Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubezpieczenie

Polecane posty

Gość gość

Witam, właśnie skończyłam szkołę średnią. Moje pytanie dotyczny ubezpieczenia, otóż czy po szkole muszę obowiązkowo zajerestrować się w PUP? Bo nie byłam ubezpieczona w szkole, tylko sama założyłam w PZU za chyba 54 zł miesięcznie. Jak to wszystko wygląda? Jestem zielona.. Chcę zrobić sobię trochę przerwy zanim pójdę do pracy :/

Gość gość
Bo jak będę chciała iść do lekarza,to będę musiała iść prywatnie?

Gość gość
Haloo?

Gość Ragnarrr
W szkole wykupuje się zwykle ubezpieczenie od Następstw Nieszczęśliwych Wypadków takie jak to: https://www.pzu.pl/produkty/nnw-wypadkow-dzieci-mlodziezy-i-personelu-w-szkolach . Natomiast rejestrując się w PUP jako bezrobotna, masz opłacane wtedy składki na ubezpieczenie zdrowotne. Dzięki niemu możesz korzystać z usług i opieki Narodowego Funduszu Zdrowia. Jeżeli wykupisz polisę NNW w np PZU (taką jak np to https://www.pzu.pl/produkty/jednostkowe-ubezpieczenie-nastepstw-nieszczesliwych-wypadkow), to wtedy nabywasz dodatkowe możliwości, których ubezpieczenie zdrowotne nie pokrywa.

Gość kuirell
NNW w PZU pomogło mi już dwa razy. Przy złamaniu prawej i lewej ręki :D

Gość gość
A ja polecam NAU - tam mają jasną ofertę i jasne zasady, naprawdę. Suma ubezpieczenia za śmierć w wyniku NW jest taka sama jak suma ubezpieczenia za trwały uszczerbek w wyniku nieszcześliwego wypadku. To mi się podoba, a nie jakieś inny sumy, kwoty.. i człowiek tak nie wiem, na czym stoi