Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża czy nie ciąża?

Polecane posty

Gość gość

Witam, wraz z mężem staramy sie o kolejnego maluszka. Pierwszego syna udało nam sie "zrobić" za drugim podejściem, metodą obserwacji śluzu i ogólnie całego organizmu. Tak więc jestem w stanie przewidzieć swoja owulację na 99.9% bo wiadomo zawsze jakieś czynniki mogą wpłynąć na zmiany, ale do rzeczy. Ostatnią miesiączkę mialam 11 kwietnia przy cyklu 30-34 dniowym, dni płodne miałam od 23-27 kwietnia a kochaliśmy sie ost raz 26 kwietnia. Jakie wg was są szansę na ciąże? Dodam, że robilam test dwa dni temu wyszedl negatywny aczkolwiek wg "kalkulatorów" mogl by byc to dopiero 4 tydzień i szanse na dwie kreski są jeszcze zbyt małe. Przy poprzedniej ciąży w dniu @ wyszly mi dwie kreseczki w tym jedna slaba. Okres powinnam dostać za ok 3-4 dni, a objawy? Zwykle przed @ na ok tydzień rzucałam sie na lodówkę i mialam różne smaki na slone slodkie jak zwykle przed @. Teraz tak nie mam. Piersi nie bola ale w poprzedniej ciąży tez nie bolały, za to pobolewa mnie podbrzusze od owulacji i zauważyłam żyłki na biuście są widoczne a i sutki są ciemniejsze..

Gość gość
Fajnie masz,ja ciemniejsze sutki i widoczne żyłki na piersiach mialam o wiele później.Ogólnie życzę powodzenia i szybkich dwóch kreseczek.ale nikt tutaj nie potwierdzi ci ciąży

Gość gość
Zdaję sobię sprawę z tego ale chodzi mi tylko o wasze spostrzeżenia, czy jest jakas szansa?

Gość gość
Jak się uprawia seks to zawsze jest możliwość ciąży. Raz mniejsza raz większa. Natura czasami płata figle.

Gość gość
Zgadzam sie, ale chodzi mi o zwykla kalkulacje i tyle

Gość gość
Powiem Ci tak. Dwa razy bylam w ciazy, dwa razy ja stracilam. Test wychodzil mi od razu pozytywny, 2 dni przed @. Teraz staram sie trzeci raz. I co miesiac mam objawy a wciazy nie jestem. A to sluzu mam duzo plodnego, w tamtym cyklu jajniki mnie bolaly, w innym wieksze piersi. Nie ma co obserwowac objawow. Tak wczesnie ich nie ma. A tylko sie nakrecamy. Poczekaj do terminu @ jak test bedzie negatywny nastaw sie ze nie i trzeba probowac dalej. Ja w tamtym cyklu mialam spoznienie @ 10 dni, cudowalam, bylam pewna ze ciaza, bylam juz na becie i negatyw. Ja ufam testom. Dwa razy pokazaly mi ciaze od razu. A okres nawet jak sie spoznia to moze byc wina psychiki. DOpiero teraz przekonalam sie jak to jest starac sie dlugi czas i co miesiac zastanawiac sie czy to ten cykl czy nie.

Gość gość
@ mam dostać za dwa trzy dni, ale jeden test pokazal jedna kreskę a w poprzedniej ciąży zrobilam test dopiero w dniu @ i wyszla druga blada kreska. Objawy jak przed @ tez Nakręcam sie wiem ale czytając niektóre posty na forum nie mam takiego fisia jak niektore dziewczyny

Gość gość
autorko wiesz jak to działa masz juz dziecko, przeciez objawy ciazy te zywieniowe występują później tes sobie wkręcałam ciąże ostatnio:)oczywiscie wszystkie objawy ciazy były, a tu okres:P wiec nie swiruj tylko czekaj do terminu miesiaczki

Gość gość
Spoko nie fisiuje

Gość gość
Ale to bylo piec lat temu i juz nie pamietam wszystkiego :)

Gość gość
Objawy ciązowe to można mieć jak już ciąża jest jakoś potwierdzona, a wcześniej to wszystko może byc tylko zwykłym przypadkiem. Nie ma co się nakręcać i latać z testami. Ja robiłam testy tylko jak okres się spóźniał czyli praktycznie wcale. Ponoć znaczna część wczesnych ciąż kończy się w tych pierwszych dniach i ponoć takie nakręcanie sie i spinanie to największy zabójca. U mnie też zaskoczyło dopiero jak wzięliśmy na luz i to w cyklu w którym praktycznie nie spodziewałam się ciąży. Nawet nie sprawdzałam wtedy kiedy powinnam okres dostać tylko sobie nagle przypomniałam że dawno nie było i jak zajrzałam w kalendarz to już ze 4 dni wczesniej powinien być. A staraliśmy się można powiedzieć że latami, bo mieliśmy przerwy z różnych powodów.

Gość gość
ciąża jest możliwa. Najlepiej ją potwierdzić u ginekologa lub robiąc badanie bhcg. jesli wam się teraz nie udało, trudno, nie załamujcie się :) jeśli chcecie to skorzystajcie z zeli ułatwiających zapłodnienie np conceive plus albo pre-seed.

Dołączę się ze swoim problemem współżyłam z narzeczonym w dni płodne cykle 32 dniowe @ spóźnia się drugi dzień tem 37.2 więc zrobiłam test z porannego moczu niestety negatywny... Sutki leciutko mnie bolą i pobolewa mnie podbrzusze momentami jak na @. Co o tym myślicie ? Może któraś z was miała podobne doświadczenie :)

Gość gośćq
Jeśli temp jest dalej wysoka to sa szanse :) mierz dalej, jesli spadnie to pewnie przyjdzie @