Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Polecane posty

Jestem w 7 tygodniu ciąży i okazało się, że mam krwiaka 6mm. W środę tydzień temu byłam u ginekologa. Dowiedziałam się, że jest już dzidziuś, że serduszko biję. Jednak lekarz mówił, że nic nie wiadomo. Krwiak znajduję się obok dzidziusia i ma taką samą wielkość ( 6mm). Od wtorku plamiłam , ale od piątku pojawiła się wydzielina zabarwiona starą,brudną krwią. Co to oznacza? Trochę mnie pobolewało podbrzusze, takie kłucie. Czy to od tego krwiaka? I czy on się oczyszcza?

Gość gość
Dziecka się spytaj

Gość gość
Ja miałam 12 cm krwiaka w 12 tc. Lezalam do końca ciąży. Na zmianę krwawilam raz brązowa raz czerwona krwią. Jak leci brązowa Stara krew to się oczyszcza. Choć mój krwiak był daleko od dziecka u ujścia szyjki. Im wcześniejsza ciąża tym gorzej. Im bliżej umiejscowiony dziecka tym gorzej. Mój oczyscil się dopiero przy porodzie. Musisz czekać i najlepiej leżeć i się oszczędzać

Mam nadzieję, że się oczyszcza. Chociaż nie wiem dlaczego pobolewa mnie raz po prawej stronie a raz po lewej podbrzusze :(

Gość gość
Mnie przy krwiaku brzuch nie bolał. Choć na samym początku pobolewal brzuch jak na okres chyba do około 8 tc. Zarówno w pierwszej jak i drugiej ciąży. A bierzesz jakieś leki? Co na to ginekolog

Biorę duphaston 3x1 . Ginekolog powiedział ,że może dojść do poronienia, ale nie musi. Mówił, że krwiak może sam się oczyścić albo wchłonąć. Nie wiem czy to jajniki tak pokłuwają czy co... Rano miałam jeszcze tą wydzielinę z krwią a teraz już jej nie ma.

Gość gość
Ja w drugiej ciąży też miałam krwiaka. Dostałam duphaston i miałam się oszczędzać. To bylo tez mniej więcej w 7 tyg ale u mnie nie było jeszcze serduszka tylko sam pęcherzyk. Dwa tyg później u innego lekarza zobaczyłam już serduszko, po krwiaku nie bylo śladu. Bądź dobrej myśli :)

Gość gość
Jak brzuch cię boli to no spe bierz. Ja brałam nospe i magnez jeszcze i cały czas leżenie. Tylko prysznic i siku. Taki mały krwiak powinien szybko się oczyścić i wchłonąć. Na następnej wizycie może nie być po nim śladu

Mój krwiak był jak to określił mój gin, dwa razy większy od całego pęcherzyka ciazowego. W 5 tyg ( z usg) a 7 z miesiączki, zaczęłam krwawic żywa krwią ( do tego leciały duże skrzepy) , diagnoza w szpitalu że ciąża roni. Dopiero gdy mój ginekolog który też pracuję w tym szpitalu zbadał mnie powiedział że to krwiak się oczyszcza. Nie dawali mi szans na utrzymanie ciąży. Bo oczyszczajac się mógł pociągnąć za sobą pecherzyk, dodam że w tym czasie nie było jeszcze zarodka. Teraz jestem w 12 tyg i dalej plamie. Krwiaka zostało jeszcze trochę. Więc dobrze byłoby żebyś zgłosiła się z tym problemem do lekarza, albo na IP.

Gość gość
Ja miałam krwiaka w 8tc. Brałam duphaston, lekarz kazał leżeć plackiem i wychodzić tylko do toalety i do lodówki. Krwiak się ładnie wchłonął.

Gość gość
Nie bierz no spy tylko buscopan- jest bezpieczniejszy. Mówi Ci to położna.

Mój ginekolog powiedział, że po prostu mam nic nie dźwigać, unikać stresu. Jak spytałam czy trzeba leżeć to stwierdził , że to tylko mity i że jeśli ma być dobrze to będzie.

Gość gość
Ja miałam krwiaka 4x2 cm od 7 tygodnia. Leżałam miesiąc, brałam Duphaston i Cyclonamine, później do 17 tygodnia luteine. Ciążę udalo się uratować, Mały ma dwa miesiące :-)

Gość gość
Ja mialam krwiaka od ok 5tc, lezalam 2 miesiace, plamilam na brazowo ok 7-8 tygodni, krwiak sam sie oczyscil. Mysle, ze Twoj gin ma racje, jednak lepiej sie oszczedzac, zebys nie miala sobie nic do zarzucenia. Ja ciaze donosilam bez wiekszych komplikacji, krwiak się oczyscil. Musisz byc dobrej mysli:)

Dzięki dziewczyny :* Plamiłam najwięcej od piątku do niedzieli rano. Teraz już żadnego plamienia nie ma. Czasem tylko kłuje raz po lewej raz po prawej stronie podbrzusza jakby ktoś igiełką kłuł.

Gość gość
Pewnie już się oczyscilo i po problemie. Idź do gina do kontroli