Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kobiety z tapetą na twarzy powinny mieć zakaz mierzenia bluzek w sklepach!

Polecane posty

Gość gość

Kupiłam białą, wyjściowa bluzkę i dopiero w domu zauważyłam, że przy dekolcie jest upaprana podkładem i odrobinkę szminką. Kurcze.... Nowa rzecz za 90 zł i od razu trzeba prać i nie wiem w dodatku czy to się spierze :/ Oddać nie pójdę, bo nie mam już kiedy i jak zresztą udowodnię, że taką kupiłam? Jak można nakładać na siebie kilogram podkładu, co nawet ładnie nie wygląda, tylko daje efekt maski na twarzy, a potem mierzyć w sklepie białe bluzki :( ? Totalne zapatrzenie tylko w czubek własnego nosa! Spotkałyście się z czymś takim, że kupiłyście coś i było to wysmarowane tapetą? Ja pierwszy raz, a w sklepie nie przyglądałam się dokładnie, bo przecież to nowa rzecz, zakupiona w butiku i do głowy by mi nie przyszło, że może być brudna :/ Jeśli to się nie spierze zostanę bez bluzki na weekendową uroczystość, bo jednak ten podkład ją szpeci i mnie obrzydza, a nie mam kasy na druga :(

Gość gość
Tapeta mówisz Nie stać cie na nowa bluzkę za 90zl :D Wiesniara

Gość gość
Tak, ja się często spotykam z takim zjawiskiem, najczesciej w marketach na stoiskach odziezowych. Zawsze zwracam na to uwagę, jak jest bluzka ubabrana to nawet do przymiarki nie biorę, nie mówiąc o kupowaniu.

Gość gość
Nie, nie stać mnie, żeby przez jakąś tapeciarę kupować dwa razy tę samą bluzkę, mam mnóstwo innych wydatków i nie wydaję tylko na swoje potrzeby i zachcianki. Wieśniactwo to jest dziadowski makijaż i brudzenie swoją paskudną tapetą bluzek w sklepach, a nie brak kasy.

Gość gość
gość dziś [06:45 Autorkę było stać skoro kupiła, nie stać ją na płacenie dwa razy za tę samą bluzkę nie ze swojej winy pusty łbie.

Gość gość
Czy to się w ogóle spierze w proszku i odplamiaczu, czy lepiej jednak jechać próbować oddać? Oprócz tego, że to brzydko wygląda, strasznie mnie to brzydzi.

Gość gość
ze spraniem w domu możesz mieć problem, choć powinno puścić. Najbezpieczniej by było gdybyś oddała do pralni chemicznej, tam na pewno spiorą. My tak robimy z ubraniami wypożyczanymi i kupowanymi/zwracanymi do sesji czy programów

Gość gość
gość dziś A dlaczego ktoś ma w błoto wyrzucać 90 zeta przez czyjeś niechlujstwo? Wieśniactwem jest brudzenie swoją tapetą bluzek w sklepach. Nałoży taka grubą warstwę podkładu żeby zasłonić paskudną, zniszczoną cerę, odbarwienia i wypryski, wmawia sobie, że ładnie wygląda i jeszcze fleja brudzi tym wszystko na około, czego się swoją pożal się boże twarzą dotknie. I wydaje jej się, że jest taka piękna i modna :D

Gość gość
gość dziś -dzięki. Nie wiem czy zdążę już z pralnią chemiczną. Spróbuję w proszku i odplamiaczu i zobaczę. Denerwuje mnie to, nie powiem :( Oj, teraz dokładnie będę oglądać bluzki przed zakupem.

Gość gość
Co to jest tapeta wsioku? Taka jestes gapa ze nie zauważyłaś ze kupujesz uj****a bluzkę :D Sprzedawczyni tez była złośliwa Tak to jest jak sie kupuje bluzkę za pare groszy Wsioku Pewnie bez makijażu chodzisz buahahaha

Gość gość
gość dziś Lepiej chodzić bez makijażu, niż z kilogramem podkładu i brudzić wszystko dookoła siebie. Mam ładną cerę i wystarczy, jak zrobię raz na czas hennę na rzęsy i brwi. Ale rozumiem, że brzydkie kobiety ratują się czym mogą i sięgają po te paskudne podkłady, przyjmując zasadę, że im więcej tego nałożą tym lepiej. A makijaż trzeba umieć zrobić, podkładu nie nakłada się aż tak dużo, ale Ty pewnie z tych, które tego nie potrafią, skoro tak się unosić przy tym temacie. Kobiety z ubrudzonymi twarzami nie powinny mierzyć w sklepach bluzek i nie ważne, czy to podkład czy inny brud. Brud brudzi, podkład brudzi -chodzisz z brudną twarzą :)

Gość gość
Jestes niedorozwinięta autorko Brudaska

Gość gość
gość dziś Ale , że co? Do jakiejś ceny bluzki się brudzą tapetą, a od jakiejś kwoty w magiczny sposób już nie? :D Dziwna logika. A może to raczej tani makijaż brudzi ładne bluzki?

Gość gość
Mam perfekcyjny makijaż wsioku paskudny i chamski "Mam tylko hennę na rzęsach i brwiach " Buhahahaha Boisz sie makijażu? Maz cie leje ? Jestes zakonnica?

Gość gość
To jak ktos sie maluje to od razu musi byc brzydki ? Ty wsioku niewychowany :D A mogę sobie byc brzydka dla ciebie , jak ty kosmetyków nie widziałaś :D

Gość gość
Dlaczego wyzywacie Autorkę? No raczej nie ona jest brudaską, tylko miała pecha kupić bluzkę mierzoną wcześniej przez brudaskę ;) Tak się tu unosicie, wyzywacie Autorkę ("wieśniara" to wasze ulubione sformułowanie, ciekawe dlaczego :) ) , bo same pewnie jesteście takimi brudaskami, które nie potrafią zrobić sobie porządnego makijażu, a potem szpanują na forum, że co to jest 90 zł, niech ludzie kupują po kilka takich bluzek, przecież wy macie prawo je brudzić swoimi podkładami z bazarku :) Powinnyście płacić za te uflejone przez Was rzeczy, a najlepiej nie powinno si Wam pozwalać nic mierzyć. Oznaką flejtuchostwa jest brudzenie swoją twarzą ubrań w sklepie.

Gość gość
Poszłaś do sklepu dla wsiokow takich jak ty A jak wiadomo Wsioki robią sobie selfie w przymierzalniach I poprawiaja makijaż pomarańczowym podkładem z Rimmela :D Znajoma mi pokazywała fotki jak przymierzała ciuszki , białe to nie zmienia faktu Ze to ty jestes wiesniara gapowata Zobaczyla coś , chyciła i poszła kupić :D

Gość gość
Oczywiscie powinno się starać nie brudzic mierzonych rzeczy, ale trzeba zdać sobie sprawe, ze rzeczy w sklepach mogły ladowac w roznych miejscach, byc mierzone przez osoby brudne czy chore. Chyba i tak bys ją wyprała przed pierwszym ubraniem, wiec przy okazji wypierzesz podkład. Skoro z twarzy schodził to pod wpływem chemii zejdzie tym bardziej. Powodzenia :)

Gość gość
O zakompleksiony trolik się pojawił. Autorko niestety wiele osób nie potrafi się zachowywać, może by to się zmieniło gdyby takie paniusie musiały kupować towar który same uszkodziły a w na bluzce to uszkodzenie towaru.

Gość gość
Tu Autorka. No widzisz, mnie wystarcza henna, bo natura dała mi urodę. Owszem, makijaż może być piękny, ale trzeba umieć go zrobić, a większość kobiet nie potrafi i podejrzewam, że Ty także, skoro bronisz jakiegoś flejtucha. Ładny makijaż to nie jest kilogram podkładu. Makijaż może zdobić lub szpecić. A mierzenie bluzek z tym czymś na twarzy i odkładanie na wieszak ubrudzonej przez siebie rzeczy, to jest jest właśnie wieśniactwo. Nie stać Cię, żeby zapłacić za to co zniszczyłaś? To jest wg Ciebie w porządku, zniszczyć coś i nie zapłacić za to, niech ktoś inny się martwi?

Gość gość
Tu Autorka, dziękuję za normalne wpisy i porady :) Uciekam.

Gość gość
Tu Autorka. No widzisz, mnie wystarcza henna, bo natura dała mi urodę. Daj foto ocenie wsioku :D

Gość gość
Skąd wsioku możesz wiedzieć jaki makijaż jest "dobry i staranny" jak chodzisz z gola twarzą :D

Gość gość
czy ja na serio widzę dyskusję dorosłych kobiet, które żrą się o ceny kosmetyków i ubrań? :)

Gość gość
Oj tam. Ktoś założył temat, bo ma problem, że kupił usmarowaną bluzkę, a zeszły się gimbusiary :D

Gość gość
gość dziś -a skąd krytyk filmowy wie, czy film jest dobry, skoro nie jest reżyserem? Wystarczy mieć oczy i odrobinę poczucia estetyki, by wiedzieć, czy czyjś makijaż jest ładny :D Czy Ty np. musisz być ruda, by wiedzieć jakie kolory pasują rudym kobietom?

Gość gość
Też tak miałam, kila razy zauważyłam w przymierzalni, a kilka nie. Kosmetyki raczej dosc łatwo się spierają. Namocz, natrzyj mydłem w tych miejscach i po kilku minutach upierz ręcznie w zwykłym proszku lub płynie do białego, powinno nie być już śladu :)

Droga autorko-dla twojej wiadomosci: to czy podklad odcisnie sie na ubraniu nie zalezy od jego ilosci na twarzy!!! Raczej od rodzaju podkladu. Podklady to cery tlustej (raczej te drozsze) bywaja zastygajace i nie odbijajace się, ale to rzadka cecha. Wiekszosc podkladow nie utrwalona transparentnym pudrem brudzi. W przypadku cery bardzo suchej pudrowanie mija sie z celem. Tak wiec jestes w bledzie piszac farmazony,ze jak sie ma tone tapety to brudzi. Pani co ufajdala bluzke najpewniej nie utrwalila pudrem podkladu czyli...miala mniej a nie wiecej tapety! ;) Pozdrawiam. Ps. Henna brwi kojarzy mi sie z babciami w kosciele, henna rzes zaś pozbawia rzęsy ich naturalnego pigmentu.

Gość gość
Wypierz lub wymocz ją tak jak wcześniej rady padły w proszku lub odpllamiaczu. Później powieś ją na dwór bo jest ciepło szybko wyschnie. Tylko niestety plamy od pokładu są bardzo trudne do usunięcia.

Gość gość
prowadzę nieduży sklep odzieżowy i popieram autorkę w 100 procentach, bluzkę którą ktoś ubrudzi podkładem nikt już nie kupi i się nie dziwię, tylko ,że ja jestem wtedy stratna. niestety to się zdaża dość często i w związku z tym ,jak mam bluzki w różnych kolorach,a klientka chcę przymierzyć białą, a widzę,że ma pełny makijaż to mówię,żeby wzięła do przymiarki taki sam model i rozmiar tylko w innym kolorze, w ogóle białe rzeczy wiszą u mnie na wieszakach w foliach, bo masa kobiet ma brudne ręce , macają te rzeczy a później są brudne i też już nikt ich nie kupi.