Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkurza mnie brak info o zarobkach w ogłoszeniach rekrutacyjnych

Polecane posty

Gość gość

Straciłam mnóstwo czasu na rozmowy a koniec końców nic z tego nie wyszło, bo proponowane stawki były żałosne.

Gość gość
No właśnie dlatego nie podają informacji na temat zarobków. Bo najlepsi kandydaci nawet nie odpowiedzą na ogłoszenie.

Gość gość
No i co z tego, że odpowiedzą? Strata czasu dla obu stron. Wkurza mnie to - podajesz dane osobowe, a druga strona czasem nazwy firmy nie poda. Odsiejesz te ogłoszenia, które mają dobry opis stanowiska, zarobki - zostanie ze 3%

Gość gość
Wiem, mnie też to irytuje. Idziesz na rozmowę i okazuje się, że jakiś burak szuka niewolnika. Raz nawet ogłoszenie na które odpowiedziałam okazało się oszustwem. Portalowi po prostu chodziło o wyłudzenie adresów e-mail, na które ciągle wysyłali reklamy. Za cholerę nie szło się z tego wypisać i musiałam zmienić maila.

Gość gość
Też mnie to irytuje. W ogłoszeniu same wymagania- j. obcy biegle, doświadczenie, znajomość konkretnych programów, dyspozycyjność, wyjazdy itd. Facet mnie pyta ile chcę zarabiać, więc nie chcąc wyjść na pazerną, mówię, że na początek 3 tys netto, myślę sobie-jak się sprawdzę, porozmawiam o podwyżce, a on-w tej chwili możemy zaproponować 1500zł... masakra.

Gość gość
Dokładnie. Ja miałam taką samą sytuację. Język obcy biegle, prawo jazdy, wykształcenie marketingowe, biegła obsługa komputera z umiejętnościami graficznymi. Też chciałabym te 3000 netto, ale mówię - 2500 netto. A oni mi na to 800/1200... i to nie jedna firma. 800zł to ja zarabiam w góra dwa dni, fakt, że nie zawsze, więc chciałabym coś stałego. Ale 800zł zawsze zarobię, dużo mniejszym wysiłkiem.

Gość pofszechny
masz rację , w ofertach pracy w UK , w Niemczech, w Belgii, Holandii, Francji itd. podają i podawali zawsze Pracodawcy proponowane zarobki tygodniowe, miesięczne lub roczne i tak powinno być , owszem , można się wykłócać z Pracodawcą o pół Euro lub pół funta więcej ale jest znana propozycja finansowa , natomiast od wielu lat w Polsce jest przyjęty STANDART aby z Pracodawcą wykłócać się o zarobki , chyba Pracodawców to kręci i lubią się droczyć z kandydatem na pracownika ale częściej w realu to wygląda tak , jak jeszcze kilka lat temu w UK , czyli : powiedzmy Pracodawca jest hotelarzem , posiada restaurację oraz pokoje hotelowe i poszukuje do pracy pokojówki , w sobotę 30 kwietnia przybyła na rozmowę kwalifikacyjną Ola i Pracodawca zaprosił pięknej urody Olę do pokoi hotelowych aby pokazać Oli co będzie robić w pracy a zatem powiedział Pracodawca , Ola wchodzi sprzątać pokój , gdy goście hotelowi oddadzą klucz od pokoju i potem generalne sprzątanie pokoju, mycie okien na błysk, wymiana prześcieradeł, poszwy , kołdry itd. , tu ma być błysk , Ola pracuje przez TRZY dni za darmo od jutra , gdy po TRZECH dniach Ola się sprawdzi i będzie błysk w kiblach, pod prysznicem i wszystko będzie błyszczeć to Ola będzie tu pracować w hotelu, więc Ola pracowała w niedzielę ponad 12 godzin, w poniedziałek, we wtorek , przez TRZY dni i przybył Boss , paląc kubańskie cygaro strzepywał popiół z cygara na podłogę i powiedział , no niestety ale Ola się nie sprawdziła w pracy , na podłodze jest popiół z cygara , syf tu i brudno , wynoś się Ola , nie zarobiłaś NIC a kolejna dziewczyna czeka i chce tu pracować w moim hotelu ! Zofia też się natyrała przez TRZY dni , nie zarobiła nawet grosza a potem była Aga, Ela, Maja, Kinga, Patrycja, Daria itd. jak to nazwać , czy to można nazwać s/k/u/r/w/y/s/y/ń/s/t/w/o czy cwaniactwo ? ale tak działa obecnie co najmniej połowa Pracodawców w Polsce , czyli zatrudnić pracownika do pracy a gdy wykona robotę to wynocha i spuszczam psy !

Gość gość
" A oni mi na to 800/1200... i to nie jedna firma." Za jaką część etatu chcą tyle płacić?

Gość gość
gość dziś - za cały :D

Gość gość
Przecież to nie jest nawet najniższa krajowa ;/ Jak to jest w ogóle możliwe?

Gość gość
gość dziś - Nie rozumiem pytania? Co z tego, że to nie jest najniższa krajowa? Przecież te stawki obowiązują tylko na umowie o pracę, a na rynku przeważają zlecenia i, od kiedy zlecenia robią się opodatkowane, umowy o dzieło? Co nie zmienia faktu, że pracuje się 8h dziennie ;)