Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mejzi

Czy moge byc w ciazy?

Polecane posty

Gość Mejzi

Hej wszystkim. Mam problem. Wiec tak. 25.05 skonczyl mi sie okres, 26.05uprawialam sex z chlopakiem i skonczyl w srodku. 28.05 tez sie kochalismy ale juz lał na brzuch... Od kilku dni zle sie z rana czuje brzuch mnie boli, jajnik mnie kuje a od wczoraj piersi mnie bola przy dotykaniu.dodam ze mam zaparcia i w brzuchu mi bulgocze. Juz 3dzien z rzedu mialam 34.5°C czy to jest normalne? Czy moge byc w ciazy i miec tak szybko objawy? Prosze o pomoc. Dzis robilam test ale byla 1kreska. Za szybko go Zrobilam. Okres powinnam dostac za 14dni. Kiedy powinnam zrobic test zeby miec wiarygodny wynik? Prosze. POMOCY!

Gość gość
Boli cię bo masz jajeczkowanie ...raczej małe szanse że zaszłaś w ciążę.

Gość gość
25.05? A nie kwietnia? Jak długie masz cykle?

Gość gość
TAAAKKKKK

Gość Mejzi
Tak przepraszam. Kwietnia. Mam co 28 dni zawsze regularnie jak w zegarku

Gość kola453
A kiedy ci się zaczął ten cykl bo to kiedy się skończył okres to nie jest żadna istotna informacja. Jajniki zazwyczaj bolą jak jajeczko dojrzewa i byłabym mocno przezorna w tym żeby brac to za pewnik jajeczkowania ale już to że możesz miec właśnie dni płodne to bardzo mozliwe. Testy? Nawet jakbyś miała owulację w tamtych dniach co miałaś te stosunki to zdecydowanie za wcześnie zeby je zrobić. Min to 10 dni po owulacji na test ciążowy. Wcześniej to tylko marnotrawstwo pieniędzy, a i tak lepiej się wstrzymać do miesiączki albo przynajmniej te 2 tyg po stosunku jeśli nie masz pewności kiedy były dni płodne. A ta temperatura to gdzie była mierzona, bo strasznie niska jak na ... żywego człowieka.

Gość moniamonia58
HEHEH dobre :P jak na żywego człowieka :P

Gość Mejzi
21.04Dostalam okres. Slabo mi bylo czulam jakbym miala goraczke. I normalnie pod pacha 2razy innymi termometrami i bylo tak samo

Gość Mejzi
Ale nigdy tak mnie dziwnie nie bolalo. W sumie to przy owulacji wcale mnie nic nie jest

Gość gość
jak kuje jajnik, to może to być ciąża. ale nie musi a jak piersi bolą to też możliwa jest ciąża

Gość kola453
Przesadziłam z tym żywym człowiekiem :P Temperatura pod pachą nie jest istotnym pomiarem jeśli chodzi o cykl. Można tak zmierzyć czy masz gorączkę ale dla potrzeb cyklu mierzy się w ustach (wkładając cały czas w tym samym miejscu), w pochwie, lub w odbycie. I nie raz tutaj raz tutaj tylko jak robi się pomiar w ustach to cały cykl w ustach. I są pewne zasady dotyczące mierzenia podstawowej temperatury ciała ale juz nie będę się rozpisywać. Prawdopodobnie masz dni płodne właśnie teraz i te stosunki które miałaś nie są jakoś specjalnie rokujące ciążę. Chociaż jak pisałam wcześniej to samym bólem jajnika czy wyliczeniami bym się nie radziła sugerować, tak na przyszłość.

Gość kola453
To co że nigdy tak nie miałaś. Zawsze może się zdarzyć coś pierwszy raz. Cykl nie będzie całe życie przewidywalny. Co do tego argumentu gościa powyżej że bóle jajnika moga oznaczać ciąże to powiem tak. Mogą, ale nie słyszałam o takim przypadku żeby ktoś miał wiarygodny objaw ciąży w 13 dc.