Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy 10zł za godzinę dla niani w dużym mieście to mało?

Polecane posty

Gość gość

Przecież na 10 godz dziennie w dni powszednie i weekendy wolne to wychodzi 2000 zł Zgadzam się przerażająco dużo to nie jest, ale dla osoby bez żadnych specjalnych kwalifikacji to chyba nie tak źle? Tym bardziej że nie wymagałabym sprzątania/gotowania tylko zabawy z dzieckiem i spacerów. To chyba nie aż tak ciężka praca? Jak oglądałam portale specjalistyczne z nianiami to SZOK!!! wychodzi 3500zł za pełen etat!!!!! To 1000 zł więcej niż zarabiam!!!

Gość gość
Jeśli dołożysz na ZUS i dasz obiad to może być.

Gość gość
nie to nie jest mało tym bardziej ze to tylko opieka nad dzieckiem co innego jak gotowanie itp

Gość gość
Mam wykształcenie w kierunku opieki nad dzieckiem w wieku od urodzenia do ok. 9 lat (2 kierunki), mieszkam w dużym miescie i mniej jak 18 zł bym nie wzięła, sama osobie, która u mnie sprząta płacę 170 zł za 8 godz. Niestety takie są stawki.

Gość gość
Ale ja nie oczekuję jakiegoś super wykształcenia, mogłaby być tylko liceum...

Gość gość
oni to klamcy! co to w ogole za sukinsyny tacy jak mozesz z tym zyc!! 333 www.youtube.com/watch?v=Nrj0DpwIPD4

Gość gość
Ja także nie zeszłabym poniżej 18 zł. Bardzo duże miasto.

Gość gość
Mało. U mnie w mieście najniższa to 12 zł.

Gość gość
Jak oglądałam portale specjalistyczne z nianiami to SZOK!!! wychodzi 3500zł za pełen etat!!!!! To 1000 zł więcej niż zarabiam!!! x Najwyraźniej nie stać cię na nianię z prawdziwego zdarzenia. Musisz kombinować z nastolatką z sąsiedztwa.

Gość gość
Odpowiedzialność za cudze dziecko za 10 zł? To chyba jakiś żart.

Gość gość
gość dziś Jeśli dołożysz na ZUS i dasz obiad to może być. X Dokładnie tak.

Gość gość
W dużym mieście dojazd kosztuje, 3-5 zł za bilet w jedną stronę, więc 10 zł pod warunkiem, że to ty dowozisz dziecko do niani.

Gość gość
50 zł /godz/netto to dziś pensja sprzątaczki w Sztokholmie

Gość gość
No raczej w Sztokholmie tej niani nie szuka.

Gość gość
wg twojej stawki 5 h dziennie to 50 zł zastanów się, co można dziś kupić za 50 zł? choćby w spożywczaku

Gość gość
Sorry ale mniej niz 20zl to by mi się nie chciało opiekowac karmić czy przewijać obcego dziecka. Jako pomoc przedszkolna dostawałam 20 zl a niania to zdecydowanie bardziej odpowiedzialna i wymagajaca praca i 10 godzin dziennie? Biedne dziecko

Gość gość
To jest niska stawka dla wykwalifikowanej niani (czyli takiej, która ma zarówno doświadczenie w pracy z dziećmi, jak i odpowiednie wykształcenie). Natomiast jeśli chcesz zatrudnić osobę bez specjalnego doświadczenia i wykształcenia to stawka 8-10 zł jest odpowiednia. Pytanie tylko czy taka osoba będzie w stanie odpowiednio zająć się dzieckiem. Z tym niestety różnie bywa i różnie możesz trafić. Jeśli chcesz brać kogoś, kto bierze 8 zł/godz to niech to będzie osoba z polecenia, do której będziesz mogła mieć zaufanie. Osobiście też szukałam niani i rozbieżności są masakryczne. Opiszę kilka przypadków, dla porównania: 1. Pani z doświadczeniem i wykształceniem, polecona 12 zł/godz 2. Pani bez wykształcenia, około 50, z polecenia, nie ma swoich wnuków, a dzieci kocha i potrafi się nimi zajmować, taka prawdziwa babcia w pozytywnym znaczeniu tego słowa, brała od znajomych 700 zł/miesiąc na cały etat. 3. Panie bez większego doświadczenia i wykształcenia, odpowiadały na ogłoszenie w internecie, życzyły sobie od 5 do 10 zł/godz. W większości proste, nie za mądre baby, nie potrafiły sensownie sklecić paru zdań. Jak widać różnice są ogromne. Za ceną idzie jakość, ale są wyjątki.

Gość gość
Jak pisałam, oprócz wykształcenia i doświadczenia (19 lat) w różnych placówkach opiekuńczo- wychowawczych,pomagałam synowi i córce w wychowaniu Ich dzieci ( nie na stałe). Wiem jak udzielić pierwszej pomocy, jakie zabawy są odpowiednie do wieku a przede wszystkim lata praktyki, pozwalają mi "przewidzieć"ewentualne wypadki, mniejsze lub większe, co uważam za duży plus w opiece nad dziećmi. gość dziś

Gość gość
Opiekować się cudzym dzieckiem 10 godzin dziennie? Masakra

Gość gość
To po co szukasz ofert wykwalifikowanych nian jak Cie na taka nie stac?

Gość gość
No,ja bym się nie nadawała do opieki nad cudzym dzieckiem. Do swoich nie mam cierpliwości. :D

Gość gość
Nie wiem skąd wy te stawki bierzecie.Mieszkam w Rzeszowie i tutaj za opieke nad DWÓJKĄ dzieciaków plus sprzątanie i gotowanie niania zarabia 8-9zł i nikt nie da więcej.Chyba w innym kraju mieszkacie..

Gość gość
gość dziś Nie wiem skąd wy te stawki bierzecie.Mieszkam w Rzeszowie i tutaj za opieke nad DWÓJKĄ dzieciaków plus sprzątanie i gotowanie niania zarabia 8-9zł i nikt nie da więcej.Chyba w innym kraju mieszkacie.. X Widocznie w Rzeszowie ludzie mało zarabiają, skoro stawki dla niań są takie niskie.

Gość gość
Pytanie tez czy ta niania to po prostu baba z ulicy co robi przy okazji za pomoc donowa, czy osoba z kwalifikacjami i doświadczeniem.