Gość gość Napisano Maj 6, 2016 Witam :) Mam sunię owczarka podhalańskiego. Urodziła się 2 kwietnia 2014 roku, więc ma leciutko ponad 2 latka. Jest to bardzo mądry pies, rozumie wszystko, najbardziej sprytne zwierzę, jakie poznałam :D Oczywiście, posłuszna nie jest, jak to podhalan, po co się starać skoro i tak jestem piękna, kochają mnie i mogę coś zrobić przy najmniejszym wysiłku. Taką ją pokochałam, wiedziałam, że wolę psa sprytnego, maksymalnie inteligentnego psa, niż posłusznego psa "bez charakteru". Jest jednak sprawa, która bardzo mnie niepokoi, nie pasuje do mojej suni. Było tak od kiedy pamiętam, uspokoiło się, jednak znowu tak jest... Mieszkamy na przedmieściach, nie ma ruchu jak w mieście, ale bardzo często przejeżdżają samochody koło naszego domu lub jak idziemy na spacer. Sunia bardzo często RZUCA SIĘ na samochody, nie podbiega- po prostu się rzuca, gdyby nie smycz i moja szybka reakcja..... Skąd to się bierze? Jak ją wytresować? Dzisiaj dostała karę- zero głaskania po spacerze i bardzo nieprzyjemny ton mojego głosu. Na większą karę jako miłośniczka psów nie mogę sobie pozwolić. POMOCY, ma/ miał ktoś tak samo? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach