Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak ubieracie 9 mc dziecko

Polecane posty

Gość gość

na spacer gdy jest tak ciepło jak dziś? Długie body, legginsy, skarpetki i opaska na uszy. Czy za ciepło i ubrać krótki rękaw?

Gość gość
Zakladajac ze bedzie 20 stopni i slonce to taki ubior jest w sam raz, tak mysle. Jak nie bedzie slonca i wiatr to zaloze jeszcze cienka wiatrowke. Czapka z daszkiem lub kapelusik od slonca bo juz mocno grzeje. Moj ma 10 miesiecy i tez nie wiem nigdy jak go ubrac, ponizej 20 st (18-19) zakladam teraz ta kurtke, ona jest w sumie cieniutka, i wlasnie dlugie body, spodnie, skarpety, dzokejka. Jak nie ma slonca to jeszcze podkoszulek bo jak tak go owiewa w wozku to moze byc mu chlodno. Ale szczerze mowiac to czesto jest zgrzany w tym sloncu i sie denerwuje, wiec go rozsuwam. A powyzej 20 st jedna warstwa wystarczy wg mnie, wez jakas cienka bluze na wszelki wypadek, jakby jednak wial chlodny wiatr. Na krotki rekaw dla niechodzacego dziecka jest troche za chlodno raczej.

Gość gość
A czapkę cienką na uszy zakladacie? Ewentualnie opaskę? Bo jak wózek jest w cieniu to czasami wiatr wieje i jest chłodniej niż na słońcu

Gość gość
Dzięki. Tak ja zakładam opaskę na uszy. Mój mąż to najchętniej by ubrał córkę w krótkie spodenki bo mu jest gorąco, nie potrafię mu przetłumaczyć że ona jest jeszcze mała i nie chodzi a więc jest jej chłodniej.

Gość gość
Ja na uszy nie zakladam, bo zapalenie ucha nie jest od wiatru ani wiatr do ucha nie wieje:) wrecz nie chce zeby mu sie glowka upocila, wiec zakladam tylko ta dzokejke bez nausznikow, jest przewiewna a chroni od slonca, daszek zakrywa oczka i jest w sam raz. Juz od miesiaca tak chodzi jak jest cieplej i zdrowy.

Gość gość
Moja ma 10. Wczoraj miała legginsy, body bez rękawka i koszulkę. Temperatura powyżej 20 stopni. Skarpetki zdjęłam. W pogotowiu mam chustkę na głowę, ale zakładam tylko jak idziemy w pełnym słońcu, chociaż staram się osłaniać ja budą i z gołą głową, bo tylko się poci. Żadnych opasek na uszy nie używam. To że dziecko nie chodzi ma wpływ kiedy jest zimno, ale gdy jest gorąco to uważam, że ubierać tak jak siebie. Jak jest poniżej 20 stopni to ubiór jak wyżej, plus skarpetki i jakąś bluza albo sweterek.

Gość gość
Koszulka z krótkim rękawem- to ja powyżej. I tak się spociła jak spała.

Gość gość
Moja ma 8 msc i wczoraj miała body z krótkim rękawkiem i koszulke i legginsy a na głowie kapelusik ja jak jest tak ciepło to ubieram małą jak siebie kurteczkę czy bluzę zakładam jak jest ponizej 15 stopni takto ma tylko bluzeczke z długim rękawem i bodziaki pod spód

Gość gość
To ja od tego 10 miesiecznego synka, u nas w sumie pokazywalo 19-20 max te ostatnie pare dni i mocno wialo. Podkoszulka nie zakladalam tylko wlasnie same body z dlugim i ta kurtke od wiatru. I w sumie jak tak patrze co piszecie to mi sie wydaje ze za cieplo ubieralam, ale jak patrzylam na inne dzieci, w czapach i z apaszkami i pod kocem, ze tylko oczy widac to wydawalo mi sie ze za lekko. Trzeba chyba poczekac az dziecko zacznie mowic:)