Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niepijący alkoholik

Polecane posty

Gość gość

Jakieś 2 miesiące temu poznałam faceta, spodobał mi się, ja mu też,coś tam zaiskrzyło, jesteśmy w kontakcie, było kilka spotkań. I nagle wyznał mi, że miał poważny problem z alkoholem. Nie pije od kilkunastu miesięcy, chodzi do aa. Doceniam jesgo szczerość ale zbiło mie to tropu i nie wiem co robić. Liczyłam, że znajmosc się rozwinie ale teraz sama nie wiem. Kiedyś słyszałam, że taki związek dla osoby "zdrowej" jest ciężki, to ciągłe ryzyko , ze coś odwali i napije się znowu. I teraz nie wiem co zrobić, ewakuowac się i jakoś przecierpieć, że nic z tego czy brnąć w to ?

Gość gość
sorry,ale na to pytanie nie ma odpowiedzi. to,ze ci powiedział świadczy o tym, ze powaznie traktuje swoj problem i chce z niego wyjsc. a co bedzie nie wie nikt.

Gość gość
znajdziesz niepijacego to zawsze,moze dopiero wejsć w picie,tak ze nigdy niewiesz na kogo trafisz.decyzja nalezy do ciebie;-)

Gość gość
A to wszystko zależy od tego czy będzie trzeźwiał.Jeśli tak to trafi Ci się skarb.Najlepiej jak zaczniesz uczestniczyć w tym procesie/bo trzeźwienie to jak nowe życie,coś w rodzaju nawrócenia/.Nowa jakość życia duchowego,uczciwość,empatia ma sens jeśli dotyczy osób najbliższych w równym stopniu.Polecam otwarte mitingi,wspólną terapię,wyjazdy,zloty i przede wszystkim lekturę.W tej chwili on jest na początku drogi,jeśli dołączysz to razem zbudujecie nowe wspaniałe życie jakie jest moim udziałem od wielu lat.Dużo wiedzy,mnóstwo miejsc do spotkań ze wspaniałymi ludżmi,społeczność,która dobre życzy drugiemu człowiekowi idt.Jednym słowem duży wysiłek,ale owoce nieocenione.Przede wszystkim duchowa więź.Chcesz to bierz,ja wzięłam i nie zamieniłabym na nic innego.

Gość doświadczenie życia
przynajmniej facet szczery, a to już jest coś, dlatego myśle że jest wartościowy, bardziej niż ktoś kto gra i kłamie

Szczery facet ci sie trafil. Dobry czlowiwk z problemami. A ty jestes suka skoro tak kalkulujesz. Nie zaslugujesz na niego. Nie zaslugujesz na zadnego czlowieka skoro takie.masz podejscie. Szukasz wygody a nie relacji miedzyludzkiej. Gardze takimi ludzmi. Sorry...