Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Coraz więcej bajerantów opowiada tą samą historię

Polecane posty

Gość gość

Byłam po drugiej stronie, śmierć kliniczna. byłem po drugiej stronie 4 razy, nie bójcie się śmierci bo nie ma czego. :D Każda wróżka była po drugiej stronie, każdy chłop który ma ambicje być uzdrawiaczem, a wszyscy oni tacy przeciętni, tacy szarzy, nic ich ten rzekomy pobyt "tam" nie zmienił na lepsze. Po co ludzie tak kłamią to nie wiem. Jeden widział UFO - z tym teraz ciężej bo zaraz się pytają miałeś telefon i nie nagrałeś? No to teraz jadą z tymi śmierciami klinicznymi :o

Gość gość
i każdy widział światełko w tunelu, czy to nie jest dziwne?

Gość gość
Ale pierdołami się zajmujecie. Od d**y strony. Jeśli już koniecznie chcecie wyjaśniać zagadki świata to wyjaśniajcie dlaczego wzniesiono piramidy i jaką wiadomość zakodowano w ich rozmieszczeniu na mapie świata oprócz informacji które już wiemy jak cykl 26tysięczny, prędkośc światła...

Gość gość
Oś obrotu Ziemi celuje w Gwiazdę Polarną. Tam też znajduje się biegun nieba czyli przedłużenie, na niebo, północnego bieguna Ziemi. Ale ta oś nie jest stabilna i powoli zatacza w przestrzeni stożek, a na niebie okrąg. Czas tego obrotu osi równy jest właśnie 26 tysięcy lat, albo raczej 25 800 lat. Ile dokładnie, nie wiadomo, ponieważ tempo tego ruchu jest zmienne, a jest zmienne właśnie dlatego, że to zjawisko nie jest kosmiczne, lecz ziemskie. Ziemia nie trzyma się jednej stałej osi obrotu, ponieważ nie jest dokładnie kulą, i siły działające na nią od Księżyca, Słońca i planet usiłują ją wytrącić z osi. Skutkiem tych sił jest właśnie obrót ziemskiej osi. Zależy on więc od nierówności bryły Ziemi, czyli od rozkładu kontynentów, od przesuwania się lodowców, a nawet indyjskie rzeki znoszące masy piasku z Himalajów do oceanu wpływają mierzalnie na tempo precesji.