Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Patrzenie w oczy przy karmieniu

Polecane posty

Gość gość

Czy wasze niemowlaki patrzą Wam w oczy podczas karmienia?

Gość gość
Poziom pytań na tym forum upadł na dno

Gość gość
Moja córka patrzy się na kota jak ja karmię

Gość gość
Co jest dziwnego w tym pytaniu? Wszędzie głoszą, że niemowlę powinno patrzeć w oczy przy karmieniu

Gość gość
Powinno patrzeć w oczy, bo?

Gość gość
A twoje gdzie się patrzy.?? Sorry to pytanie z cyklu. Czy jak sram to z d**y wychodzi gowno??

Gość gość
Moje się patrzy na cyca. No kurcze wszędzie piszą, że powinno w oczy

Gość gość
Mój miał najcześciej zamknięte oczy i przysypiał :)

Gość gość
Moja karmiona butelka patrzy mi w oczy. A twoje ile ma miesięcy??

Gość gość
6 miesięcy

Gość gość
"Wszędzie" piszą? To znaczy- gdzie? Nie, przy karmieniu piersią praktycznie nigdy nie patrzył mi w oczy, po pierwsze zwykle przysypiał, po drugie przynajmniej przez pierwsze 4-5 mcy pierś była większa od jego główki, w żaden sposób patrzenie w moje oczy nie mogłoby być dla niego wygodne. Ja również nie wpatrywałam się w niego, raczej czytałam książkę albo gazetę (albo jadłam obiad), bo jednak 15-25 min gapienia się w jedzące niemowlę to ponad moje siły :) Przy karmieniu butelką jak był podrósł trochę i nie przysypiał tak od razu owszem, patrzył mi w oczy, chociaż też nie non stop, po prostu łapał mnie wzrokiem.

Gość gość
moja patrzy gdzies tam i jest jakas taka zamyslona,rozmarzona a co to wogole za pytanie? po co to pytasz?

Gość gość
Tak, moja córka patrzyła w oczy. Ale nie bardzo rozumiem dlaczego dziecko powinno się patrzeć w oczy?

Gość gość
A dziecko to Twój oblubieniec, że ma Ci w oczy patrzeć? Naprawdę niektórym na łeb już pada, że z takimi rzeczami mają problem.

Gość gość
To zależy. Kiedy był noworodkiem, to generalnie mu zwisało, gdzie patrzy, bo i tak niewiele jeszcze widział i mojej twarzy na pewno nie był w stanie dostrzec. Leżał sobie jak tobołek i był zadowolony, że ma cycka w buzi i leci z niego ciepłe mleczko. Jak był już ciut większy, to często łapał ze mną kontakt wzrokowy, ale na chwilę i potem znów się koncentrował na ssaniu. Jego wzrok podczas karmienia wędrował wiele razy drogą oczy-cycek-oczy-itd. Z czasem zaczął się uśmiechać podczas kontaktu wzrokowego (nie wypuszczając oczywiście sutka z buzi). To podczas karmień w dzień, kiedy był wypoczęty. Kiedy chciało mu się spać, to zaraz po złapaniu piersi w usta zamykał oczy i tyle go widzieli. Potrafił długo ssać z zamkniętymi oczami zanim zasnął.

Gość gość
tykko, żebyscie się nie zgubiły wtym spojrzeniu żebyście więcej dzieciakowi niż mężowi w oczy nie patrzly, głupie ciotki