Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak od uczyć niemowlę ssania przez kapturek

Polecane posty

Gość gość

Mam problem z 10tygodniową córka... Z różnych przyczyn od początku używam kapturem do karmienia. Ale teraz chce je odstawić i od dwóch tygodni walczę o to i wyniki są średnie raz cały dzień udaje się karmić bez a na następny dzień nie ma mowy o ssania bez.... Ręce mi to opadają porostu...wiem że kapturki prowadzą do zaniku pokarmu a ja chcę karmić mała jak najdłużej... Co mam zrobić??? Zabrać jej tak obrazu -i albo zjesz bez albo wcale??? czy próbować dawać bez a jak domaga się w kapturku to wtedy dawać jej w nim i czekać aż sam z czasem je odrzuci??? Doradzie coś

Gość gość
Przepraszam za błędy....

Gość gość
Kapturki nie prowadzą do zaniku pokarmu, ja przez Kapturki karmiłam dwoje dzieci ponad 2 lata. pokarmu zawsze miałam dużo. lepiej i wygodniej było mi karmić przez Kapturki. Ilość pokarmu zależy od częstotliwości przystawiania do piersi dziecka

Gość gość
Próbować do skutku bez. Zglodnieje to się nauczy

Gość gość
Nie u każdego jest ten problem że przez kapturki zniknie szybciej pokarm ale ja czuję że jest go mniej jak do tąd...

Gość gość
Zaczynaj kp z kapturkami a potem zdejmuj i karm bez jak juz mleko szybko poplynie.

Gość gość
Ja karmilam przez kapturki 3 miesiace. Probowalam bez ale sie nie dalo wiec nie chcialam meczyc i denerwowac mojego malenstwa. Wiec nie wiedze powodu dla ktorego ty mialabys przestac. Jak sie nie da bez to karm Z. Lepiej tak niz wcale!!

Gość gość
Ja chce karmić dłużej jak 3mc... Doszłam do wniosku że dość pieszczenia się z nią. W końcu przecież nie robię na złość swojemu dziecku a wręcz przeciwnie robię to dla niej by mogła dłużej jeść i przez to być zdrowsza :) taki jest plan chyba że będzie bardzo głodna a za nic nie będzie chciała ssać bez kapturka to wtedy go dostanie w żadnym innym wypadku nie... (no i w noc bo piersi są zbyt nabrzmiałe i za mocno leci mleko)