Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Masakra co wczoraj mi sie przydarzyło

Polecane posty

Gość gość
seks jest brzydki seks jest zly

Gość gość
powinno zaszywać się szpary a po ślubie na polecenie męża i za pisemną zgodą proboszcza otwierać ten kwiat.

Gość gość
gość dziś Nawrócona dla mnie oznacza zindoktrynowana, kościół dał sobie prawo nad kontrolą dotyczącą najbardziej intymnej sfery życia człowieka. x Zasady wartości czystości same z siebie chronią kobietę i jej potomstwo przed "przypadkową" wpadką. Chronią i kobietę i innych dookoła, również potencjalnego ojca i Twoich i jego rodziców przed koniecznością wsparcia i niesienia ciężaru dla nieprzygotowanych rodziców. Myślę, że i Ty i ja ani nikt inny nie chciałby się urodzić jako niechciane dziecko przypadkowe z wpadki. I to są zasady Biblijne. Kościół przekazuje to od ponad 2 tys. lat. Mamy wolną wolę i możemy się z tym nie zgdzać tylko, życie pokazuje nam, że to jest prawda. I... Gdybyś zachowała czystość nie zostałabyś tak podle potraktowana przez tego pseudo ukochanego, który widząc u Ciebie zielone światło wykorzystał Twoją naiwność. Przez co Ty teraz opłakujesz stratę swoich złudzeń i piszesz w tym temacie jak źle potraktował Cię ktoś komu chciałaś zaufać ale on podle wykorzystał Twoją naiwność.

Gość Gothic
1. Ja dokonałem apostazji, więc te wszystkie bzdury mnie nie dotyczą. 2. Uważam za naiwne dziewczyny który wiążą się z facetem o 20 lat starszym, żonatym, z dziećmi, który ubiecuje im że wszystko dla nich rzuci i będą razem na zawsze. W praktyce bardzo rzadko się zdarza żebyś jakiś 40 latek chciał zaczynać życie od nowa. 30-latek ? Jak najbardziej. Szczególnie jeżeli to noł-lajf, który ostatnie 10 lat spędził na Kafe. Ale nie 40-latek...

Gość gość
No dobra, zostawmy juz ten temat seksu, najgorsze, że emocjonalnie sie przywiązałam do niego, a tu nagle takie coś mnie spotkało.. Pewnie się niezle przestraszył jak do niego podeszłam, a on czekał na zone, co dało sie wyczuc zreszta w rozmowie bo byl bardzo nienaturalny , ciekawe czy jest mu choc troche glupio

Gość gość
gość dziś (…) Tak można żyć bez poczucia winy, że się uprawia seks. x Tylko seks w małżeństwie jest piękny i zatwierdzony bo jest dany przez Boga z błogosławieństwem żeby ludzie korzystali z jego dobrodziejstw. I wówczas dziecko poczęte w rodzinie ma szansę na starcie być nie tylko owocem miłości i przyjęty na świat z miłością ale i materialnie dwojga rodziców stara się dla dziecka zapewnienia mu bytu. I to jest dobre bo zalecane przez Boga w Biblii i również przekazywane w chrzescijanstwie - nie tylko w kosciele katolickim. Poczucie winy z uprawiania seksu pozamałżeńskiego wynika właśnie z faktu sprzeciwiania się Wolo Bożej czyli skupianie sie egoustycznie jedynie na swoich własnych przyjemnościach i doznaniach bez brania odpowiedzialności za skutki - pojawienia się niechcianego dziecka czy robijania innej rodziny itd.

Gość gość
Gothik-masz chyba niestety rację,on po prostu nie chce już zmieniać swojego życia... A to niech sobie siedzi ze swoją brzydką żoną, prawdę mówiąc myślałam, że jest atrakcyjniejsza, chyba nawet nie domysliła się kim jestem i że z nim rozmawiałam bo od razu jak przyszli to podszedł do nich a ja stałam z boku, wiec moze pomyslala, ze w ogole jestem jakas obca osoba, tak to by wyglądało...A na swoje córki mówił,że to juz "dorastajace dziewczyny", a tu mała dziewczynka przyszła max kilka lat

Gość gość
Rozumiem, że biblia traktuje ludzi jak bezuczuciowe zwierzęta, niechciane dzieci rodzą się z gwałtu lub z wpadki, w małżeństwach też są wpadki (jestem niechcianym dzieckiem już dorosłym z rodziny równie czystej jak ty). 2000 lat i tyle soborów żeby bardziej tę sferę regulować. Każdy ma swój rozum i kobieta wie że jak ją przeleci stado facetów a ta się nie zabezpieczy to na niej spocznie obowiązek wychowania potomstwa. Bez kościoła nie ma małżeństw? Są i to nierzadko szczęśliwe i nie stosują "kalendarzyka" jak zaleca kościół, bo rozum istnieje znacznie dłużej niż wiara katolicka, że nie chcą niechcianych dzieci. Hipokryzja w kościołach aż się wylewa bo skoro to są kościelne nauki to rodziny byłyby co najmniej 5cio osobowe a policz ile takich jest? Nie można nie wspomnieć o stosunkach seksualnych klechów i to nawet z dziećmi, nie atakuje kościoła ale mam świadomość, że to zwykli ludzie ci wielcy kapłani a że mają więcej czasu na czytanie książek to się wydają mądrzejsi i tak wpajają w rzesze ludzi swój obraz Boga za drobną opłatą "co łaska". Jeżeli jest Bóg to czy dał by nam miłość która połączona jest z pożądaniem ale pożądanie nazwał grzechem? Człowiek wymyślił antykoncepcje nie kościół więc człowiek jest sprytniejszy od Boga?... itd... Nie oceniam nikogo ale nawróceni to ludzie bez zadawania pytań z uczuciem wolności w klatce.

Gość Gothic
Dostać w Polsce rozwód wcale nie jest łatwo. Do tego podział majątku, alimenty na dzieci... wątpię czy ten gość się na to zdecyduje. Zerwij z nim, i poszukaj wolnego faceta. Najlepiej koło 30-tki, bo tacy z jednej strony są już miarę dojrzali, a z drugiej strony jeszcze nie są wyeksploatowani...

Gość gość
gość dziś (...) W Biblii jest mowa o cudzołożeniu ale nie o seksie nie mam zamiaru uświadamiać cię, że to zwykli ludzie przekazują ci Wiarę nie sam Bóg. x cudzołożenie = cudzo- łożenie tj. łożenie w cudzym łożu czyli kładzenie się do cudzego łóżka - kładzenie się do nie swojego łóżka czyli oznacza to seks pozamałżeński. Tylko w małżeństwie jest nasze łoże - małżeńskie łoże - nasze łóżko. Poza łożem małżeńskim są obce łoża - stąd cudzołożenie.

Gość gość
ano właśnie

Gość gość
11:03- masz rację, po wczorajszej sytuacji ja też w to wątpię :( Będzie siedział ze swoją brzydką zona, trudno, moze jeszcze tego będzie załował jak ja odejde, ale cóz

Gość gość
cudzołożenie to seks z czyjąś żoną lub mężem ty naprawdę nie odróżniasz seksu od cudzołożenia. Seks dwojga wolnych ludzi? Żadne z nich nie zdradza nikogo.

Gość gość
No własnie, jak dla mnie to on cudzołożył, a ja mężatką nie jestem, wiec... Poza tym miał się niby rozwodzić, ale widzę , że chyba nie zamierza... Dobra, jak tam sobie uważa

Gość gość
Kościół cudzołożenie przeinaczył na seks bez małżeństwa bo przeszkadzała kościołowi prostytucja. Można to poczytać ale nie w książkach wydawanych przez kościół, jeszcze odrzucone ewangelie sporo tego by się tego zebrało.

Gość gość
Grzech popełnił tylko ten facet, kłamał i to tylko wyłącznie na nim spoczywa odpowiedzialność. Nawróceni bedą ci wmawiać że to też twoja wina, że nie wyszłaś za niego wcześniej. Tak to działa seks ma być równy z poczuciem winy, wtedy kontrola jest pełna.

Gość gość
gość dziś cudzołożenie to seks z czyjąś żoną lub mężem ty naprawdę nie odróżniasz seksu od cudzołożenia. Seks dwojga wolnych ludzi? Żadne z nich nie zdradza nikogo. x seks dwojga ludzi bez małżeństwa między nimi to jest cudzołożenie. Wchodzą do łóżka z cudzym -obcym - kobietą/mężczyną a nie ze swoim małżonkiem/małżonką. Każde kontakty seksualne pozamałżeńskie są cudzołożeniem i rozpustą seksualną.

Gość gość
Powiem więcej najpierw wpędzą cie w poczucie winy, później dostaniesz karę ale nagle dadzą ci rozwiązanie i poczujesz tego "ducha" czystości. Normalnie to wygląda tak, czujesz się wykorzystana przez jakieś pajaca, postrasz go trochę dla własnej satysfakcji, był seks pewnie przyjemny dla Ciebie bo chyba nie robiłaś tego z poczuciem, muszę mu dać to będzie ze mną i pod żadnym pozorem nie daj sobie wmówić winy bo zbawców cała horda czeka tylko na takich.

Gość gość
cudzołożenie to cudzołożenie a seks dwojga ludzi to seks nie ma co dorabiać do tego Boga bo i w małżeństwie bywa ten seks baaaardzo wyuzdany i wątpię żeby w tym było błogosławieństwo. Wybierasz życie w kłamstwie i hipokryzji wolna wola jak to zostało napisane. Powściągaj dalej swoją chuć a wtedy dojdzie do cudzołożenia o ile z kimkolwiek żyjesz.

Gość gość
gość dziś No własnie, jak dla mnie to on cudzołożył, a ja mężatką nie jestem, wiec... (...) x röwnież Ty cudzołożyłaś - łożyłaś w cudzym łożu z cudzołożnikiem- a nie łożyłaś swojemu mężowi, którego obecnie jeszcze nie masz sama widzisz, że rozwiązłość nie przynosi dobrych owoców. Czystość ma znaczenie. Tylko nie chciałabym żebyś sądziła, że ja Cię potępiam. Nie potępiam Cie bo Pan J/ezus też Cię nie potępia bo On nas kocha i nie chce żebyśmy zatracili się w gr/zechach na wieczność. Piszę Tobie o cudzołożeniu itd. żeby Ci przypomnieć, że naprawdę czystość ma znaczenie. I miłość do nas Pana J/ezusa. Każdy popełnia z nas błędy dlatego warto je naprawić.

Gość gość
Mnie grzech mniej interesuje bo nie jestem jakąś gorliwą katoliczką, tzn jakbym wiedziała, ze sie nie rozwodzi jednak to bym nie poszła z nim do lozka ze wzgledu zeby nie krzywdzic jego rodziny, ale on mnie oklamywał i wodził za nos, troszke to przykre, nie zapomne o nim ot tak, choc moze nie jest wart zeby przez niego sie martwic, ale narobiłam sobie nadziei, a tu nagle taki zimny prysznic...

Gość gość
Tak to zwykle bywa, facet z natury lubi podooopczyc a jak na to sklada się jeszcze brzydka żona to go nosilo, omamił cię i uwiódł może nawet sam w to wierzył, że się rozejdzie z żoną ale jak widać odwidziało mu się.

Gość gość
Ja, gdy byłem jeszcze kawalerem, to widząc obrączkę na palcu niewiasty (uwielbiam to określenie) od razu z niej rezygnowałem. x A jak miała w torebce? :P

Gość gość
Słabo nawracasz nie bedzie plusów niebieskich :D

Gość gość
Jestem nawróconą osobą od kilku lat i teraz widzę wyraźniej, również po swoich własnych błędach życiowych, że przy rozwodnikach trudno o sielankę bo na cudzym nieszczęściu nie zbuduje się swojego szczęścia. Potem całe życie ciągniesz za sobá nie swöj ogon. I żyje się obciążonym. X Jaaaasne, za to, że były ślubny zostawił mnie w ciąży z JEGO dzieckiem mam pokutować całe życie w samotności, bo mężczyzna, którego kocham będzie "całe życie ciągnął za sobá nie swöj ogon". Na szczęście jest normalny i nie myśli tak ciasno, jak ty. Opamiętaj się, szkodliwie nawiedzona uszkodzona. Jak czytam takie wypociny, nie dziwię się, że tu na kafe używa się określenia "katotalib". NIE JESTEŚ NAWRÓCONA, jesteś NAWIEDZONA.

Gość gość
Zasady wartości czystości same z siebie chronią kobietę i jej potomstwo przed "przypadkową" wpadką. Chronią i kobietę i innych dookoła, również potencjalnego ojca i Twoich i jego rodziców przed koniecznością wsparcia i niesienia ciężaru dla nieprzygotowanych rodziców. Myślę, że i Ty i ja ani nikt inny nie chciałby się urodzić jako niechciane dziecko przypadkowe z wpadki. I to są zasady Biblijne. Kościół przekazuje to od ponad 2 tys. lat. Mamy wolną wolę i możemy się z tym nie zgdzać tylko, życie pokazuje nam, że to jest prawda. I... Gdybyś zachowała czystość nie zostałabyś tak podle potraktowana przez tego pseudo ukochanego, który widząc u Ciebie zielone światło wykorzystał Twoją naiwność. Przez co Ty teraz opłakujesz stratę swoich złudzeń i piszesz w tym temacie jak źle potraktował Cię ktoś komu chciałaś zaufać ale on podle wykorzystał Twoją naiwność. X Nie chronią. Można wpaść w małżeństwie, poczynając dziecko w najmniej odpowiednim do tego momencie, z nieodpowiedzialnym i niedojrzałym, nagle nie chcącym (mimo wcześniejszych planów) dziecka ŚLUBNYM małżonkiem. X A co ze ślubną małżonką zachowującą czystość do ślubu, a zdradzaną po nim przez podłego nieuczciwego uja małżonka? Też "ciągnie za sobą ogon", który ją dyskwalifikuje przy nowej miłości i chęci ułożenia sobie wreszcie życia z normalnym nie-ujem, który odpowie miłością na miłość i zdradzał nie będzie? Jest jakaś parszywa, mimo, że to on - zdradzacz - oszukał i porzucił, złamał przysięgę i podeptał jej czyste uczucie? Chore. Takie poglądy głosi wynaturzone chrześcijaństwo.

Gość gość
Gdyby ludzie nie byli takimi egoistami to kościół mógłby nie istnieć czystość serca trzeba wymuszać obietnicą piekła po śmierci a wystarczy dobra wola i nawróceni też by nie byli potrzebni.

Gość gość
do tego seks by kojarzył się nie tylko z grzechem lub prokreacją, a teraz ludzie w poczuciu winy oddają się radości z ciała a później żałują, żałują .... aż ktoś ich nawróci i wtedy czują, że żyją w wielkiej wdzięczności Bogu i temu co drogę im pokazał, obyście tylko trafili na dobrych ludzi którzy was nawracają bo możecie stać się maszyną do zabijania w rękach szaleńca.

Gość gość
Powiedz mu z radością w głosie, że jesteś w ciąży. :classic_cool: