Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy to moze byc ciaza?

Polecane posty

Gość gość

Witam. Mam problem który nie daje mi spokoju. W dni plodne piescilam sie ze swoim chłopakiem. Wszedl we mnie 3-4 razy w prezerwatywie. Przypomniałam sobie ze mam dni plodne i przerwalam. Od tygodnia spoznia mi sie okres. I nie wiem czy może by to spowodowane ciaza czy tym ze przez ok tydzien dwa, bralam wapno, leki na alergie i dostalam zastrzyk sterydowy na uczulenie. Do tego stres związany z matura.. Czytalam ze wapno moze opóźnic okres ale czy az tyle? Dodam, ze przed okresem bardzo bolały mnie piersi teraz znacznie mniej, dostalam trądzik na twarzy i czasami pobolewaja mnie jajniki jak na okres.

Gość gość
To nawet nie był stosunek, do tego w prezerwatywie, więc o co chodzi?

Gość gość
Nie wiem boje sie ze nawet przy pettingu w dni płodne może dojsc do zapłodnienia. Ale to wszystko chyba dlatego ze strasznie nie chce jeszcze dziecka.. I pewnie to mnie jeszcze bardziej stresuje. A

Gość gość
TAAAAK

Gość gość
A testu czemu nie zrobiłaś?

Gość gość
Na pewno nie ciąża

Gość gość
Test sie trochę boje robić. Ale poczekam jeszcze kilka dni, mam nadzieje ze okres przyjdzie.

Gość tu_ona
jestem w podobnej sytuacji. piłam wapno przez półtora tygodnia 3x dziennie, do tego tydzień antybiotyk i leki na alergie i co ? czekam już 13 dzień na okres (w ogromnej panice). Ty raczej nie masz się czego bać skoro twój stosunek wyglądał jak mówisz, więc trzym proszę kciuki za mnie.

Gość gość
Trzymam kciuki. Mam nadzieje ze wapno zrobiło nam taka robotę :(

Gość gość
Piłam wapno i nie miałam problemów z cyklem. Nie ma co czekać tylko robić test.

Gość gość
Dołączam do przerazonych. W marcu pod koniec cyklu uprawiałam seks bez zabezpieczenia, potem miałam 2 normalne okresy, ale dzisiaj mam mdłości od rana i wpadłam w panikę, że to ciąża.

Gość gość
Ciąża nie jest wykluczona

Gość gość
Matko i córko..... Dziewczyny a raczej dziewczynki bo po postach wnioskuję, że Wasz wiek nie przekroczył 15 lat... Część z Was powinna się dokształcić żeby nie zadawać pytań rodem z Bravo Girl a część zachować się jak na dorosłe panny przyształo i iść po test ciążowy albo do ginekologa.

Gość gość
Nie mam 15 lat ale znacznie więcej. Forum jest po to aby pytac. Kto pyta nie błądzi :) dzis dostałam okres. Pozdrawiam

Gość gość
Wapno raczej nie spowoduje zmiany cyklu, za to choroby, leki, antybiotyki, zastrzyki ze sterydów już tak. Zwłaszcza jeśli przypadały w okolicy okresu płodnego. Organizm kobiecy działa tak że jesli nie jest w odpowiedniej formie na ciąże to sam się przed nią zabezpieczy poprzez przesunięcie owulacji albo samoistne poronienie. To tak w duzym skrócie. Dlatego stany chorobowe czy przyjmowanie leków czesto prowadzi do tego że owulacja się przesuwa a z nia miesiączka. Jesli mineło od tego stosunku przynajmniej 2 tygodnie to zrób test ciązowy, a jeśli miesiączki dalej nie będzie w ciągu najbliżeszgo miesiąca to zgłoś się do lekarza.

Dołączam się do przerażonych!! Brałam tabletki antykoncepcyjne ok 1 roku, w marcu postanowilam je odstawic,okres dostalam - okres z odstawienia. W kwietniu dostalam normalnie po 28 dniach , teraz czekam juz 33 dni i nic..okresu jak nie bylo tak nie ma. Uprawiałam seks, z zabezpieczeniem ale zdarzylo sie bez - moj partner nie skonczyl we mnie. Czy jest mozliwosc zajscia w ciaze? Czy po tabletkach tak jest? Dodam ze testu jeszcze nie robilam,nadal czekam.

Gość gość
mówicie o zastrzykach ze sterydów, a myślicie że taka maść sterydowa stosowana kilka razy dziennie przez około tydzień też może mieć podobny wpływ na cykl ? wapno+antybiotyk+lek na alergie+ taka maść i na miesiączkę czekam już 14 dzień. Test wyszedł negatywny, myślę nad kolejnym ale trochę zwlekam nie wiem kiedy go najlepiej zrobić

Gość gość
co do mojego posta wyżej, 15 dzień spóźnienia i jednak miesiączka, a więc leki z wapnem mają ogromny wpływ na cykl, przynajmniej tak mówi mój organizm. (same leki miały takie działanie + stres, a nie choroba - przepisano mi leki zapobiegawczo przy podejrzeniu boreliozy, której jednak u mnie nie wykryto w testach). Taki finał tej opowieści.

Gość gość
zacznij lepiej wyznaczać sobie fazy na bieząco. Dzięki temu szybciej wychwycisz różne anomalie.

Gość gość
Szczerze mówiąc nie potrafię tego robić. Nie chcę czegoś pomylić w interpretacjach.

Gość gość
nigdy tego nie robiłam i boję się, ze nie będę potrafiła dobrze tego robić. Są jakieś urządzania, aplikacje ktore pomagają wyznaczac fazy cyklu?

Gość gość
tak. Bardzo dobrym rozwiązaniem jest tester na ślinę np Afrodyta. Bardzo fajne urządzenie.

Gość gość
a co sądzicie o komputerach cyklu?

Gość gość
Ja sądzę, że zaraz tu ktoś wpadnie całkiem przypadkiem z reklamą tego urządzenia. Tak jak to się dzieje ostatnio na ogromnej liczbie tematów. :D

Gość gość
ja myślałam kiedyś o komputerze cyklu, ale niestety są one dla mnie z drogie i czekam na jakąś alternatywę.

Gość gość
nie musisz czekać, bo są mikroskopy owulacyjne np Afrodyta.

Gość Tabaka67
Dziewczyny to może i mnie doradzacie? Wiem że tego typu tematów na forum jest mnóstwo - czytam i czytam od 2 dni ale na dobre mi to nie wychodzi. Otóż mam "problem" spóźnia mi się @. Powinnam dostać 19.06 góra 23.06 (miewam wahania 2 dniowe ale dodałam dla pewności, 19 minął 28 dzień cyklu). 23 robiłam test ciążowy ale wynik był negatywny choć na forach czytałam że test powinnam była zrobić rano a nie wytrzymałam i od razu jak troszkę mi się zachciało siku to zrobiłam. Czuje się nie najlepiej - jestem zmęczona, ciągle mi się odbija, mam zatwardzenie, wzdęte i twarde podbrzusze, brzuch mnie nie boli jak na @ jedynie czuje jak bym miała tam "balonik" i taka "pełna" się czuje. Co sądzIście? Czy jest prawdopodobne zepyt test dał fałszywy wynik? Robić kolejny?

Gość gość
Nie wiem, może jestem zacofana, ale nie wiem, co to jest mikroskop owulacyjny...

Gość gość
widze ze tu wszyscy maja urojenia na tym wątku testy wychodza negatywne, macie okresy po 2 miesiace z rzedu a wszystkie dalej sobie wkrecacie ciąże pani od brawo girl ma racje mam takie samo poczucie jak to czytam zerowa wiedza z biologii,

Gość gość
co do mikroskopu. Tak w skrócie to tester dni płodnych i nie płodnych na ślinę. Jest bardzo prosty w użyciu i niedrogi. Z własnego doświadczenia mogę polecić Afrodytę.