Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy ktoś chce sie wlamac mi do mieszkania? Pomocy

Polecane posty

Gość gość

Sluchajcie,wynajmuje sama z dzieckiem mieszkanie. Mam 2 komplety kluczy. 3 ma kolezanka wlasciciela, no i ktos jeszcze mogl dorobic,np poprzedni lokatorzy.Od 4 dni, dzien w dzien, ok godziny trzynastej dzwoni mi domofon raz. Jak otwieram,to nikt nie wchodzi. Wyglada to tak,jakby ktos sprawdzal,czy jestem w domu. Boje sie...zmienic zamki? Albo chociaz jeden? Mowic o tym wlascicielowi? Nie chce wyjsc na histeryczke przed nim,no,ale tez sie boje o swoje bezpieczenstwo,ze kogos zwyczajnie w tym mieszkaniu zastane,jezeli wroce wczesniej ze spaceru z dzieckiem.

Gość gość
zmien zamki

Gość gość
koleżanka właściciela ma klucze? nieźle, może odrazu całe osiedle?

Gość gość
I Ty się jeszcze pytasz?? Oczywiście, że zmień zamki! Właściciela powinnaś o tym poinformować, to na pewno. Ale nie czekaj na jego zgodę, tylko dzwoń do ślusarza!

Gość gość
zmien,nic mu nie mow,a jak sie dowie,to powiedz jak bylo.Zalezy jakie zamki masz. Zmien choc jeden,na wszelki wypadek,bo niestety roznie bywa ,a byc moze ktos podpatrzyl,ze sama dziewczyna z dzieckiem

Gość gość
Otwierasz drzwi tylko dlatego, ze ktos zadzwoni domofonem? To nie dziwię sie, ze sie boisz :O zmiana zamków nie rozwiąze istoty problemu...

Gość gość
mieszkam na 4 pietrze, nie wie kto dzwoni, zamowilam kilka rzeczy z allegro,czasem mysle,ze kurier lub poczta,ale nie...bo albo juz odebrane,albo sledze paczke i widze gdzie jest

Gość gość
Ale nie mozesz zapytac i dowiedziec? musisz otwierac byle komu, kto pyknie guziczek? :O

Gość gość
za 1 razem pytalam...cisza. , otorzyla za 2 i 3. Dzisiaj znow pytalam i cisza. Nie otworzylam. Mysle,zeby nie reagowac i zobaczyc,czy ktos wejdzie.

Gość gość
Zmień zamki. Właścicielowi nie mów, nie powinien wchodzić do mieszkania gdy cie nie ma a gdyby się okazało, że miałby pretensje, ze chciał wejść a nie mógł to przynajmniej będziesz wiedziała, że wchodzi pod twoją nieobecność. Jak się zorientuje to mu powiedz jaka był sytuacja i zobacz jak zreaguje/

Gość gość
Powaznie przekazałas dalej te geny? :O Dzwoni domofon i jak sie nikt nie odzywa to sie go wpuszcza, jprdl

Gość gość
wlasciciel mieszka za granica,klucze ma jego kumpela...i moze ktos kto dorobil

Gość gość
A ja bym zmieniła zamki i jak ten ktoś zadzwoni to bym nie otwierała nie odzywała sie tylko sprawdziła przez wizjer czy ktoś podejdzie pod drzwi. Jak otwierasz drzwi za każdym razem jak ktoś zadzwoni to moze po prostu listonosz albo jakis ulotkarz i wykorzystują to ze jestes w domu i do tego otwierasz drzwi. Tym jak raz otworzysz to juz sie nie pozbedziesz

Gość gość
tez myslalam,ze listonosz lub ulotkasz...i wlasnie nie wiem co robic

Gość gość
Ale piszesz ze mieszkasz na 4 pietrze. To moze wchodzą do klatki po prostu i wrzucają w skrzynki??

Gość gość
tez sie nad tym zastanawialam, i dlatego nie wiem co robic,zeby nie wyjsc na jakas histeryczke

Gość gość
A przez okno nie widać czy ktoś odchodzi od domofonu?

Gość gość
no wlasnie niestety nie widac...

Gość gość
duchy ty tak poważnie? wiesz ile razy do nas ktoś dzwoni i milczy musiałabym codziennie zmieniać zamki weź się w garść jakby ktoś chciał się włamać to na pewno dzwoniłby wcześniej, 100%

Gość gość
zmien

Gość gość
Do mnie codziennie o tej samej godz dzwoni listonosz,kilka razy z ulotkami. Jeden ulotkarz tez o tej samej godz zawsze,widac roznosi dla różnych firm. Bez strachu. Tylko dobrze zaobserwuj.

Gość gość
Ogarnij sie babo. Do mnie tak dzwonia i jeszcze chodza i naciskaja na klamke czy drzwi otwarte a ja nie panikuje jak Ty.

Gość gość
Ulotkarze tak robią, dzwonią, jak ktoś pyta to nie odzywają się bo dużo ludzi ich nie wpuszcza, czekają na okazję jak ktoś otworzy bez pytania. Nie bój się :D

Gość gość
Histeryzujesz w tej sprawie, ale zamki i tak powinnaś zmienić! Wynajmowaliśmy kilka razy kawalerkę i zamki zmienialiśmy pierwszego dnia, inaczej nie zasnęłabym spokojnie w takim mieszkaniu.

Gość gość
Ja podchodzę do domofonu tylko wtedy, gdy jestem z kimś umówiona, bo nie lubię, gdy ulotkarze, poczta itp. robią sobie ze mnie odźwierną.