Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak nauczyć niemowlę spać w łóżeczku

Polecane posty

Gość gość
No i połowa sukcesu :) moja niunia śpi w łóżeczku w dzień. Usypiam ją nawet w nim :) ale na noc nie dało rady chciała jak zwykle czyli w nośniku pobrać i odłożyć do gondoli. Ale nie jestem zła z tego powodu stopniowo.wydaje mi się że z tydzień w dzień tylko łóżeczko a na noc jak zwykle gondola a potem już i w nocy będzie spała

Gość gość
No i połowa sukcesu :) moja niunia śpi w łóżeczku w dzień. Usypiam ją nawet w nim :) ale na noc nie dało rady chciała jak zwykle czyli w nośniku pobrać i odłożyć do gondoli. Ale nie jestem zła z tego powodu stopniowo.wydaje mi się że z tydzień w dzień tylko łóżeczko a na noc jak zwykle gondola a potem jużmu i w nocy będzie spała

Witaj, U mnie był ten sam problem. Dziecko spało tylko na rękach!!! Czasami aż płakałam, tak bolał mnie kręgosłup i ręce. Moja siostra znalazła świetne rozwiązanie. Kupiła mi w prezencie dla mnie i mojego maleństwa przytulankę https://babysdream.pl/pl/p/LIZ-Przytulanka-usypianka-z-bijacym-sercem/3761 To nie jest jakaś tandetna zabawka, tylko mój pomocnik. Ma wmontowany mechanizm imitujący bicie serca i inne dźwięki: szum wody, suszarki... Gdy dzieciak zaczyna płakać włącza się automatycznie na 10 minut. Bajeczne rozwiązanie!

Gość gość
Przede wszystkim dla dziecka spanie w łóżeczku to zmiana w życiu, nowe doświadczenie, dlatego trzeba podejść do niego ze zrozumieniem. :) Ja najpierw kupiłam dla niego starannie wybrane łóżko, by było dziecku wygodniej. Później układałam maluszka spać, najpierw pomagając mu zasypiać na rękach. W końcu się przekonał :)

Gość gość
warto też zapewniśc maleństwu optymalne warunki do komfortowego snu: idealnie sprawdzi się wysokiej jakości pościel dziecięca oraz odpowiednio zabezpieczone łóżeczko. Świetne tekstylia dla najmłodszych znajdziecie na http://papillon-shop.pl/

Gość Sandra_otocka
Przede wszystkim, wywietrz pokoik i daj mu wygodną pościel. Ja robię zakupy w Paisley i moja Zuzia jest zachwycona. :-)

Gość gość
Dzieciw gondoli czuja sie bezpieczniej bo jest ciasna i mala przestrzen.. Czuja sie jak w lonie mamy.. Nie to co w lozeczku, proponuje dac maludzie swoja bluzke czy cos aby czula twoj zapach i czula sie bezpiecznie. Jak dziecko zasnie mozna ta bluzke zabrac.

Gość gość
ja przysunęłam łóżeczko synka do mojego łóżka, wystarczyło ze gdy się obudził i przekręcił glówke to mnie widzial a ja bez wstawania mogłam przez szczebelki go pogłaskać po brzuszku czy główce i się uspokajał. Gdy był nieco starszy mogłam łożeczko odsunąć pod ścianę i wystarczało mu że widzi mamę po przebudzeniu to znaczy że jest ok i zasypiał po chwili ponownie.