Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy uprawianie SPORTU spala tłuszcz ???

Polecane posty

Gość gość

Pytam kogoś kto naprawdę się zna. Od kilku lat interesuję się zdrowym trybem życia i dzięki temu nie jestem gruby choc niestety mam tendencje do tego. Moi koledzy, któzy za dzieciaka byli zbudowani podobnie do mnie ważą po 100 kg i więcej. Ja ważę 80 kg. Mam 31 lat i 175 cm. Kosztuje mnie to jednak trochę. Alkoholu zero, nie piję gazowanych i kolorowych napojów, nie jem niezdrowych tłuszczy, nie słodzę herbaty, nie jem białego pieczywa, masła, nie najadam się na noc itd ... Jem za to tak jak należy : porządne tłuszczowo białkowe śniadanie, po 4 godzinach jakiś owoc. Na obiad białko z węglami skrobiowymi. Podwieczorek mały no i lekkostrana kolacja. Piję tylko wodę mineralną, zieloną herbatę lub domowe soki. Trochę to trudne bo mogę zapomniec o wyskoczeniu na lody. Jak pójdę na wesele to odrazu 3 kg więcej. Gdybym tak jadł jak wszyscy to za pół roku 90 kg a w następne wakacje 100 kg. Wiem bo taką mam budowę. Od dziecka było trochę za dużo tłuszczu na mnie, takie fałdki na brzuchu i klatce. No a teraz do sedna sprawy. Czy uprawianie sportu spali tłuszcz ? Przecież wtedy trzeba zwiększyc ilośc węgli aby energia na wysiłek była. Spalanie tłuszczu zachodzi tylko wtedy gdy mamy ujemny bilans kaloryczny. Tak więc teoretycznie sport jest tu zbędny. A może jest inaczej ? Kto wie na czym to polega ?

Gość gość
up

Gość gość
up

Gość Melodii6
Z tego co wiem jak uprawiasz sport to zamieniasz tłuszcz na miesięnie, więc jeśli Ci nie zależy na mięśniach to lepiej nie uprawiaj za dużo sportu ;) Są też takie specjalne zabiegi w SPA dla odchudzających się, sprawdź sobie np. co mają w Hotel Fajkier, a sport polecam ale z umiarem.