Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Radni PO w Gdańsku chcą uchwały wypowiadającej posłuszeństwo rządowi

Polecane posty

Gość gość
Antoni obroni

Gość gość
nie. radni chcą, żeby miasto respektowało wyroki tk czyli postępowało zgodnie z polską konstytucja. o rządzie nie ma mowy.

Gość gość
Brawo Gdańsk! Tyle,ze trzeba brac poprawke na "źródło"- Radio Maryja, haha, mowia co chcą.

Gość gość
I tak wlasnie Radio Maryja przestrzega 8go przykazania. Łże, jak mu wygodnie, ohyda.

Gość gość
Ja sie dowiedziałam dzięki RM i TV TRWam, że za udzial w manifestacji KOD dostałam 200 zl ( jaki inni uczestnicy) i nawet, ze jakaś lista do podpisania była :):). Ciekawe czy naprawde ktoś wierzy w ich kretyńskie kłamstwa.

Gość gość
" Łże, jak mu wygodnie, ohyda. " x można by nawet powiedzieć że łże jak lis o kindze dudzie.

Gość gość
tylko ze trybynał konstytucyjne nie został wybrany przez lud tylko przez platforme czyli radni wypowiedzieli posłuszenstwo narodowi bo narud wybiera rzad posłów itp i radnych czyli szykuje sie targowica

Gość gość
sędziowie tk zostali wybrani przez posłów czyli reprezentacje narodu. a naród pisze się przez "ó".

Gość gość
"radni chcą, żeby miasto respektowało wyroki tk czyli postępowało zgodnie z polską konstytucja." x a czytali polską konstytucję w ogóle? bo owa konstytucja mówi wyraźnie że wyroki trybunału konstytucyjnego wchodzą w życie z dniem ogłoszenia w organie urzędowym w którym ogłoszony był przepis którego dotyczą a jeżeli ów przepis nie był ogłoszony to z dniem ogłoszenia w monitorze polskim.

Gość gość
ja jestem za tym by trybunał twur komunistyczny został zlikwidowany i było by po sprawie Gdzie byli rzekomi „obrońcy demokracji”, kiedy za rządów koalicji PO-PSL nie wykonywano orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego? Tylko w ubiegłym roku mieliby co robić, bo do takich właśnie sytuacji dochodziło wtedy aż piętnaście razy! Jednak przed rokiem nikt nie krzyczał o „zamachu na konstytucję”, ani nie zapowiadał wyprowadzenia ludzi na ulice. W ostatnich latach nie wykonano prawie 50 orzeczeń Trybunału Konstytucyjnego. Tak wynika z danych, dostępnych w Publiczny Portal Informacji o Prawie (PPIoP), uruchomionym w 2013 r. przez Rządowe Centrum Legislacji. Rekordowym pod tym względem był rok 2014, kiedy Polską rządziła koalicja PO-PSL. Wtedy nie wykonano aż 15 orzeczeń TK. Wśród nich znalazły się decyzje dotyczące niezgodności z konstytucją „podwyższenia wieku uprawniającego do emerytury” oraz „określenia katalogu zbieranych informacji o jednostce za pomocą środków technicznych w działaniach operacyjnych; zasad niszczenia pozyskanych danych”. Były również decyzje ws. prawa łowieckiego, rent rodzinnych, emerytur służb mundurowych, prawa przewozowego.

Gość gość
kod czyli tak zwana opozycja mysli sze oszukaja polaków jak w 2006 jak organizowali błekitne marsze w obronie demokracji te same hasła w obronie demokracji jak według platformy to była pisowska dyktatura bo wedłu platformy demokracja to jest kiedy platforma rzadzi i tylko oni moga olewac trybunał konstytucyjny to jest demokracja

Gość gość
Dla agentów z PO bliżej jest im do Berlina

Gość gość
Może, niech jeszcze ogłoszą secesję i ustanowią sobie króla Bolka Kabla I.

Gość gość
na razie idzie raczej na króla Jarosława "zbaw Polskę" czyli starego wyrokowca.

Gość gość
Coś się zmieniło i już to ośmieszanie Kaczyńskiego, nie działa. Ale pisz dalej kodziarski trollu. Ośmieszajcie się dalej.

Gość gość
jak Platfusy kradli pieniądze z OFE to jakoś im łamanie prawa i komuszej konstytucji nie przeszkadzało to samo z podnoszeniem wieku emerytalnego, złamali zasady bo akurat mieli większość w sejmie hipokryci i niemieccy agenci

Gość gość
nie mogli ukraść pieniędzy bo ich w OFE nie było. były tylko papiery dłużne które zostały umorzone. wiek emerytalny podnoszą wszystkie państwa.

Gość gość
21.05.2014 - Niemcy obniżają wiek emerytalny do 63 lat. W Polsce niedawno wiek emerytalny podwyższono. to jest strona faktu z 2014 i tak samo francja zrobiła Francja: rząd obniżył wiek emerytalny

Gość gość
Francja: rząd obniżył wiek emerytalny dla części pracowników Nowy rząd Francji wydał dekret przywracający możliwość przejścia na emeryturę w wieku 60 lat dla osób, które zaczęły pracować w bardzo młodym wieku - poinformowała minister solidarności i spraw społecznych Marisol Touraine.

Gość gość
Niemcy obniżają wiek emerytalny do 63 lat, ale nie dla wszystkich Niemiecki Bundestag uchwalił pakiet ustaw, umożliwiający osobom, które przez 45 lat płaciły składki na ubezpieczenie społeczne, przejście na pełnopłatną emeryturę w wieku 63 lat.

Gość gość
dla części pracowników. dla części matole. m.in. dlatego, że Francję czy Niemcy na to stać bo to bogate, wysokorozwinięte gospodarczo państwa

Gość gość
ZUS jest do likwidacji, ubezpieczenia emerytalne powinny być prywatną sprawą każdego człowieka, a nie jakaś komunistyczna piramida finansowa oparta na zmiennej demografii.

Gość gość
:D często ur******* się na forach, jakiś objaśniacz praw i prawd zawiłych, który usiłuje wytłumaczyć ciemnocie, że nie ma racji, za grosz, że było wszystko, lub prawie wszystko OK! Tylko, ten PiS i inni, którzy nie głosowali na słuszne i demokratyczne partie, przeszkadzają, bo było tak, jak powinno być. Kiedyś jeszcze argumentowałem, rozmawiałem, wytykałem przekłamania, błędy, wytykałem chwyty retoryczne, obnażałem kłamstwa. Teraz już tego nie robię, bo to nie ma sensu. Teraz macham ręką i piszą z kimś, kto ma rozum i dobrą wolę.

Gość gość
Demokracja 51% przegłosowuje 49% i wszyscy cierpią więc czym się różni te 51% od jednego Stalina?

Gość gość
nie dla tego obnizyli ze ich stac ale dlatego ze to bardziej sie opłaca niemc y zawsze mysla praktycznie i dla tego sa bogatym krajem

Gość gość
były prezydent Polski to historyk. natomiast sumliński to idiota. dorobi się kiedyś i będzie żebrał o pieniądze na odszkodowania

Gość gość
taki z niego historyk ze prace dyplomowa pisał mu tesc sam to powiedział jak był na uczelni