwykłym leszczem, który nigdy nie wychodzi z domu , mi koledzy w latach szkolnych, wrzucali cegły do plecaka.

Gość gość
Ciekawy temat, ale mysle, ze nie jest to watek na kafe, gdzie wiekszosc to ludzie do 30stki

Gość gość
ja 33 lata . bilans życiowy -sam, bez partnerki,dziecka,bez znajomych, rodziny, dwa powazne zwiazki -kiepska praca kiepskie zarobki wynikajaca ze slabego wyksztalcenia -mieszkanie samemu w mieszkaniu i ta samotnosc pozyczam kase -popadam w depresje -nieudane randki bo co moge dac 30 latce kawalerke swoje towarzystwo -brak perspektyw na lepsze jutro, staram sie walcze o siebie swoje zdrowie, nie pale nie pije, mam nadzieje ze bedzie lepiej

Gość 39 lat 39
Kobiet, lat 39 -praca fajna -mieszkanie jest - partnera od jakiegoś czasu już nie ma -dzieci nie ma i nie było - poszukiwan partnera w internecie juz nie zlicze -szanse na własną rodzinę znikome - zdrowie takie sobie,bywało gorzej ale i lepiej

Gość Turkuć
Jeszcze nie przegrałem. Jeszcze walcze o swoje życie dopóki nadzieja we mnie nie zgasła.

Gość Zenon 25
Czy można być zwykłym leszczem, który nigdy nie wychodzi z domu?.

Gość gość
Nie poddawaj sie. Nie kazdy ma standardowa biografie, studia do 25 lat, maz, dzieci i dom na kredyt do 30tki. Znam duzo atrakcyjnych kobiet, ktore sa same po 35roku zycia. Nie dlatego, ze tak dlugo wybieraly czy nikt ich nie chcial (stereotyp), ale zwyczajnie nie spotkaly swojej polowki. Nie jestes za stara by sie jeszcze przekwalifikowac i znalezc lepsza prace. Rowniez nie jest za pozno na partnera ( na to nigdy nie jest za pozno). W dobie dzisiejszej medycyny masz tez szanse na dziecko, choc wiadomo tego czasu jest juz mniej niz w przypadku kobiety 30 letniej. Ale podam ci przyklad. Moja prababcia, a bylo to niecale 90 lat temu, urodzilam moja babcie (pierwsze dziecko) w wieku 42 lat. Mysle, ze do 42-43 roku zycia masz duze szanse na zajscie w ciaze naturalnie, jesli nie to zawsze mozna sie leczyc. Nie zawsze trzeba tez byc ze soba latami by zdecydowac sie na ciaze. Kumpela zdecydowala sie na dziecko po 3 miesiacach znajomosci. Wszyscy krecili nosem i ja przestrzegali, a oni po 10 latach nadal sa razem. Inna kolezanka byla w zwiazku 4 lata, a na koncu facet ja zostawil. Takze nigdy nie wiadomo, bo zaden zwiazek nie gwarantuje ci bycia razem do smierci. Najwazniejsze jest to zeby mimo okolicznosci zawsze miec pewnosc siebie i nie czuc sie gorsza od innych. I znalezc dla siebie jakis cel w zyciu. Moze to byc hobby, cokolwiek. I zamiast popadania w rozgoryczenie, postarac sie cos zmienic. Malutkimi kroczkami do celu. Zycze ci powodzenia, bo zycie pisze rozne scenariusze, a ty masz jeszcze wiele lat przed soba.

Gość gość
wiem,ze kazdy ma inna biografie,ale moja bardzo odstaje od innych i od tego o czym sobie marzylam . gdybym marzyla o wygraniu w totka,jakiejs wielkiej sławie,karierze,bogactwie i by sie to nie spelnilo to staralabym sie to zrozumiec.ale moje arzenia byly takie zwyczajne , wiekszosc to osiągnela . a ja nie i dlatego cięzko mi zyc i cieszyc sie z zycia. zapadam sie w dól:-( i na dodatek ostatnie proby poznania kogos , porazki w tej materii jeszcze bardziej mnie dobijaą.

Gość gość
18:31 ja mam tak samo i nie wiem czemu tak jest. Czasem tak sie z zyciu uklada. Jestem przed 30tka i moze kogos tam jeszcze kiedys kogos znajde, ale juz mialam tyle zlych doswiadczen, ze nie wiem czy bede potrafila komus zaufac. Nie wiem czemu niektorym przychodzi to latwiej, maja wiecej szczescia a inni mniej. Ale tak to juz jest.

Gość gość
jestes ode mnie 10 lat starsza.wszysttko przed toba.welu moim znajomym dopiero po 30stce się lozylo. ale mi sie nie udalo :-( ale Ty masz jeszcze spore szanse na zmainy, ja juz nie :-(

Gość gość
up