Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile bedzie mnie kosztowac kupienie wsyztskiego do makijazu?

Polecane posty

Gość gość

chce kupic(chciaz jeszcze nie zdecydowalam co konkretnie): -zestaw pedzli(chyba zoeva) - krem do twarzy i pod oczy - podklad i krem bb - korektor do oczu - eyeliner - puder(i tutaj pojawia sie problem bo chyba nie jeden, potrzebuje do twarzy, do oczu i taki wyrownujacy makijaz oczu) - kosmetyki do demakijazu - blyszczyk do ust to chyba taka podstawa bo paletki, roze, brozery, bazy itd. to nastepny koszt dopiero zaczynam przygode z makijazem i nie ma o nim zielonego pojecia(mimo ze ogladam filmiki)

Gość gość
moze lepiej zadam pytanie: ile was kosztuja te podstwawowe kosmetyki?

Gość gość
ze 200zł musisz wydac, to minimum

Gość gość
jak dobrej jakości to dużo więcej niż 200 złoty, bo prawie polowę tego zabierze dobry krem

po co marnować pieniądze na makijaż dziewczyny najlepszym makijażem jest wyciąg z fiuta

Gość gość
ja mam zwykly krem do cery wrazliwej za jakies 30zl. pedzle sredniej polki ok 200zl.Podkladu nie uzywam,mam krem cc za 60zl. tusz 30zl,paletka cieni 40zl. pomadka ochronna jakies 6zl. puder 40zl.Korektor,bronzer,rozswietlacz(uzywam raz na ruski rok) mam w 1 paletce ale nie pamietam ile kosztowala. Z pewnoscia nie wiecej niz 60zl.

Gość gość
ja mam straszne since pod oczami, wiec trzeba sie umalowac. co to jest krem cc? widzialam zestaw zoevy pendzli, kosztowaly okolo 150 zl, reszta bedzie mnie kosztowac tyle samo.

Gość gość
Sam zestaw pedzli zoeva ten podstawowy to 500zl.

jak Wy liczycie 200zł to muszą być jakieś kosmetyki kupione na szybko "u Chińczyka ". -pędzle około 500-600zł - podkład 150zł -krem bb od 50-100zł -kosmetyki do demakijażu około 300zł - paleta cieni około 200-250zł -krem na dzień 150zł - krem na noc- 120zł - pomadka ochronna około 55zł -eyeliner 100zł

Gość gość
Ja używam pędzli ecotools. Nie pamiętam ile kosztowały, coś koło 30 zł sztuka. Mam do pudru, różu. Pędzel do brwi i kabuki z hakuro. Flat top i pedzle do cieni z annabelle. Krem bb z misshy, podkład annabelle minerals, róż annabelle i paletka trzech róży z kryolan. Cień do brwi oriflame. Puder perlowy z biochemii. Oprócz tego paleta sleek, kredki do ust, brwi, oczu essence, korektor pod oczy annabelle, eyeliner oriflame. Sprawdź sobie ceny.

Gość gość
kto da tyle za pędzle czy paletę cieni? chyba cię posrało dziecko

Gość gość
Ja polecam pedzle hakuro. Na poczatek flat top do podkladu, kabuki do pudru sypkiego, jeden do konturowania i pedzel do cieni kulkowy oraz do blendowania, przyda ci sie jeszcze jeden sciety do brwi. Zamiast pedzla do podkladu mozesz wybrac gabeczke pilecam ta z real techniques za 30 zl. Podklad zalezy jaka masz cere? Jesli jest gladka i nie wymaga krycia wystarczy krem bb. Z tanich podkladow kryjacych polecam revlon colorstay, gosh lub perfect stay astor. Wazna jest dobra baza pod podklad tu polecam baze z dax cosmetics cashmere. Jako korektor pod oczy polecam goraco collection 2000 dostaniesz na allegro. Na allegro kupisz tez tanio paletki cieni, bardzo dobre sa z make up revolution koszt takiej paletki ok. 30 zl. Do utrwalenia makijazu polecam puder ryzowy paese utrzymuje mat przez caly dzien. Nie dawno odkrylam tusz do rzes za nie cale 20 zl nadajacy swietny efekt sztucznych rzes nazywa sie eveline celebrites.

Gość gość
cc czyli corecting cream,lekki podobny do bb. Moj cc jest z korektorem i rozswietlaczem ale w zadnym wypadku nie rozswietala buzi,a daje przyjemny,zdrowy blask skory twarzy. Mam cere wrazliwa,problematyczna i u mnie spisuje sie na 6+. Jesli moge Ci polecic,to daj znac,napisze Ci,ktorego uzywam. Przetestowalam juz wiele podkladow z roznych polek cenowych i zawsze bylo jakies "Ale". A to utlenial sie,a to mazal sie na buzi,robil plamy,podkreslal skorki,tworzyl maske. Mo zalezy na naturalnym wykonczeniu i dosc dobrym kryciu.

Gość gość
Zależy... Sam tusz to u mnie koszt 150 zł, ale już np. puder z loreala, którego uzywam, kupiłam za 30 zł (w promocji rosmana 50%). Trzeba bylo skorzystać z tej promocji (skonczyla się już chyba), miałabyś wyprawkę 50% taniej...

Sama jesteś dziecko zazdrośnico.. Ja wolę mieć mniej kosmetyków ale bardzo jakości niż cały kuferek g****a za 10-20 zł

Gość gość
tusz juz mam mam cere naczyniowa, mieszana, bardzo sucha na policzkach i normalna(a czasami tlusta) na czole, nosie i brodzie(chociaz najbardzije tlusta jest na czole)

Gość pralinka120
ja do podkladu uzywam pedzli do nakladania podkladu z Golden Rose- mają dobre ceny, inne pędzle też byś sobie pewnie mogła kupić. No ale te do podkładów spośród niskobudżetowych są the best!

Gość Zuza5454
Na Twoim miejscu zaczęłabym od kupna porządnych pędzli. To jest tak naprawdę podstawa makijażu. Tu masz ranking, który ułatwi Ci wybór: https://www.amfora.pl/wiadomosc/ranking-pedzli-do-makijazu-najlepsze-do-podkladu-pudru-rozswietlacza/2927/ . Na pędzlach nie warto oszczędzać. Natomiast wszystkie inne kosmetyki kolorowe możesz dokupywać na bieżąco, w miarę możliwości.