Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość 2599

Oddałabym chore dziecko

Polecane posty

Gość gość
A ja się założę, że pierwsza napisałaby "wzięłabym", bo tego typu osoby sa zakłamanymi hipokrytami, przekonanymi o swojej wspaniałości. I myślę, że ona nawet by tak sądziła. Po prostu tego typu ludzie nie znają życia ani nie znają siebie i nie wiedzą, jak ciężkie są w życiu sytuacje.

Gość gość
gość dziś Nie zabija się dziecka - a płód. Nie porzuca się dziecka - a zostawia w szpitalu. Często te kobiety zresztą nie mają wyboru, bo choćby ze względów finansowych nie podołałyby wychowaniu niepełnosprawnego dziecka które wymaga leków i rehabilitacji, a na państwo w tym względzie liczyć nie można. x taaaa najlepiej sto siebie tłumaczyc i na dodatek idiotycznie . Jezeli nie masz pieniedzy oddaj do adopcji a nie do kanalizy . płod to nie dziecko . Skrobaczka to nie kobieta .

Gość gość
gość dziś Ja tez nie urodziłabym takiego dziecka Na usg tzw połówkowym w 21-24 tyg ciąży można wykryć wady Prawnie można taki plod usunąć i to bym właśnie zrobila Po co skazywac dziecko i siebie na męki i brak pieniędzy na godne życie z takim dzieckiem w tym chorym kraju x napisz wprost : jestem leniwa i nie chce mi sie zakasac rekawów , jakie by nie było to moje MOJE dziecko . ku źwa co babska

Gość gość
14:44 Dlaczego unikasz mojego pytania? Wiesz jak to jest opiekować sie ciezko chorymdzieckiem? Dzieckiem, ktore lezy, wyje? Gowno wiesz, bo widzisz tylko płody. A ja kazdego dnia wyje z dzieckiem po kolejnym ataku padaczki, bo nie mam juz sily ani fizycznie ani psychicznie. Czesto lapie sie na tym, ze chcialabym zeby zabrali je do szpitala i tam znalazl sie ktos kto nawet za pieniadze poda mu leki, ktore zatrzymają mu serce. Zeby nikt go nie ratowal, a teraz trzeba to robic. I moze byc taki moment, ze sama podam mu leki i umrze. Bo teraz nie zyje tylko wegetuje czekajac na smierc.

Gość gość
Wy tak byście wszystkich z zimną krwią oddawały i jeszcze z pretensjami że ktoś może tego waszego czynu nie rozumieć, a pewnie jakbyście same zaniemogły to by wam sie troszke światopogląd odmienił, nagle zaczęłoby się liczenie na pomoc najbliższych 24 na dobe, wtedy oni pewnie by musieli w waszym mniemaniu stanąc na wysokości zadania. Jak to sie mówi punkt widzenia zależy od punktu siedzenia a raczej leżenia. Dziwi mnie że większość z was mówi o takich rzeczach jak w życiu realnym widzę coś innego. Właśnie mało kto bierze do adopcji dziecko chore, a dzieźmi chorymi, niepełnosprawnymi nawet cieżko zajmują się jednak te chore matki, biorą sprawe na klate. Cieszę się że w życiu realnym się widzi bardziej budujące przypadki dzięki którym się bardziej wierzy w ludzi a nie to co się tutaj czyta. Tu to można co najwyżej stracić te wiarę w ludzi a nie ją zyskać.

Gość gość
gość dziś gość dziś Ja tez nie urodziłabym takiego dziecka Na usg tzw połówkowym w 21-24 tyg ciąży można wykryć wady Prawnie można taki plod usunąć i to bym właśnie zrobila Po co skazywac dziecko i siebie na męki i brak pieniędzy na godne życie z takim dzieckiem w tym chorym kraju x napisz wprost : jestem leniwa i nie chce mi sie zakasac rekawów , jakie by nie było to moje MOJE dziecko . ku źwa co babska xxxx sama jestes leniwa i zakłamana unikasz odpowiedzi-pyta sie ciebie kobieta po raz kolejny, a ciebie dalej nie stac na odpowiedz taka jestes szlachetna i empatyczna tak?a matki chorego dziecka unikasz... ludzie co za hipokryzja...

Gość gość
14:52 ale nie oddałaś swojego dziecka i chwała ci za to

Gość gość
Autorka zapytala co o tym myślimy to każdy odpowiedział co o tym myśli. To co macie pretensje że ktoś napisał co o tym myśli ? Same chciałyście przecież

Gość gość
No na pewno ta "chwała" bardzo pocieszy i wspomoże matkę i jej cierpiące dziecko. "Chwała" jej też sfinansuje rehabilitację i pomoże w opiece. Taką "chwałę" to wiecie gdzie można sobie wsadzić.

Gość gość
gość dziś gość dziś gość dziś Ja tez nie urodziłabym takiego dziecka Na usg tzw połówkowym w 21-24 tyg ciąży można wykryć wady Prawnie można taki plod usunąć i to bym właśnie zrobila Po co skazywac dziecko i siebie na męki i brak pieniędzy na godne życie z takim dzieckiem w tym chorym kraju x napisz wprost : jestem leniwa i nie chce mi sie zakasac rekawów , jakie by nie było to moje MOJE dziecko . ku źwa co babska xxxx sama jestes leniwa i zakłamana unikasz odpowiedzi-pyta sie ciebie kobieta po raz kolejny, a ciebie dalej nie stac na odpowiedz taka jestes szlachetna i empatyczna tak?a matki chorego dziecka unikasz... ludzie co za hipokryzja... x jesli to pytanie do mnie to odpowiadam ( pisałam 14:41 i 14:44 ) choc pewnie nie do mnie to pytanie a piszacej nieco wczesniej . Bez wzgledu na to jakie byłoby MOJE dziecko jest MOJE i nie oddalabym i nie zabiła , Byłam w bardzo trudnej sytuacji , ciąza po 40 i badania wyszły ze dziecko moze byc chore . Wiesz jaka była moja pierwsza myśl : czy dam mu wystraczajaco miłosci , tak by czulo moja miłósc . Nawet przez mysl mi nie pzreszło by je zabic badz porzucic . Jakie uroziło sie dziecko ? zdrowe ! 10 pkt Apgar . Dziś dwulatek zdrowy , wesoły . Co byłoby gdu=yby był chory ? zawsze w takich sytuacjach" zakasam rękawy i do roboty " nie użalam sie nad sobą choc życie mnie nie szczedziło . Takie urodzioby sie moje dzieco takim bym sie opiekowała i kochała . Zawsze przyjmuje na siebie to co do mnie należy . Nie uciekam , nie użalam sie .

Gość pisałam 14 41 1444
Przeciez to MOJE dziecko , częśc mnie . Dlaczego miałabym nie dac mu miłosci , opieki ? bo co ? bo mi sie nie chce ? bo tak bedzie latwiej , wygodniej ?

Gość pisałam 14 41 1444
A jak czytam płod to nie dziecko i to sie skrobie a nie zabija ... OMG opadaja ręce .

Gość gość
Co o tym myślimy. Myślimy że to bardzo smutne jeśli jakieś dziecko jest chore, a jeszcze smutniejsze że matka oddaje. Nie wiem co niby mam ci napisac autorko że się ciesze z twojego poglądu na sprawe ? Czy co ? czy że mam przyklasnąć ? bo nie wiem Wg mnie to wy w dzisiejszych czasach to za dużo oczekujecie. Oczekujecie głaskanie po głowie a nawet przyklaśnięcia dla wszystkich i wszystkiego. A nie przepraszam. Dla chorych dzieci nie potrzeba zrozumienia. Dla wszystkich go trzeba dla matki abortującej, dla pedałów, dla transów, tylko nie dla chorych dzieci i niechcianych "płodów", bo to przecież nie są ludzie. Co moge pisać ? Przyklaskiwanie chyba nie będzie na miejscu. Krytykować też chyba nie ma po co, do miłości nie zmusisz kogoś, w wydaje mi się że kochająca matka nie odda. Toteż pisze że smutne to wszystko. To tyle

Gość gość
Ja niestety widziałam dzieci leżące. Niestety, bo sam widok jest już nieprzyjemny, a gdzie tu opieka. Zero kontaktu, sama fizjologia... A dzieciak rośnie, szybko przestaje ważyć 5 kg. Jakie koszta rehabilitacji, leków, aparatów, matko kogo na to stać? Jakby nie jakieś akcje, pomoce, 1% to by te matki tynk jadły ze ściany. Jakie koszta to podstawy - czyli pampersy, leki, które MUSZĄ brać te dzieci, później dorośli. Tu zapomnij, że na nfz Ci się należy. Niedawno sama dokładałam się do podnośnika dla znajomej, bo nie jest w stanie dźwigać już ręcznie. To jest jakaś paranoja, Polska to kraj dla zdrowych ludzi. Moja koleżanka, osoba z dziecięcym porażeniem mózgowym, skrajny wcześniak, żyje za 800zl. Na rehabilitacje nie ma. Nie stać. Do tego leki przeciwpadaczkowe - wiecie ile to kosztuje? 300zl. Mieszanka leków. Odpłatne 100% bo epileptyk lepiej niech zdechnie.

Gość gość
up: to do lekarzy miej pretensje że stworzyli taką a nie inną terminologię medyczną. Płód jest płodem, póki nie opuści łona matki.

Gość gość
przeciez autorka tematu nic nie pisała o aborcji juz nie dopowiadaj sobie...

Gość gość
Jesli ktos ma takie plany, nie powinien rodzic, a w razie wpadki powinien poddac sie aborcji.Oddanie dziecka, tym bardziej chorego, to najgorsza rzecz, jaka mozna zrobic. Gwaracja, ze ktos inny okaze temu dziecku milość jest prawie zerowa, kto zaadoptuje, a osrodki dla takich dzieci to makabra. Do tego trauma dla kobiety do konca zycia i myslenie, co sie z dzicekiem dzieje. Juz nie mowie o obciazeniu wszytkich obywateli kosztami utrzymania w osrodku. Mowienie przez prolajfowcow o rodzeniu za wszelka cene i( bo mozesz oddać)jest po prostu podłe.

Gość pisałam 14 41 1444
gość dziś up: to do lekarzy miej pretensje że stworzyli taką a nie inną terminologię medyczną. Płód jest płodem, póki nie opuści łona matki. x terminologia to tylko literki . śkoro 9 mczne dziecko to płod bo przeciez nie opusciło łona to dlaczego takiego nie skrobią ? pomysl zanim napiszesz to nie boli .

Gość pisałam 14 41 1444
Tak zdaje sobie sprawe z tego , że chore dziecko zostaje niemolakaiem na całe zycie , Czasami chodzacym niemowlakiem . Ale czy dziecko jest temu winne ? Czy ono nie chce poznac swojej matki , poczuc jej miłosci ? Co za róznica czy urodzi sie chore czy zachoruje za pól roku , rok , za kilka dni po narozdinach ?

Gość gość
i gdzie te wspaniałe co tak mordki darły ?

Gość gość
Znikły!

Gość gość
Nie widzę sensu rodzenia i utrzymywania przy życiu takich dzieci. Już lepiej przeznaczyć te pieniądze na osoby którym naprawdę można pomóc, bo mają szansę wyzdrowieć.

Gość gość
Jak mozna tak mowic? :o Kazde zycie jest cenne i kazde trzeba ratowac!

Gość gość
gość dziś Nie widzę sensu rodzenia i utrzymywania przy życiu takich dzieci. Już lepiej przeznaczyć te pieniądze na osoby którym naprawdę można pomóc, bo mają szansę wyzdrowieć. x a ja nie widzę sensu twoich wypocin :P

Gość gość
11:19 Twoje wypociny rowniez niczego nie wnoszą.

Gość gość
Wasze wnoszenie nic nie wypaca.

Gość gość
pisałam 14 41 1444 wczoraj gość dziś up: to do lekarzy miej pretensje że stworzyli taką a nie inną terminologię medyczną. Płód jest płodem, póki nie opuści łona matki. x terminologia to tylko literki . śkoro 9 mczne dziecko to płod bo przeciez nie opusciło łona to dlaczego takiego nie skrobią ? pomysl zanim napiszesz to nie boli . xx dlatego, ze : Płód – w embriologii zarodek ssaków od momentu, kiedy można rozpoznać cechy morfologiczne dla danego gatunku. Przyjmuje się, że u ludzi zarodek osiąga stadium płodu w ok. 12 tygodniu ciąży[.

Gość gość
Dowiedziałam się że moje dziecko będzie chore nie wiem co mam zrobić chyba je oddam

Gość gość
A na co chore? Wspolczuje. Ale postapilabym tak samo jak i by to była choroba nieuleczalna nie dająca szans na normalne życie.

Gość gość
Ja urodziłam zdrowe dziecko.niestety mając 2lata otrzymało diagnozę autyzmu.w ciągu kilku miesięcy,moje super wygadane,wesołe dziecko ,stało się wycofanym,niemowiacym dzieckiem.obecnie ma 5lat.funkcjonuje dobrze. Jednak to była ciężka praca dziecka,nasza i terapeutów.do tego leczenie,i kilka innych interwencji,po których dziecko wróciło do nas. To co my mieliśmy,to jest lajt w porównaniu z innymi niepełnosprawnościami.naprawdę nie wiem,co bym zrobiła na innych rodziców miejscu.