Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana137

Jak go zainteresować?

Polecane posty

Gość załamana137

Znamy się od dziecka. Chodziliśmy razem do podstawówki, potem do gimnazjum. Zawsze w jednej klasie. Nigdy się nie przyjaźniliśmy ani nic z tych rzeczy. Zwykli znajomi. Rzadko nawet gadaliśmy. Przez całe gimnazjum kochał się w mojej dobrej koleżance, ale ona tego nie odwzajemniała i traktowała go delikatnie mówiąć źle. Naśmiewała się z niego (szczerze powiedziawszy ja wtedy trochę też, wtedy jeszcze był mi obojętny), rozpowiadała o nim dziwne rzeczy a na jego propozycje wspólnego wyjścia odpowiadała mu bardzo chamsko. On jednak nie dawał sb spokoju i dalej o nią walczył. Kiedyś pokazała mi wiadomości od niego. Zaprosił ją chyba na lodowisko z tego co pamiętam. Napisał to tak fajnie, ze pomyslałam sb "o matko tacy chłopcy jeszcze istnieją?" ;D. Ona jednak pomyślała inaczej i odpisała mu, że jakby miał więcej kasy to by z nim poszła, a potem go zablokowała. Od tego czasu jakoś zwróciłam na niego uwagę i okazał sie być całkiem fajnym gościem. Jednak nie zbliżyliśmy sie do siebie jakoś bardzo :( i 2 miesiące przed końcem gimnazjum zrozumiałam, ze jestem w nim zakochana. Narobiło mi to dużo zamieszania, bo miałam iść do wymarzonego liceum i skupić sie tylko na nauce, a nie na chłopcach ;) mieliśmy kompletnie zerwać kontakt i tak tez sie stało... Nawet nie próbowałam go poderwać, bo wiedziałam, ze nadal kocha tą moja koleżankę. W międzyczasie zerwałam znajomość z nią. Trochę z jego powodu, bo m. in. dzięki niemu dostrzegłam jak traktuje innych. No i nadeszły wakacje - najgorszy czas w moim zyciu. Praktycznie cale przepłakałam z jego powodu. Bardzo bałam sie nowej szkoły, ale ta okazała sie całkiem spoko. Zapomniałam o nim. Żyłam swoim życiem. Nawet umiałam żartować z tamtej sytuacji, aż do marca tego roku. Siedziałam w aucie z moja mama na parkingu, a on szedł chodnikiem. Poczułam dokładnie to samo co przedtem. Od tego czasu ciagle o nim myśle. Nie umiem przestać :( u niego sytuacja wyglada tak: chodzi do innej szkoły niż ja, chodzi do klasy z tą moją koleżanka (w której nadal jest zakochany) i z moja przyjaciółka (która jest jedynym źrodłem moich informacji o nim), ogólnie przechodzi ciężki okres w zyciu, przestał sie uczyć, pali... ;( chciałabym mu pomoc, ale nie mamy kontaktu. Specjalnie dla niego znowu zaczęłam gadać ze stara koleżanka i od niej sie dowiedziałam, ze sie teraz przyjaźnią, a ona ma na oku jego dobrego kolege i powiedziała mu o tym. Twierdzi, ze dobrze to przyjął, nawet starał sie jej coś doradzić, ale z wiadomości z nim, które mi pokazała wnioskuje coś innego :(. Moje przyjaciółki mówią mi żebym dała sobie spokój, ze on mnie sprowadzi na zła drogę albo, ze w ogóle nie zwróci na mnie uwagi. Myśle, że maja racje, ale głęboko w sercu czuje, ze on tylko czeka na taka osobę jak ja, która pomoże mu z problemami... Nie chce z niego zrezygnować, ale może powinnam? Jest mi naprawdę cieżko, nie wiem co robić ;( mamy wspólnych znajomych ze starej klasy, ale nie utrzymuje z nimi bliskiego kontaktu. Jedynie z ta koleżanka i moja przyjaciółka (która go szczególnie nie lubi). Jakieś wspólne wyjście ze znajomymi wchodziłoby w grę, ale czy zdołam wtedy go jakoś sobą zainteresować? Jeszcze w towarzystwie tej koleżanki. Martwi mnie też jeszcze jedna rzecz. Przeglądając jego fb zobaczyłam komentarze od takiej patologicznej dziewczyny i jej koleżanek. Nienawidzę tej laski. Na początku roku szkolnego próbowała rozbić związek mojej przyjaciółki i jej chłopaka. Zreszta nie tylko ich... Nie chce żeby on miał takich znajomych. Bardzo sie zmienił, ale wiem, ze to dobry chłopak i tego nikt w nim nie zniszczy. Bardzo proszę o radę, bo nie wiem co powinnam zrobić :(

Gość gość
Nie wiem czy dasz rade skoro on kocha inną

Gość Za głosem serca
Wiem jak to jest być w kimś zakochanym z kim nie ma się kontaktu. Jednak ja się poddałam, nic nie zrobiłam i choć minęły 3 lata ja wciąż o nim myślę. To jest jedno wyjście, możesz postarać się zapomnieć, ale jak sama widzisz po mnie - nie da się. Myślę, że mogłabyś zaproponować swoim koleżankom spotkanie klasowe - całej klasy z gimnazjum. Zarzucisz im pomysł, a one się nakręcą i rozpowiedzą wszystkim i temu chłopakowi. Ustalicie wszystkie szczegóły i tak dalej. A na spotkaniu musisz zrobić wszystko, by nawiązać kontakt z tym chłopakiem. Patrz na niego, uśmiechaj się, zapytaj się co u niego słychać, powspominajcie starych nauczycieli i opowiedzcie o swoich teraźniejszych. Możesz też napisać do niego na Facebooku, choćby zwykłe: "Hej, pamiętasz mnie? :)". Dasz radę, nie poddawaj się jeśli Ci na nim zależy. Mam nadzieję, że ten chłopak również zakocha się w Tobie. Pozdrawiam i trzymam kciuki. :)

Gość Załamana137
Bardzo ci dziękuje ;* tez właśnie o tym myślałam i chce spróbować. Przykro mi, ze ty ciagle o nim myślisz :( w ogonie nie masz z nim kontaktu?

Gość Załamana137
*ogóle

Gość Za głosem serca
Mam jego numer telefonu, ale nie wiem czy aktualny jeszcze, a portali społecznościowych nie mam. Przez te 3 lata pewnie znalazł sobie inną i jest szczęśliwy, więc nic z tego nie będzie. Powoli o nim zapominam i czekam na kogoś innego. Nowa miłość jest najlepszym lekarstwem. ;) Ale dobrze, że u Ciebie ten odstęp jest krótki, umówicie się na to spotkanie, a po nim daj tu znać jak Ci poszło. ;)

Gość Załamana137
Życzę ci jak najlepiej ;* szczęścia kochana i napisze ;)