Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przemyślenia matki pracującej na etacie

Polecane posty

Gość gość
Jak ktos ma babcie zeby zostala z dzieckiem to fajnie, ale nie wszyscy maja. My np mieszkamy za granica i nie mamy nikogo z kim dziecko mogloby zostac chociaz na 5 minut. Do tego nie istnieje tu cos takiego jak wychowawczy. Jest tylko rok macierzynskiego i to niepelnoplatny. Takze po roku trzeba wracac do pracy i sobie radzic.

Gość gość
zostawić dziecko z babcią bo się chce pospać??? x kurczę...nie wierzę w to co czytam :( w zyciu bym na nie wpadła... nie ma mnei w domu po 9 godzin dziennie.... tęsknie za dzieckiem jak szalona i miałabym jeszcze w sobotę spać zamiast z nim być????

Gość gość
Niektórzy to nie powinni mieć dzieci,niech lepiej śpią sobie w weekend i na imprezy chodzą bo przy dzieciach zawsze będą mieli jakieś ale.

Gość gość
Autorko myślisz że jak założysz własną dg będziesz pracowac po nocach a dnie biegać za dzieckiem po placach zabaw to ile tak wytrzymasZ? miałam taki sam "cudowny plan", firma mi wypaliła, zarabiałam więcej niż na etacie, ale byłam tak wykończona, tak sfrustrowana, tak niewyspana że MIAŁAM WSZYSTKIEGO DOSYĆ!!!! nie miałam siły żeby mówić do dziecka a co dopiero z nim biegać po placach zabaw! Pierwszy raz zaczełam "ratować" się bajkami - puszczałam dziecku bajką żeby przy nim się zdrzemnąć po zarwanej nocce :o :o :o Byam nieprzytomna, spałam nawet po 3 godziny na dobę!!!! ILE TAK POCIĄGNIESZ? Ostatecznie nabyłam nowych umiejętności prowadząc własną dg i znalazłam dużo lepsza prace na 3/4 etatu blisko domu, nie ma mnie w sumie5-6 godzin a dziecko jest z opiekunką.

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych nianiwww.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ?www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka?www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacjewww.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwaniawww.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole?www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiuwww.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim?www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkęwww.opiekunkalublin.pl

Gość gość
A ja polecam dorabianie: http://bitcoin-zarabianieonline.blog.pl/ Pracuję na etacie i podczas pracy klikam trochę tych stronek Sprawdziłam, że taki system działa już wcześniej a teraz ktoś to fajnie zebrał w całość informacji na blogu Przez miesiąc klikania wpadło mi parę stówek - z pomocą przyszedł mi mąż i klikał także podczas swojej pracy :)

Gość gość
Pracuje w firmie gdzie jest bardzo dużo matek i nie spotkałam żadnej która ma takie podejście jak opisuje autorka. Sama sobie dorabiasz teorie ze te matki pracujące są złe a te co poświęcają się dziecku są dobre. Trzeba być mądrym w życiu i najlepiej znalesc taka pracę co da się pogodzić wszystko. my wymieniamy się z mężem, dziecka nie kladIemy spać o 19 żeby szybko się go pozbyć. Młody chodzi do przedszkola na 10 a my spędzamy z nim sporo czasu. Trzeba tylko chcieć dobrze się zorganizować.

Gość gość
mąż praca w domu, młoda studentka do opieki syna, no dobrze miał ten mąż. Do tego chyba nie jest ci źle bo jesteś w drugim dzieckiem w ciąży

Gość gość
Autorko tak ty jesteś super a inne matki do d**y i nieczule. Ktos zaprasza cie na impreze a ty walisz tekst " dopiero jak.uspisz dziecko" ? Twoj maz jest ulomny i sam nie potrafi polozyc syna spać? Nic mnie w zyciu tak nie drazni jak takie " idealne mamuśki" jak ty.