Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziewczyny czy moge byc w ciazy ????

Polecane posty

Gość gość

Uprawialam seks z moim facetem trzy dni przed okresem... został we mnie, miesiaczke powinnam dostac 4 dni temu. Czy jest możliwość ze jestem w ciazy? Myślę ze na test jeszcze bylo by za szybko... czy ktos mial taki przypadek ze zaszedl w ciaze przed miesiaczka? :)

Gość gość
Wszytsko jest możliwe. Idź na bete za tydzień jeśli nie dostaniesz okresu.

Gość gość
Jest możliwe, bo skoro nie dostałaś okresu to dni płodne ci się przesunęły. Powinno sie je wyznaczać na podstawie obserwacji z nie zakładać, że skoro za parę dni jest miesiączka to jest bezpiecznie. .,m,.m Co do testów to prędzej jak za tydzień nie ma sensu robić. Chyba że miałaś stosunki wcześniej i powiedzmy prezerwatywa zawiodła. .,nm,.. Przed miesiączką czas jest bezpieczny ale pod warunkiem, że dni płodne wyznaczasz na podstawie obserwacji a nie wyliczeń. Prawda jest taka, że jak przeciętna kobieta ma cykl 28 dniowy to około 14 dni dojrzewa u niej komórka jajowa. Jeśli zdarzy się tak że coś przyblokuje owulację to kolejna komórka jajowa prawdopodobnie będzie dojrzewać zbliżoną ilośc czasu czyli kolejne 14 dni lub coś koło tego, a to już daje 28 dni. A co jest zwykle u przeciętnej kobiety po 28 dniach cyklu? miesiączka. Czyli kobieta się spodziewa miesiączki a tu sie może okazać że ma owulacje.