Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rodzic kontra niania

Polecane posty

Gość gość

Niektórzy rodzice nie powinni byc pracodawcami bo mają się za nie wiadomo kogo albo tez nie powinni w ogóle mieć dzieci. Jestem opiekunką i strasznie wkurza mnie postawa rodziców wobec opiekunek. Jezeli rodzic nie zyczy sobie ogladania tv i wlaczania komputera dziecku przez opiekunke to dlaczego sam tak robi ze dziecko spedza czas hlownie przed tv na bajkach a opiekunka jak wlaczy piosenke dla dzieci z yt na tv yo jest wielkie halo ze czasu nie potrafi dziecku zorganizować. No ludzie prosze was. Denerwujacy jest tez fakt jak przychodze do pracy dziecko od 6 rano ma włączone bajki ja przychodze na 8 i generalnje jak przychodze to staram sie dziecku odwrocic uwage od tych bajek i je wylaczyc ale wiecie ile nerwow mnie to kosztuje bo dziecko nawet krzyknac nie moze bo niania zla .. dlaczego todzice tak bezmyslnie postepuja. Jak koncze prace to mama dziecka jeszcze przed moim wyjsciem od razu wlacza bajki ... wymagacie cudów od opiekunek a zobaczcie co sami robicie dziecka nie da sie ot tak przestawic.

Gość gość
Brak słów

Gość gość
Boooogacze kupia dziecku nowa zabawke co tydz i myślą ze sa cool :-D :-D :-D

Gość gość
Oj chyba wszyscy śpią bo nikt się nie wypowiada

Gość gość
No, niańki raczej spia, bo na 7mą do roboty :P

Gość gość
Jest weekend więc nie idą do pracy :-) Wypowie sie ktoś czy tylko moja jest taka opinia

Gość gość
Rozumiem że wsz u was pięknie i ładnie tylko mi się tak trafilo

Gość gość
hehe nieźle dziecku mącą w głowie

Gość gość
Nie wszyscy rodzice są tacy. Na szczęście. Ale bywają i tacy. Z tym, że tu nie chodzi o nie dziecko, bo wiadomo, że dziecko może oglądać bajki i głownie wówczas rodzic ma czas żeby coś zrobić i dlatego wtedy wącza je. Ale rzeczywiście tu chodzi o podejście i opiekę opiekunki, bo jeśli włączy dziecku bajki/piosenki to nie musi już się w tym czasie nim zajmować i może siedzieć przykładowo sama w tym czasie na komórce. A to nie jest fachowa opieka jednak. Do włączenia tv dziecku nie potrzeba jednak osoby, której się płaci za opiekę nad nim.

Gość gość
U mnie też tak było. Po to z Tobą nie ogląda, żeby móc z rodzicami, bo wtedy oni mogą sobie odpocząć i nie muszą się martwić, że za dużo bajek, bo Ty cały dzień się spalasz nad nim i tak się kręci :o

Gość gość
Wiesz rodzice sa bardzo skapi i im sie wydaje ze jak wlaczyc dziecku bajke 15 min to oni placa ci za nic no ale skoro uzaleznili dzeci od tv to niech sie nue czepiaja ciebie tylko niech spojrza na swoje zachowanie

Gość gość
U nas jak wlaczam piosenki dla dzieci to w trakcie zabawy. My do tych piosenek malujemy, ukladamy klocki itp . A oni odbierają to jakbym ja nic nie robila. Czasami to bym chciala żeby byl monitoring w domu wtedy by zobaczyli ile czasu poswiecam ich dziecku.

Gość gość
Osobiście również bym nie chciała aby dziecku opiekunka włączała piosenki czy bajki. Co innego rodzice. Oni robią to kontrolując czas spędzony dziecka przed tv. A gdy dziecko jest samo z opiekunką to nie mają nad tym kontroli.

Gość gość
A wiecie jaki dziecko ma metlik w glowie ? Bo dla niego to jest niezrozumiałe dlaczego mama moze mu wlaczyc bajki a ciocia nie. I tak oto powstaje bunt dziecka wobec cioci a rodzice wroca zadowoleni z pracy i iodrazu bajeczki....

Gość gość
A ja zauwazylam ze w biedniejszych rodzinach pracuje sie o wiele lepiej bo rodzina nie traktuje niani jak poywadla tylko jest przyjazn i dobra relacja

Gość gość
mój rodzic , ojciec mojego podopiecznego 4 letniego aLLANKA , SKUBANY BOGATY JEST I NAWET PRZYSTOJNY. próbowałam go podejść ale jakos trzyma dystans. nie podobam mu się czy jak? wiem , że jest sam. bo wdowiec jest

Gość gość
Namysłów to miasto powiatowe w województwie opolskim w powiecie namysłowskim ma 16 tysięcy mieszkańców i tablice rejestracyjne ona

Gość gość
Up

Gość gość
:-D :-D :-D

Gość gość
Również ciekawe artykuły można znaleźć na stronach Zobacz całość: 7 grzechów głównych nianiwww.warszawaniania.pl Jak zostać dobrą opiekunką do dziecka ?www.warszawaopiekunka.pl Czym kierować się przy wyborze niani dla dziecka?www.nianiapraca.pl Opiekunka na wakacjewww.krakowopiekunka.pl Szukając niani – sprecyzuj swoje oczekiwaniawww.opiekunkadodzieckakrakow.pl Opiekunka do dziecka, babcia czy przedszkole?www.opiekunkadodzieckapoznan.pl Niania z zamieszkaniem we Wrocławiuwww.opiekunkiwroclaw.pl Chcesz wrócić do pracy po urlopie macierzyńskim?www.opiekunkalodz.pl Jak wybrać odpowiednią opiekunkęwww.opiekunkalublin.pl

Gość gość
Niania jest to indywidualna forma opieki nad dzieckiem, którą rodzice wybierają zamiast umieszczenia dziecka w przedszkolu czy żłobku. W żadnej z tych instytucji nie katuje się dzieci bajkami. Czas jaki spędza niania z dzieckiem powinien być rozwijąjący i indywidualnie dostosowany do potrzeb dziecka. Właśnie za to płacą rodzice. A to jak spędzają czas wolny z dzieckiem rodzice, to jest ich sprawa.