Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pierwszy raz.. ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Mam problem :c boje się że jestem w ciąży.. Był to mój pierwszy raz.. Zabezpieczyliśmy się, ja byłam na górze do stosunku doszło 24.04 a miesiączke mialam dostać 26.04. Bolą mnie piersi, mam białą wydzielinę z pochwy i ogólnie wszystkie objawy miesiączki ale czytalam ze takie same są przy zapłodnieniu. Proszę tylko bez głupich komentarzy :(

Gość gość 5432
wyluzuj. Coś ci sie poprzestawiało w cyklu i dlatego nie masz okresu. Na pewno sytuacja taka że: 24 masz seks a 26 nie masz miesiączki, to nie ma takiej fizycznej możliwości żeby brak miesiączki był spowodowany ciążą z tego stosunku (chyba że masz coś jeszcze na sumieniu). Dlatego że w ciąże nie zachodzi się w 2 dni a w co najmniej 6 dni przy dobrych warunkach. Nie chcę tu się zagłębiać w cały proces tego jak dochodzi do zapłodnienia, zagnieżdżenia i jak działa cykl kobiecy ale jeśli nie masz nic więcej na sumieniu, to nie z powodu ciąży miesiączka się spóźnia tylko dlatego że ci się coś przesuneło. Nie mówię, że ciąża jest nie możliwa, bo zabezpieczenia też zawodzą czasami, a te wahania w cyklu mogły spowodować, że z tym seksem trafiliście na dni płodne i do ciąży może dojść w późniejszym terminie. Ale tego możesz się dowiedzieć dopiero robiąc test ciążowy. Tyle że wstrzymaj się z nim jeszcze ze 2 dni bo może być za wczesnie żeby go zrobić. I najlepiej powtórzyć po tygodniu jakby okresu dalej nie było. Jakby jednak dalej okresu nie było to musisz zgłosić się do lekarza ale raczej wcześniej niz za miesiąc nie ma to sensu bo najpewniej cie odeśle i każe jeszcze poczekać zanim podejmie leczenie.

Gość gość
Pierwszy raz jest dobry na pierwszą ciążę.