Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Blanka0099

Olej kokosowy

Polecane posty

Gość Blanka0099

Witam! :) Kupiłam olej kokosowy w stokrotce i jest to 'olej kokosowy bio look food', no i na opakowaniu pisze, że jest zimno tłoczony, ale jest bez zapachu. I tak się zastanawiam, czy on na pewno jest nierafinowany i czy mogłabym go spokojnie nałożyć i wmasować na całe moje włosy, i czy ogólnie by się nadawał do zastosowania kosmetycznego. Z góry dziękuję za odpowiedź! ;)

Gość gość
bardzo dziwne, że nie pachnie. olej nierafinowany pięknie pachnie kokosem. nierafinowany pachnie trochę mniej pięknie, ale też kokosem.

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

@Blanka0099, czy na etykiecie jest informacja o tym, że jest to olej nierafinowany ? Niestety istnieje taki twór jak "olej rafinowany tłoczony na zimno" ? Obawiam się, że taka "sztuczka" została tutaj zastosowana. Rafinowany oczywiście traci część swoich zdrowotnych właściwości, pozbawiony jest zapachu oraz smaku kokosa. O ile do celów spożywczych nie polecałbym oleju rafinowanego, to do celów kosmetycznych z powodzeniem można go stosować. Więcej o oleju kokosowym możesz przeczytać tutaj http://ekoist.pl/co-powinnismy-wiedziec-o-oleju-kokosowym/ Pozdrawiam ;)

Gość gość
Ja kupuje zawsze olej kokosowy nierafinowany w sklepie internetowym Swojska Piwniczka, maja duże pojemności i korzystne ceny. Zawsze biorę ten duży - 900 ml bo szybko mi schodzi (używam i do celów kulinarnych i do kosmetycznych).

Gość gośćjusta
ja osobiscie kupuje tylko z tej strony i mam 100% pewność ze mam samą nature nie jakieś ulepszacze i inne dziwne dodatki, polecam CI https://bioecolife.pl/pl/c/Oleje%2C-oliwy/22