Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

7mies syn nie robi kupy od 3dni,czy mam się martwić?

Polecane posty

Gość gość

Jak w temacie,od 3 dni brak kupy. Karmię piersią,ewentualnie starte jabłko podaję,a kupy brak. Jednak brzuch jest miękki,mały zadowolony i uśmiechnięty,nie marudzi..czy Wszystko w porządku?

Gość gość
Niemozliwe. Jezeli to nie jest glupim prowo to natychmiast do lekarza!

Gość gość
Od razu do lekarza.....wiem o tym, że jeżeli się nie zmieni to pójdę,to jest oczywista oczywistość.Czytałam o "mleku doskonałym" podczas karmienia piersią,że jest w 100% przyswajane przez dziecko i nie ma potrzeby wypróżniania się, czy to prawda?na chwilę obecną mały zachowuje się normalnie, jest radosny,uśmiechnięty,bawi się,ma apetyt. Zastanawiam się czy po prostu może już mu nie wystarcza mojego mleka i pora wprowadzać inne stałe posiłki.

Gość gość
A dietę rozszerzasz już??

Gość gość
Mój synek miał to samo. Pediatra powiedział, że normą jest od 8 kup dziennie do tygodnia. Jeśli nie wypróżni się przez tydzień to wtedy by oznaczało jakieś zaparcie. Jeśli do tej pory miał ok kupki, to nie należy się martwić. Mój synek np. z dnia na dzień z kilku kup dziennie zszedł do jednej. Potem z jednej dziennie do jednej na trzy dni. A teraz znowu robi raz dziennie, czasami dwa. Robiłam mu badania kału, wyszły prawidłowo. Jelita dziecka cały czas się rozwijają, dlatego takie zmiany z dnia na dzień mogą występować. Dodatkowo mój mąż jest przedstawicielem medycznym, konsultował to z kilkoma innymi pediatrami, których odwiedza i każdy kazał się nie martwić bo to jest zupełnie normalne.

Gość gość
Moja córeczka gdy była na piersi potrafiła raz na 4 dni robic konsultowalam to z lekarzem i tak jak ktoś wyżej napisał powiedziano mi że norma jest od 8 dziennie do raz na tydzień uwierz mi gdyby to było zaparcie to dziecko by ci dało znać tzn byłoby bordowe od płaczu.Wtedy możesz dać laktulozum.

Gość gość
oszalałyście ztym lekarzem? nie macie pojęcia o temacie a straszycie autorke. Jesli dziecko jest na piersi to moze nie robić kupy i tydzień. Pokarm matki jest całkowicie wchłaniany.

Gość gość
proszę wszytsko w google pisze, to lepsze źródło inf niż nawidzone mamuśki z kafe, od razu do szpitala by wysłały. n Zwykle są to dwa do czterech wypróżnień w ciągu doby. Powinny one mieć żółte zabarwienie i wyglądem przypominać średnio ścięta jajecznicę. W kupce mogą pojawić się niewielkie grudki oraz pasemka śluzu. Kupka może mieć lekko kwaśny zapach. Czasem zawartość pieluszki będzie imponująca i pielucha sobie z nią nie poradzi, a innym razem będzie to malutka kupka. Może się zdarzyć też, że niemowlę nie zrobi kupki wcale nawet przez kilka dni. Jest to związane z tym, że mleko matki jest doskonale i można by powiedzieć w całości przyswajalne. Jednak gdyby osesek był niespokojny, miał wzdęty brzuszek i mały apetyt, zgłoś się z nim do pediatry.