Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Duphaston a starania o dziecko

Polecane posty

Gość gość

Witajcie. Pół roku temu poronilam. Obecnie zaczęłam brać duphaston 16-25 dc. Duphaston biorę że względu iż miesiączki moje stały się krótsze, raz po jednej miałam plamienia. Otóż mam pytanie , co w przypadku zajścia w ciążę? Duphaston mam brać do 25dc, potem odstawić i w ciągu tam 4 dni, dostanę okres tak? Co jeżeli nie przyjdzie? Czy nagle odstawienie nie spowoduje poronienia? Niestety receptę mialam tylko na dni w jakie miałam go brać. W przypadku ciąży szybko do ginekologa i wznowienie duphastonu? Miała tak któraś?

Gość gość
bierzesz duphaston od 16 do 25 dc potem robisz test ciążowy lub bete hcg, jak pozytywne bierzesz dalej , jak negatywne odstawiasz i czekasz na okres

Gość gość
Najlepiej zrobić beta hcg tego 26 dnia już coś powinno być. Ja odstawiłam i okazało się że ciąża, ale był płacz, że zaszkodziłam, szczęśliwie nic się nie stało...ale lepiej nie ryzykować.

Gość gość
Ale czy test ciążowy wyjdzie w 25dc gdzie to byłoby ok 4 dni orzed okresem.

Gość gość
Odstawilas i utrzymała się ciąża tak? Właśnie lekarz nic nie mówił, mówił że 25 ostatni raz i odstawiam i czekam na okres. Ale boję się ze nagle odstawienie w razie co może spowodować poronienie . Cykle mam 29 dniowe. Pierwsza ciążę poronilam w 8 tyg. Mam już córeczkę.