Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kretttka

Mam dość. Czy można wyjść z nerwicy

Polecane posty

Gość Kretttka

Czy ktoś uporal się ze swoją nerwica? Mam już dość, To koszmar takie życie.

Nerwicę się leczy i nie powinno się z tym zwlekać, bo możesz z nerwicy wpaść w depresję, a nawet poważniejsze zaburzenia psychiczne.

Gość gość
brak miłości chrześcijańskiej,brak ofiarności i szacunku,doznawana samotność i odrzucenie ze strony ludzi...jeśli człowiek nie odnajdzie Boga nigdy nie będzie szczęśliwy,najwazniejsze aby zrozumiec czym jest prawdziwa miłość.

Gość gość
Ludzie zawodzą ale Bóg nigdy nie zawodzi,nigdy nie zrani,wszystko przemija i jest niestałe,ale jeśli w sercu Twoim Bóg będzie na pierwszym miejscu,będziesz spokojna i szczęśliwa.

Gość Kretttka
Od lat ja lecze i ciągle mam nawroty.Co prawda mniejsze ale sa. A w depresję można wpaść i bez nerwicy.

Mylisz stany pod depresyjne z prawdziwą depresją. Może przydała by Ci się jakaś dobra terapia lub warsztaty dotyczące radzenia sobie z sytuacjami stresogennymi, które pogłębiają nerwicę.

Gość gość
11:56 nerwica bierze się z tego że np:człowiek najbardziej ceni zdrowie,i ono jest dla niego największą wartością,bożkiem.Czasem człowiek ceni najbardziej drugiego człowieka,pokłada w nim ufność i całą nadzieję.Ale gdy ten człowiek zawiedzie i mocno zrani wtedy można wpaść w nerwicę.Czasem rodzice się awanturują i dzieci żyją w strachu i smutki.Wtedy mogą wpaść w nerwicę z powodu braku bezpieczeństwa i ciszy.Czasem człowiek boi się o własne życie gdy słyszy w wiadomościach o zabójstwach,gwałtach.Wtedy łatwo wpaść w nerwicę.Widzisz,to wszystko bierze sie z braku miłości,ludzie sie wzajemnie krzywdza i ranią.Bóg uczy miłości abysmy wzajemnie się miłowali i umieli przebaczac.Ja nie ufam ludziom,ale całą moją ufność pokładam w Bogu.

Gość gość
11:56 Zdrowie fizyczne,partner,bogactwo,życie-to wszystko jest niepewne i niestałe.Ale Bóg jest pewny i stały,On jest nieśmiertelny i nigdy nie zawodzi.Bóg kocha bezgranicznie.Czytaj Pismo Święte.