Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nieprzyjemna sytuacja proszę o opinie

Polecane posty

Gość gość

Witam, sytuacja wygląda następująco: poznałam dzięki koleżance pewnego faceta, po 50. Byliśmy we trójkę w górach, facet okazał się miły, ale też dość specyficzny i momentami wyrażał się dość wulgarnie. Starałam się do niego pochodzić z humorem i tak było az do momentu, w którym się nie upił. Koleżanka poszła wtedy pod prysznic, a on niby żartem przybliżył się do mnie i dotknął. Odsunęłam się natychmiast starając się wszystko obrócić w żart (w końcu gościu był wstawiony), ale do śmiechu mi nie było. Potem na drugi dzień już wytrzeźwiał i spoważniał, ale niesmak pozostał. Dziś z kolei ten facet napisał do mnie z propozycją kawy. Nie chciałam być niemiła, więc odpisałam, że jak będą z Kasią kiedyś w moim mieście to czemu nie, ale tak szczerze to nie chce mi się z nim już spotykać. Czuję się źle po tamtej sytuacji i zastanawiam się, czy mogłam zareagować wtedy ostrzej.

Gość gość
Zachowalas sie ok, nie analizuj teraz wszystkiego, bo po co? Po co myslec o kims, kto nie zasluguje na twoja uwage. Nie chcesz miec z nim kontaktu to nastepnym razem zwyczajnie powiedz nie. Nie musisz sie z niczego tlumaczyc, a to ze napisalac mu, ze moze kiedys pojdziesz z nim na kawe to zwykla, nic nie znaczaca grzecznosc. Trzymaj sie od niego jak najdalej i czasami nie ulegaj presji kolezanki itp. Nie cierpie wulgarnych prymitywow!

Gość gość
Boję się, że byłam zbyt bierna. Jestem niestety nieśmiała i bezkonfliktowa, z wszystkimi chcę mieć dobre stosunki, a w życiu tak nie ma.

Zachowałaś się tak i już tego nie zmienisz. Nie analizuj tego za bardzo, a facetowi odmów wprost. Kurcze to jemu powinno być głupio, a nie tobie. Na marginesie przeczytaj mój post "jak znaleźć krewnego", może mi coś poradzisz.