Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Z ilu jajek wasze3, 4 latki jedzą jajecznicę

Polecane posty

Gość gość

j.w.?

Gość gość
Z dwóch

Gość gość
mój 2 latek je z dwóch jajek

Gość gość
Mój w ogóle nie je jajek i nie potrafię go do nich przekonać. W ogóle niejadek z niego.

Gość gość
tu autorka to ja córce do tej pory robiłam z 1 jajka czyli za mało? córka generalnie mało je,mam wrażenie że je takie ilości jak wtedy dgy miała jakies 1,5 roku

Gość gość
ale to nie jest żaden wyznacznik, ile i w jakim wieku je ktoś jajka napisałam wyżej, ze mój 2 latek je z dwóch jajek, ale ja np. też jem tylko z dwóch jajek twoja córka może i zjeść z 10 jak zechce, albo wcale jak jej wystarcza 1 jajko to niech je jedno, jak mało to smaż 2 sztuki ja jeszcze dodaję trochę wody i robi się fajna jajeczniczka na mokro a nie wysmażony gniot

Gość gość
ja robię z 2 jajek, ale zjada przeważnie ok 1,5.

Gość gość
1-1,5. Zwykle smażę z 3 jajek i zjadamy pól na pół z córką (4 lata), wystarcza nam obu (ona zjada do tego pół kromki chleba, ja jedną)

Gość gość
Mój syn na 3 lata i prawie 4 miesiące, ale jest niziutki i drobniutki (13kg). Jeśli je jajecznicę z dodatkami (np. pomidor/boczek/kiełbasa) to wtedy zjada z 1,5-2 jajek. Jeśli z samych jajek albo jajka i szczypiorek, to wtedy z 2-2,5. Synek, który skończył właśnie roczek zjada jajecznicę z 1 jajka.

Gość belama
Jajka to bardzo energetyczna i bogata w składniki odżywcze potrawa więc nie powinno się jeść ich ani w zbyt dużej ilości, ani zbyt często. Raz na 2-3 dni spokojnie wystarczy. Jako osobie dorosłej dwujajkowe śniadanie wystarcza mi do samego obiadu, więc 1 dla tak małego dziecka powinno być wystarczające.

Gość gość
Ja osobiscie nie zjem wiecej niz 2 jajka ;) nawet nez dodatkow typu pieczywo, warzywa,ziemniaki. Moj syn ma 3 lata i jajecznicy nie jada bo nie lubi. Ale zjada jedno jajko w omlecie,lub w postaci bulki smazonej w jajku.

Gość gość
Moja corka ma prawie 5 lat (w lipcu), zje z 1 jajka. Je zrezcy roznorodne, ale malo, stad niska waga (16kg) w stosunku do wzrostu (ok 120). I nie, nic jej nie jest, wyniki ma swietne. Ale starsza corka (obecnie wysoka i chuda nastolatka),jadla w tym wieku nawet z 3 jaj. Zawsze jakos mocniej wygladala, przemiane materii tez ma ekspresowa.

Gość gtj
moj 4l. Uwielbia jaja. Zjadlby nawet z 4...daje mu z 2,ale potem mi podjada. Smialo mozna co 2gi dzien 1jajo-tak gastrolog mi mowila.

Gość gość
A ja jestem dorosła i zjem tylko z 1. Bo wieksza ilosc sprawia, ze mam mdłości. Gotowanych czy z majonezem moge za to zjesc kilka. Wiec tez mysle ze ta jajecznica to nie jest wyznacznik zaden

Gość gość
moja zje z 2 jajek ja jem jajecznice z 5 jaj :) a jajka em codziennie